Camping Slovenië

Naar de camping in Slovenië en daar op een goedkope manier verblijven? Je kunt om verschillende redenen naar Slovenië. De prijzen liggen er relatief laag en je kunt er rekenen op de prachtige natuur en vriendelijke locals.

Daarnaast kun je er uitstekend overnachten wanneer je door wilt reizen naar een van de meer zuidelijke landen. Maak je een rondreis en bezoek je bijvoorbeeld Kroatië, Italië of een andere nabijgelegen bestemming? Dan is het een uitstekend idee om een camping in Slovenië te bezoeken en daar even bij te komen. Je zorgt er op die manier voor dat je uitgerust verder kunt reizen en bovendien ontdek je een bijzonder land waar nog niet veel inwoners van Nederland zijn geweest.

Het aantal campings in Slovenië is relatief klein, waardoor het de moeite waard is deze goed met elkaar te vergelijken en de camping vervolgens online alvast te boeken. We hebben de belangrijkste campings en regio’s van Slovenië voor je op een rij gezet.

Campings in Slovenië en de diverse regio’s

De campings in Slovenië liggen verspreid over het gehele land en bieden voor ieder wel wat wils. Je vindt er een groot aantal basic campings waar je alleen de basisvoorzieningen vindt, maar er zijn ook een aantal luxe campings die niet onder doen voor campings in populairdere kampeerlanden als Frankrijk, Duitsland, Italië, Oostenrijk en Spanje.

Kamperen aan de kust in Slovenië

Slovenië heeft een zeer kleine kustlijn aan de Adriatische Zee en de camping in Ankaran is dan ook zeer geliefd onder kampeerders. Hier geniet je van een echte zon-, zee- en strandvakantie. Een absolute aanrader tijdens je verblijf hier is het nabijgelegen Italiaanse havenstadje Triëst wat prima te bereiken is van de camping in Ankaran.

Campings midden in de natuur

Wat noordelijker en dieper landinwaarts vind je campings in de plaatsen Postojna, Šempas en Vipava. Hier staat vooral de natuur centraal. Dichte bossen, watervallen en oude dorpjes en stadjes sieren het landschap. Geweldig om hier diverse wandeltochten uit te stippelen.

Nog noordelijker en dichtbij de grensovergang met Oostenrijk vind je natuurlijk de uitlopers van de Alpen. Perfect geschikt voor de actieve kampeerder die houdt van wandelen, klimmen, mountainbiken, raften, skiën en tal van andere outdoor activiteiten. Je vindt er campings in Šoca, Kobarid, Trnovo ob Soci, Trenta en Bovec.

Kampeervakantie aan de meren van Slovenië

In Ukanc ligt een camping direct aan het grootste meer van Slovenië: het meer van Bohinj. Het meer ligt in de vallei van Bohinj en is een geliefde bestemming onder natuurliefhebbers. Je kunt er uitstekend wandelen en volledig tot rust komen. Bezoek in ieder geval de Savica waterval en de Mostnica kloof als je hier op de camping staat. Enkele kilometers lager in de vallei vind je het plaatsje Bohinjska Bistrica waar één van de luxere campings van Slovenië is gesitueerd.

Het meer van Bled is ook een interessante vakantiebestemming. Het meer is onder andere .bekend van meerdere wereldkampioenschappen roeien die hier gehouden zijn. De omgeving is schilderachtig en er zijn een aantal bezienswaardigheden te bezoeken vanaf de campings hier. Middenin het meer ligt bijvoorbeeld een eilandje met de Maria Hemelvaartskerk uit de 9de eeuw. Ook het kasteel van Bled is het bezoeken waard tijdens je verblijf op campings in plaatsen als Bled, Lesce en Radovljica.

Campings rondom de hoofdstad

In het hart van Slovenië ligt de hoofdstad Ljubljana. In de directe omgeving vind je diverse (luxe) campings die een bezoek aan de stad goed mogelijk maken. Laibach, zoals Ljubljana op z’n Duits wordt genoemd staat vol met gebouwen en bouwwerken die de lange geschiedenis van het land beschrijven. Zeker een bezoek waard tijdens je kampeervakantie op de campings in Slovenië.

