Camping Hongarije

Naar de camping in Hongarije vanwege de prachtige landschappen? Het land leren kennen vanaf de camping of op zoek naar een voordelige bestemming? Er bestaan tal van redenen om naar Hongarije te gaan. Het is een land dat we onder andere kennen van het Balatonmeer en van Budapest, maar de camping in Hongarije heeft gelukkig nog veel meer te bieden. Wist je bijvoorbeeld dat het aantal eco-campings in het land er zeer groot is? Je vindt er tal van campings waar je de mogelijkheid hebt om op een heel duurzame wijze op vakantie te gaan. Het is wat dat betreft een uitstekend idee om de camping in Hongarije online te gaan ontdekken en je te laten verrassen door wat dit land te bieden heeft.

We zetten in ieder geval een aantal van de goedkope campings in Hongarije voor je op een rij. Feit blijft immers dat je er een lagere prijs per nacht betaalt dan in bijvoorbeeld Frankrijk of Italië. Wellicht weet je Hongarije niet direct op de kaart van Europa te plaatsen, maar we kunnen je met zekerheid zeggen dat het land gewoon met de auto te bereiken is. Bovendien heb je op tal van campings de mogelijkheid om een caravan of een tent te huren, zodat je die desgewenst niet zelf mee hoeft te nemen. We zetten een aantal van de mooiste regio’s voor je op een rij en bieden je uiteraard de mogelijkheid om de camping in Hongarije gewoon online te boeken.

Campings in Hongarije en de diverse regio’s

De keuze qua campings in Hongarije is enorm. Van super-de-luxe campings met alle voorzieningen die je maar kunt bedenken tot basic campings met ‘slechts’ basisvoorzieningen. En allen dus een stuk goedkoper dan populairdere kampeerlanden als Frankrijk, Spanje, Italië of Kroatië. We zetten de populairste campings en regio’s in Hongarije voor je op een rij.

Campings rondom het Balatonmeer

Verreweg de meeste campings in Hongarije vind je rondom het beroemde Balatonmeer. Onder meer Zala, Somogy en Veszprém zijn kampeerregio’s die gelegen zijn rondom het grootste meer van Midden-Europa.

Het meer ligt in het westen van Hongarije en kent een gemiddelde diepte van slechts 3 meter. Dit zorgt er voor dat het meer ’s zomers een zeer aangename temperatuur heeft. De oevers lopen (vooral aan de zuidkant van het meer) geleidelijk af en daardoor is het vooral voor gezinnen met (jonge) kinderen perfect kamperen rondom het Balatonmeer. Ook watersporters en liefhebbers van de natuur trekken graag naar één van de regio’s rondom het meer vanwege de uitstekende voorzieningen en de indrukwekkende landschappen rondom het meer.

De campings rondom het Balatonmeer liggen verspreid over bovengenoemde regio’s en in veel gevallen direct aan of vlakbij het meer.

Campings in Budapest

Na de campings aan het Balatonmeer, worden de meeste campings in Hongarije bezocht die nabij de hoofdstad liggen. Niet gek, want Boedapest is een prachtige stad die je zeker bezocht moet hebben tijdens je kampeervakantie in Hongarije.

De stad die aan weerszijden van de Donau ligt staat bomvol van de bijzondere gebouwen en kent een zeer rijke historie. Je zult je ogen dan ook uitkijken tijdens je bezoek aan de grootste stad van Hongarije.

Er is echter buiten de stad ook voldoende te beleven. Zo ligt er een prachtig Nationaal Park ten zuiden van de hoofdstad, Nationaal Park Kiskunság. Het park is een paradijs voor de nationale vogel van Hongarije, de Grote Trap. Tevens vind je er kuddes wilde paarden, runderen en grazen de schapen op het grasland.

Campings voor natuurliefhebbers

De natuur in Hongarije is overweldigend en dit is dan ook de reden dat veel kampeerders naar noordelijke regio’s als Nógrad, Heves en Borsod-Abaúj-Zemplén trekken. Hier vind je namelijk het Noord-Hongaarse Middelgebergte, het Bükkgebergte, het Mátragebergte en de uitlopers van de Karpaten. Tevens is de hoogste berg van Hongarije (de Kékes) hier te vinden.

