Campings Friesland

Kamperen in Friesland (of de Friese Meren) is vrijwel altijd vertoeven op een camping nabij het water. Friesland is dan ook (samen met Flevoland en Zeeland) dé kampeerregio in Nederland voor watersportliefhebbers. Toch is er ook voor de niet-waterratten voldoende te beleven op de campings in Friesland.

Kamperen in Friesland

Friesland (Fryslân op z’n Fries) is een bijzondere kampeerregio die zich onderscheidt van alle andere kampeerregio’s, al is het alleen al om de eigen taal die ze voeren. Voor buitenstaanders is er dan ook vaak weinig te maken wanneer Friezen onderling met elkaar spreken, maar gelukkig spreken de Friezen je gewoon in het Nederlands aan wanneer ze merken dat je op de camping staat in Friesland.

Tijdens je verblijf op de camping in Friesland is er genoeg te beleven, al is het een feit dat er vooral erg veel te doen is in, op en rondom het water.

Campings Friesland

Het zal je dan ook niet verbazen dat veel campings in Friesland direct aan of nabij het water zijn gelegen. Veel campings bieden je de mogelijkheid om aan te meren met de eigen boot, maar mocht je niet over een eigen boot beschikken is een bootverhuur nooit ver weg.

Bij de meeste campings huur je een staanplaats voor je eigen tent, caravan of camper, maar ook hier zijn er weer een aantal campings in Friesland te vinden waarbij je de mogelijkheid hebt om een tent, bungalow of stacaravan te huren.

Zo is er voor ieder type kampeerder wel een camping in Friesland te vinden die voldoet aan de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Friesland

Het mag inmiddels geen geheim meer zijn voor je dat veel kampeerders hun vakantie in Friesland op het water doorbrengen. Je kunt er heerlijk varen, zeilen, duiken, zwemmen, surfen en tal van andere watersportactiviteiten beoefenen. De authentieke Friese dorpjes zijn veelal allemaal via het water verbonden met elkaar en het is dan ook heerlijk om van dorp naar dorp te varen, aan te meren en op je gemak de dorpjes te voet te verkennen.

Maar ook fietsliefhebbers kunnen prima in Friesland als kampeerregio terecht. Er zijn tal van mooie fietsroutes te vinden die je door het prachtige Friese landschap voeren.

Tevens is een uitstapje naar één van de Friese waddeneilanden (Ameland, Vlieland, Terschelling en Schiermonnikoog) vanaf de camping in Friesland zo gemaakt en zeker een activiteit die je in zou moeten plannen tijdens je vakantie in Friesland.

In Friesland vind je natuurlijk ook de steden uit de Elfstedentocht waar ook zonder de schaatsen onder gebonden nog voldoende te beleven is. Ontdek deze karakteristieke steden en neem dan als je op het terras zit zeker ook een typische Friese Beerenburg.

Andere bezienswaardigheden die niet aan de to-do list mogen ontbreken tijdens je kampeervakantie op de camping in Friesland zijn onder meer een bezoek aan ijshal Thialf, Aqua Zoo Friesland, Kameleondorp en het Eise Eisinga Planetarium.

Al met al biedt Friesland als kampeerregio voor zowel de watersportliefhebber, als voor de kampeerder die de voetjes liever op het droge houdt, voldoende vertier voor een heerlijke kampeervakantie in eigen land!

Meer weten over de activiteiten in Friesland?