Campings Schouwen-Duiveland

Wie gaat kamperen op een camping in Schouwen-Duiveland bevindt zich te midden van water. Heel veel water. Schouwen-Duiveland is een noordelijk gelegen eiland in de provincie Zeeland en wordt omringd door de Noordzee, de Oosterschelde en het Grevelingenmeer. Hier ervaar je nog het echte eilandgevoel en waan je je tijdens je kampeervakantie in het buitenland. Niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar één van de campings op Schouwen-Duiveland.

Kamperen op Schouwen-Duiveland

Watersportliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de camping op Schouwen-Duiveland. Er zijn slechts een aantal andere kampeerregio’s in Nederland die net zo goed geschikt zijn voor het beoefenen van watersport als Schouwen-Duiveland: de Friese Meren, Friesland, Flevoland en het nabij gelegen Noord-Beveland. Je hoeft echter niet een fanatiek watersporter te zijn om heerlijk te kunnen genieten van je vakantie op de camping op Schouwen-Duiveland. Er is immers nog zoveel meer te doen en te beleven.

Campings Schouwen-Duiveland

Omdat Schouwen-Duiveland niet heel groot is zal het je niet verbazen dat de meeste campings op Schouwen-Duiveland (direct) aan het water zijn gelegen. Kampeerders die hun eigen boot meenemen kunnen deze dan ook vaak gewoon aanmeren direct aan de camping en vanuit daar al varend de omgeving verkennen. Natuurlijk is het ook mogelijk om een (zeil)boot te huren op Schouwen-Duiveland indien je hier zelf niet over beschikt.

Vrijwel alle campings bieden je de mogelijkheid om een staanplaats te huren voor je eigen camper, caravan of tent, maar er zijn ook een aantal campings op Schouwen-Duiveland te vinden waar je een tent, bungalow of stacaravan kunt huren zodat je van alle gemakken voorzien bent. Er is dan ook voor ieder type kampeerder wel een camping te vinden op Schouwen-Duiveland die aansluit bij de persoonlijke wensen en behoeften.

Vakantie op Schouwen-Duiveland

Oke. Veel kampeerders zullen hun kampeervakantie op Schouwen-Duiveland in, op en rondom het water doorbrengen. Je kunt er heerlijk varen, zwemmen, duiken en andere watersportactiviteiten beoefenen, maar er is nog zoveel meer.

Bezoek bijvoorbeeld Deltapark Neeltje Jans waar je niet alleen allerlei activiteiten kunt ondernemen en veel plezier kunt hebben, maar vooral ook veel kan leren over de Deltawerken en de geschiedenis van Zeeland. Erg interessant om de kinderen eens mee naar toe te nemen en ze kennis te laten maken met dit stukje Nederland wat tot ver over onze landsgrenzen beroemd is. Verbaas je dan ook niet als je hier veel buitenlandse toeristen tegenkomt, want zoals gezegd zijn onze Deltawerken over de gehele wereld bekend.

Aanvullend hierop mag een bezoek aan het watersnoodmuseum in Ouwerkerk ook niet ontbreken tijdens je vakantie op de camping op Schouwen-Duiveland. Bijzonder indrukwekkend hoe de verhalen uit ’53 hier tot leven komen.

Schouwen-Duiveland loont ook enorm om al wandelend of fietsend verkend te worden. Er zijn tal van mooie routes te vinden die je meenemen door uitgestrekte duingebieden en bosgebieden. Onderweg kom je gezellige dorpjes tegen waar je op het terras heerlijk kunt genieten van zilte lekkernijen. Een extra aanrader daar bij: neem eens een Zeeuws wijntje die op het eiland zelf gemaakt wordt door wijnhoeve De Kleine Schorre! Je kunt bij de wijnhoeve overigens ook terecht voor een rondleiding of wijnproeverij, erg bijzonder om te doen tijdens je vakantie op Schouwen-Duiveland.

Op Schouwen-Duiveland ligt natuurlijk ook de stad Zierikzee. Met 568 monumenten kijk je hier je ogen uit. Bekijk voor een overzicht van alle monumenten en bezienswaardigheden in Zierikzee de website van vvv Zeeland, maar wat je zeker moet doen als je toch in Zierikzee bent, is plaats nemen op één van de terrassen aan de Nieuwe Haven. Het is hier een komen en gaan van boten en schepen in alle soorten en formaten en vooral ’s zomers vliegen je ogen van links naar rechts. Absoluut overweldigend en bijzonder om eens mee te maken.

Al met al biedt Schouwen-Duiveland als kampeerregio voor ieder type kampeerder een heerlijke vakantie in eigen land en is er zoveel te doen en te beleven dat het een opgave wordt om alles in 1 vakantie in te plannen. Lukt dit niet? Boek je volgend jaar toch gewoon opnieuw een camping op Schouwen-Duiveland!

Meer weten over Schouwen-Duiveland?