Tussen Ljubljana en de tweede stad van Slovenië, Maribor, tref je vooral veel natuur en rust. De uitgestrekte bossen nemen een groot deel van het landschap in beslag en de rustzoeker en natuurliefhebber trekt dan ook naar campings in Rečica ob Savinji, Prebold, Škofja vas en Podčetrtek. Maribor, Marburg an der Drau op z’n Duits, is van oudsher een belangrijke stad en kent dan ook diverse bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te ontdekken tijdens de kampeervakantie op de campings hier. Bezoek bijvoorbeeld het stadskasteel uit 1438 of het zestiende-eeuwse stadhuis. Vlakbij Maribor ligt de berg Pohorje waar je uitstekend kunt skiën en snowboarden.

Kamperen in het zuiden en oosten van Slovenië

Vanaf Maribor tot de grensovergang met Hongarije in het oosten is Slovenië redelijk vlak in tegenstelling tot het noordelijke gedeelte van het land en het zuidelijke gedeelte waar je vooral een middelgebergte aantreft.

Op de campings in oostelijke plaatsjes als Banovci, Moravska Toplice en Lendava kom je vooral tot rust. Veel van deze campings zijn wat luxer en hebben bijvoorbeeld wellness faciliteiten om weer helemaal tot jezelf te komen. Een uitstapje naar Hongarije of Kroatië behoort ook tot de mogelijkheden vanaf deze campings. Een extra aanrader daarbij is de camping in Čatež ob Savi in het zuiden van Slovenië. Hier ligt Zagreb (hoofdstad van Kroatië) op een steenworp afstand. Zo combineer je je kampeervakantie met een heuse stedentrip.

Goedkope camping in Slovenië

De camping in Slovenië is over het algemeen goedkoper dan in bijvoorbeeld Frankrijk of Duitsland. Dat heeft te maken met het relatief kleine aanbod aan campings, het relatief kleine aantal Nederlanders dat er naartoe reist en uiteraard het lagere prijsniveau in het land. Het betekent dat de kosten er lager liggen, terwijl je wel degelijk kunt rekenen op een fijne bestemming waar het je aan niets tekort zal komen. Boek je een goedkope camping in Slovenië? Dan is de kans groot dat je er bijvoorbeeld een mooi zwembad zal vinden en dat je er de mogelijkheid hebt de kinderen naar de animatie te brengen. Zij hebben een heerlijke tijd op de camping in Slovenië, terwijl jij je bijvoorbeeld lekker kunt ontspannen.

Zoek je naar een goedkope camping in Slovenië en vind je het vooral van belang dat je er kunt genieten van de natuur? Verschillende campings kennen wat minder faciliteiten en zorgen er op die manier voor dat je er vooral lekker op uit kunt trekken. Je betaalt dan een lage prijs per nacht, vooral wanneer je gebruik maakt van je eigen kampeermiddel. Kom je met de caravan, een vouwwagen of wellicht een camper? Je zorgt er dankzij de camping in Slovenië dan voor dat je op een goedkope wijze kunt genieten van een heerlijke zomervakantie. Bovendien kun je in Slovenië een land in Europa komen ontdekken dat velen van ons nog niet zo goed kennen, maar dat wel zeer de moeite waard is.

Tent of caravan huren

Uiteraard kun je op verschillende manieren genieten van de camping in Slovenië. Heb je geen eigen kampeermiddel en wil je toch graag gebruik maken van een tent? Je kunt een tent huren op de camping in Slovenië. Uiteraard kun je gebruik maken van een eenvoudige tent zonder toeters en bellen of kun je kiezen voor een luxe tent waarin het je aan niets zal ontbreken. Wil je graag voordelig op vakantie of vind je het vooral van belang dat alles aanwezig is? Je kunt gebruik maken van een tent met airco en een volledige inrichting of een eenvoudige tent die zorgt voor een dak boven je hoofd. Wat dat betreft zorgt de camping in Slovenië ervoor dat je de vakantie kunt vieren zoals je daar op dit moment naar uitkijkt.