Tal van outdooractiviteiten zijn hier mogelijk, maar misschien nog wel interessanter: de grotten in Nationaal Park Bükk. Ongeveer 1115 grotten zijn hier in kaart gebracht, waaronder de diepste grot van Hongarije. 52 grotten zijn beschermd vanwege het belang voor de fauna en het microklimaat. De overige grotten zijn in veel gevallen (onder begeleiding van een gids) te bezoeken.

In het zuiden van Hongarije vind men nog een gebergte, gelegen in de regio Baranya. Het Mecsekgebergte is ook zeer geliefd onder natuurliefhebbers. Vooral vanwege het mooie uitzicht wat je hier vanaf de bergen hebt. Op een goede dag kun je zomaar tot wel 100 km ver kijken en krijg je een goede indruk van de schoonheid van het Hongaarse landschap. Aanraders om te bezoeken zijn de burchten bij Pécsvárad en bij Zengővárkony. Deze zijn bovenop de bergtoppen gesitueerd en erg bijzonder om te bezoeken.

Ook het naast gelegen Bács-Kiskun kan jaarlijks rekenen op talloze bezoekers die willen genieten van het natuurgeweld hier. Het eerder genoemde Nationaal park Kiskunság ligt immers deels in deze regio. Je kunt je kampeervakantie hier dus ook erg goed combineren met een bezoek aan Pest en hoofstad Budapest.

Onontdekte campings in Hongarije

Wie graag het authentieke Hongarije ontdekt en het liefst geen enkele toerist tegenkomt tijdens de kampeervakantie moet flink zijn best doen. Hongarije is een land wat steeds populairder wordt als het om kamperen gaat, maar er zijn nog wel een aantal regio’s die relatief onontdekt zijn.

Zo is Győr-Moson-Sopron in het uiterste noordoosten van Hongarije, op de grens met Oostenrijk een regio waar het massatoerisme nog niet te vinden is. Ditzelfde geldt voor de uiterst oostelijk gelegen regio Szabolcs-Szatmár-Bereg. Deze regio grenst aan Roemenië, Oekraïne en Slowakije. In het binnenland is Jász-Nagykun-Szolnok een comitaat wat nog niet bol staat van de toeristen. Vooral het Nationaal Park Hortobágy is hier het bezoeken zeker waard!

Goedkope camping in Hongarije

Genieten van de camping in Hongarije, zonder dat je daar een hoge prijs voor betaalt? Dat is er goed mogelijk. De campings in Hongarije kosten over het algemeen minder dan in veel van de populaire vakantielanden. Dat heeft met verschillende factoren te maken. Ten eerste is Hongarije nog minder bekend om z’n campings, waardoor er gemiddeld genomen minder toeristen naartoe gaan. Daar komt bij dat het prijsniveau in het land als geheel een stuk lager ligt. Het is daardoor goed mogelijk om op een voordelige manier naar de camping in Hongarije te gaan. De kans is groot dat je een lage prijs per nacht betaalt, terwijl je aan de andere kant wel degelijk kunt rekenen op een fijne camping met een groot aantal verschillende faciliteiten.

Ga je met de auto naar de camping in Hongarije? Dan heb je bovendien de mogelijkheid om de rest van het land te gaan ontdekken. Ook dat hoeft niet veel te kosten, net als op de camping is het ook in de plaatsen en steden in het land goedkoper dan bij ons in Nederland. Een avondje uit eten of een middag karten? Het kost veel minder dan hier bij ons, terwijl je kunt rekenen op een ruime maaltijd en karts die net wat harder rijden dan wij gewend zijn. Het is wat dat betreft een uitstekend idee om naar de camping in Hongarije te gaan. Je kunt het land op een bijzondere manier leren kennen en in contact komen met een land dat heel anders in elkaar zit dan Nederland.

