Campings Overijssel

Kamperen op de camping in Overijssel is vakantie houden in een provincie waar genoeg te doen en te beleven valt. Met omliggende kampeerregio’s als Drenthe, Friesland, Flevoland, Gelderland en uiteraard Duitsland is een uitstapje naar een andere provincie ook zo gemaakt, al valt er voldoende te ondernemen op en rond de campings in Overijssel zelf.

Kamperen in Overijssel

Jaarlijks keren vele kampeerders terug naar de campings in Overijssel en dat is niet voor niets. Zo kun je bijvoorbeeld heerlijk wandelen en fietsen in de omgeving en tref je in Overijssel ook een aantal attractieparken en andere bijzondere bezienswaardigheden. Wie gaat kamperen in Overijssel hoeft zich dan ook nooit te vervelen en sterker nog; het is een hele opgave om alle attracties en bezienswaardigheden in de omgeving te bezoeken tijdens je kampeervakantie in Overijssel.

Campings Overijssel

Met meer dan 100 campings in Overijssel vindt ieder type kampeerder wel een geschikte camping die past bij de persoonlijke behoefte. Je vindt bijvoorbeeld campings die dichtbij (of zelfs in) de hoofdstad van Overijssel (Zwolle) zijn gesitueerd, maar je zult ook campings tegenkomen die in rustige en vooral prachtige natuuromgevingen liggen. Zo is er voor ieder wel wat wils.

Bij de meeste campings huur je een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar een aantal campings in Overijssel bieden je ook de mogelijkheid om een tent, bungalow of stacaravan ter plaatse te huren zodat je van alle gemakken voorzien bent.

Vakantie in Overijssel

Tijdens je vakantie op de camping in Overijssel kun je meer dan voldoende ondernemen. Pak bijvoorbeeld de fiets en ontdek de bossen en de landerijen in de omgeving. Hier tref je ook prachtige wandelroutes die het zeker waard zijn om de wandelschoenen onder te binden.

De hoofdstad van de provincie, Zwolle, staat bol van de activiteiten en bezienswaardigheden. Trek langs de verschillende kerken, monumenten en musea die de stad rijk is. Zo mag een bezoek aan het museum De Fundatie bijvoorbeeld niet ontbreken tijdens je vakantie op de camping in Overijssel. Hier ontdek je een omvangrijke collectie beeldende kunst. De collectie wordt tentoongesteld op twee locaties die je eigenlijk alle 2 moet bezoeken: in museum De Fundatie zelf (Blijmarkt in Zwolle) en in kasteel het Nijenhuis (tussen Heino en Wijhe).

Zwolle staat tegenwoordig bekend als de groenste gemeente van Nederland. Een bezoek aan één van de prachtige parken in Zwolle is zeker aan te raden als je in de stad bent. Strijk neer op het gras en laat de flora en fauna je verbazen. Heerlijk na een dagje kunst en cultuur snuiven.

Vakantie vieren in Overijssel is echter meer dan enkel de stad Zwolle natuurlijk. Steden als Hengelo, Deventer, Kampen en diverse plaatsen aan de rivier de IJssel zijn allen zeker het bezoeken waard. Ook in deze steden tref je weer veel bijzondere musea, prachtige kerken en andere bezienswaardigheden.

Een bezienswaardigheid die ook niet overgeslagen mag worden tijdens je vakantie op de camping in Overijssel is het dorpje Giethoorn. Het dorp wordt ook wel ‘het Venetië van Nederland’ genoemd vanwege de bruggetjes, waterwegen en punters. Huur hier zelf een boot of laat je rondvaren door het lokale rondvaartbedrijf.

Voor gezinnen met (jonge) kinderen zijn de dierentuin in Emmen en attractiepark Slagharen prima dagbestedingen tijdens de vakantie op de camping in Overijssel.

Het zal inmiddels geen geheim meer voor je zijn, maar je kampeervakantie in Overijssel kan als je dit wilt helemaal gevuld worden met geweldige activiteiten. Het zal dan vast ook puzzelen worden om alles in 1 vakantie te plannen, maar lukt dit niet; boek je volgend jaar toch gewoon opnieuw een camping in Overijssel!

Meer weten over Overijssel?