Liever nog iets meer luxe op de camping in Slovenië? Maak dan gebruik van de caravans en stacaravans die je er kunt huren. Het betekent dat je als het ware een klein huisje tot je beschikking hebt. Uiteraard kun je er zelf koken, heb je een eigen sanitair tot je beschikking en kun je er doorgaans ook douchen. Dat betekent dat je optimaal kunt genieten op de camping in Slovenië, het zal je aan niets ontbreken. De relatief lage prijzen in Slovenië zorgen ervoor dat zelfs het huren van een stacaravan of een huisje niet direct duur hoeft te zijn. Bijkomend voordeel is dat je met alleen de auto naar de camping kunt rijden om daar te genieten van de vakantie die je meer dan verdiend hebt.

Met de auto naar de camping

Wil je graag met de auto naar de camping in Slovenië, bijvoorbeeld omdat je zelf een caravan of een vouwwagen hebt? In dat geval is het verstandig om gebruik te maken van een overnachting. Je hoeft dan niet heel de nacht door te rijden, waardoor je bovendien op een ontspannen en uitgeruste wijze op de camping aan zal komen. Het is verstandig om de overnachting te boeken in Zuid-Duitsland. De volgende dag rijd je dan door Oostenrijk naar Slovenië, zodat je daar aan het eind van de middag de camping kunt bereiken. Je kunt gewoon met de auto naar de camping in Slovenië, zodat je die tijdens de vakantie vervolgens tot je beschikking hebt.

Het grote voordeel daarvan is dat je vanaf de camping in Slovenië eenvoudig uitstapjes kunt maken. Wil je de hoofdstad bezoeken of een dagje naar het kleine stukje kust dat het land heeft weten te verwerven? Je kunt er gewoon met je eigen auto naartoe, zodat je daar buiten de brandstof om geen kosten voor hoeft te maken. In plaats daarvan zorg je met de auto voor een vervoersmiddel dat op ieder gewenst moment tot je beschikking staat. Het is wat dat betreft een goed idee om met de auto naar de camping in Slovenië te reizen. Houd er rekening mee dat je onder andere in Oostenrijk een vignet nodig hebt om er over de snelwegen te mogen rijden. Dat brengt wat extra kosten met zich mee en vraagt bovendien om een goede voorbereiding.

Online camping boeken in Slovenië

Het is verstandig om de camping in Slovenië online te boeken. Je zorgt er daarmee voor dat je zeker kunt zijn van een plaats op de camping, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Het aantal campings is er niet zo groot, waardoor je wat minder gemakkelijk door kunt rijden op het moment dat er geen plek zou zijn. Zorg er wat dat betreft voor dat je online alvast een plaats boekt wanneer je er naar de camping wilt gaan. Dat kan in de meeste gevallen gewoon in het Engels. Wat dat betreft hoef je de lokale taal niet te spreken om er de komende vakantie voor te zorgen dat je op een mooie camping in Slovenië kunt verblijven.

Benieuwd naar het type camping in Slovenië dat je er veel tegen zal komen? Er liggen enkele campings aan zee in het kleine stukje kust dat het land kent, daarnaast is er vooral sprake van een aantal kleinere campings. Je kunt vanaf daar direct de natuur intrekken en genieten van al het moois dat Slovenië te bieden heeft. Een aantal van de campings in het land beschikken over een luxe zwembad dat de kinderen zullen zien als een zwemparadijs. Wil je graag kamperen met de hond of zoek je naar een locatie geschikt voor gehandicapten? Ook in die gevallen kun je uitstekend terecht op de camping in Slovenië, je hebt er de keuze uit tal van prachtige locaties die je waarschijnlijk enorm zullen aanspreken.