Campings Friese Meren

Kamperen op een camping aan de Friese Meren (op z’n Fries ‘de Fryske Marren’) is een kampeervakantie in een waterrijke omgeving. De kampeerregio bevat namelijk het grootste aaneengesloten merengebied van West-Europa. Liefhebbers van watersport en boottochten weten dan ook jaarlijks de weg goed terug te vinden naar één van de vele campings aan de Friese Meren, maar kamperen in deze kampeerregio in Friesland biedt veel meer dan alleen maar de hele dag op het water rondhangen.

Kamperen aan de Friese Meren

Eerlijk is eerlijk, de meeste kampeerders bezoeken de campings aan de Friese Meren toch wel vanwege de vele watersportmogelijkheden. Veelal heb je de mogelijkheid om bij de camping een boot, sloep of kano te huren indien je hier zelf niet over beschikt, maar mocht je wél in het bezit zijn van een eigen boot bieden veel campings je de mogelijkheid om direct aan de camping aan te leggen. Op die manier vaar je direct vanaf de camping naar de Friese Meren waar authentieke dorpjes en gezellige terrasjes er om vragen om ontdekt te worden.

Campings Friese Meren

De meeste campings in de kampeerregio de Friese Meren liggen direct aan het water. Deze watersportcampings zijn ideaal voor mensen met een eigen boot of voor kampeerders die tijdens hun kampeervakantie willen varen, surfen of zeilen. Nog geen ervaring met zeilen? Bij de meeste campings aan de Friese Meren is een zeilschool nooit ver weg. Doorgaans kun je op de campings in de regio de Friese Meren terecht met je eigen tent, caravan of camper, maar er zijn ook een aantal campings te vinden waar je een tent, bungalow of stacaravan kunt huren zodat je van alle gemakken voorzien bent.

Vakantie aan de Friese Meren

Wie een vakantie zoekt waarbij water een belangrijk onderdeel vormt, zit bij de Friese Meren meer dan goed. De dorpjes aan de Friese Meren zijn allemaal met elkaar verbonden middels vaarten en meren en zodoende kun je al varend de omgeving verkennen en aanleggen langs één van deze bijzondere Friese dorpjes.

Hier snuif je nog echt de Friese cultuur op en maak je kennis met de typische Friese nuchterheid, al zijn de mensen in Friesland altijd uiterst aardig en behulpzaam.

Een echte aanrader tijdens je kampeervakantie aan de Friese Meren is een vaartocht door de Luts. Vanaf het Slotermeer vaar je door de Gaasterlandse bossen naar Fluessen. De route maakt onderdeel uit van de beroemde elfstedentocht en is overigens wel enkel toegangelijk voor lagere boten vanwege de aanwezigheid van een vaste brug.

Ook stadjes als Joure en Sloten zijn zeker een bezoekje waard tijdens je kampeervakantie aan de Friese Meren. Sloten is het kleinste stadje van de Friese Elfstedentocht en hier vind je nog veel sporen uit het rijke verleden van Sloten. Sloten is voor een groot deel autovrij en loont zich dan ook uitstekend om te voet ontdekt te worden.

Joure ademt gezelligheid en iets wat je zeker niet mag overslaan als je in Juli op kampeervakantie gaat naar de Friese Meren, zijn de bekende ballonfeesten in Joure. Tientallen luchtballonen stijgen eind Juli op vanuit Joure en dit zorgt voor prachtige plaatjes. Vergeet dan ook zeker je fototoestel niet als je dit festijn bezoekt!

Een laatste absolute must-see tijdens je kampeervakantie aan de Friese Meren is het Friese watersportdorp Terherne, beter bekend als het Kameleondorp. Laat de avonturen uit de boeken tot leven komen tijdens je wandeling door dit nagebouwde Kameleondorp en sla dan ook een rondvaart met de échte Kameleon zeker niet over.

Zonder meer staat een kampeervakantie aan de Friese Meren garant voor een heerlijke vakantie in eigen land, zowel voor de watersportliefhebber als voor diegenen die de voeten liever op het droge houden.

Meer weten over de activiteiten aan de Friese Meren?