Met de auto naar de camping

Het is een goed idee om de afstand naar de camping in Hongarije op voorhand te bekijken. Het grote voordeel van Hongarije is dat het gewoon per auto beschikbaar is. Wist je dat Hongarije bijvoorbeeld minder ver rijden is dan Kroatië? Vooral wanneer je een tent of een caravan huurt kun je er gemakkelijk binnen een dag naartoe rijden. Uiteraard is het van belang om ‘s morgens vroeg op te staan, zodat je aan het eind van de dag op de camping staat. Je zorgt er daarmee voor dat je slechts een enkele reisdag hoeft in te plannen. Des te langer kun je genieten van alles wat de camping in Hongarije je te bieden heeft.

Wil je graag met de auto naar de camping in Hongarije en je eigen caravan of vouwwagen meenemen? Dan is het verstandig om in het zuiden van Duitsland een overnachting in te plannen. Je zorgt er daarmee voor dat je de rit in twee dagen kunt knippen. Het betekent onder andere dat je de volgende dag weer fris op pad kunt gaan om vervolgens uitgerust aan te komen op de camping in Hongarije. Bovendien zorg je er op die manier voor dat je ook het zuiden van Duitsland of een ander gebied meteen kunt ontdekken. De reis naar de camping in Hongarije wordt op die manier bijna net zo leuk als het verblijf op de camping zelf.

Caravan of tent huren

Het is overigens niet per se nodig om een eigen caravan of tent mee te nemen naar de camping in Hongarije. Liever iets huren, zodat je daar onderweg geen omkijken naar hebt? Dat is er geen enkel probleem. Net als in de rest van Europa kun je rekenen op een groot aantal luxe tenten en caravans op de campings. In de luxe tenten is over het algemeen airconditioning aanwezig, net als in de caravans die er beschikbaar zijn. Bovendien heb je in een aantal gevallen gewoon je eigen toilet, zodat je ook daar niet naar op zoek hoeft. Het is wat dat betreft de moeite waard om een caravan of tent te huren op de camping in Hongarije en er daarmee voor te zorgen dat je op een luxe wijze kunt verblijven.

Uiteraard kun je naast de caravans en de tenten ook rekenen op een aantal luxe faciliteiten wanneer je op de camping in Hongarije verblijft. Zoek je bijvoorbeeld naar een camping met een eigen winkel en een restaurant? Wil je ervoor zorgen dat het zwembad lekker warm water heeft? Het is de moeite waard om de verschillende campings in Hongarije goed op een rij te zetten en daar vervolgens een keuze uit te maken. Je zorgt er daarmee voor dat je een goed beeld krijgt van wat je van de camping kunt verwachten. Een camping in Hongarije hoeft niet veel te kosten. Dat betekent aan de andere kant echter niet dat je genoegen hoeft te nemen met een minder dan zeer luxe en ontspannende camping waar het je aan niets tekort zal komen.

Online camping in Hongarije boeken

Je kunt de camping in Hongarije eenvoudig online boeken. Dat kan in de meeste gevallen gewoon in het Engels, omdat de kans klein is dat je het Hongaars machtig bent. Zoek je specifiek naar een kleine camping in Hongarije of wil je graag een camping boeken waar je ook de hond meer naartoe kunt nemen? Bekijk de campings waar je kunt rekenen op een zwemparadijs of zoek naar de specifieke eco-campings die er beschikbaar zijn. Je hebt daar de mogelijkheid om op een heel duurzame wijze op vakantie te gaan. Het is wat dat betreft de moeite waard om online een camping in Hongarije uit te zoeken en die vervolgens online te reserveren. Je weet dat zeker dat je de komende vakantie een bijzondere reis tegemoet zal gaan.

Uiteraard is het de moeite waard om online de verschillende campings in Hongarije met elkaar te vergelijken. Je krijgt op die manier een goed beeld van waar je op kunt rekenen en hoe de campings ervoor zorgen dat je er een heerlijke tijd door kunt brengen. Je kunt er op de camping in Hongarije in ieder geval op rekenen dat de kinderen het enorm naar hun zin zullen hebben. Kijk bij voorkeur ook alvast naar de omgeving van de camping, zodat je zeker weet dat je er vanuit daar ook lekker op uit kunt trekken om dit land te ontdekken.