Campings Noord-Holland

Vakantiegangers die een verblijf op een camping in Noord-Holland boeken verzekeren zichzelf van een vakantie in Nederland waarin alles kan: uitwaaien aan het strand, wandelen in de duinen of bossen en natuurlijk een bezoek brengen aan Amsterdam, Haarlem, Alkmaar, Den Helder of Hoorn. Met aangrenzende kampeerregio’s als Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland zijn andere leuke steden, attracties en bezienswaardigheden ook nog eens slechts een steenworp verwijderd van je camping in Noord-Holland. Het is dan ook niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw een camping boeken in deze veelzijdige kampeerregio!

Kamperen in Noord-Holland

Wie het allemaal wilt, kiest voor een camping in Noord-Holland. Waai lekker uit op de stranden van Bloemendaal of Zandvoort aan de Noordzee, struin door het duingebied, ontdek Amsterdam (voor zover dat überhaupt mogelijk is in 1 vakantie) of verblijf gewoon op de camping zelf, want de meeste campings in Noord-Holland zijn van de grootste gemakken voorzien.

Campings Noord-Holland

De campings in Noord-Holland strekken zich uit van het noordelijk gelegen Den Helder tot het zuidelijk gelegen Abbenes, vanwaar je zo De Kaag opvaart met je (gehuurde) boot. Hierdoor is er voor ieder type kampeerder wel een camping te vinden in Noord-Holland die aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Bij de meeste campings in Noord-Holland huur je een staanplaats voor je eigen tent, caravan of camper, maar er zijn ook voldoende campings te vinden in Noord-Holland waar je terecht kunt zonder eigen tent of camper. Je kunt dan een bungalow, tent of stacaravan huren op de accommodatie zelf.

Vakantie in Noord-Holland

Het mag geen geheim zijn dat je tijd tekort gaat komen tijdens je vakantie in Noord-Holland. Er is immers zoveel te zien, te doen en te beleven dat je dit onmogelijk allemaal in 1 vakantie op de camping in Noord-Holland kunt inplannen.

Zo is alleen Amsterdam zelf al een hele vakantie waard. Bezoek de vele musea die de stad rijk is bijvoorbeeld. Of het stadion van de plaatselijke voetbalclub. Eén van de vele festivals of feesten die de hele zomer door georganiseerd worden in Amsterdam. Of laat je rondvaren met een rondvaart boot. De opties in Amsterdam zijn eindeloos, net als je vakantie in Noord-Holland zelf.

Minder bekend, maar daarom zeker niet minder bemind zijn karakteristieke steden als Haarlem en Alkmaar. Shoppend Nederland weet bijvoorbeeld de weg goed te vinden naar de leuke winkelstraten van Haarlem en de wereldberoemde kaasmarkt in Alkmaar is zoals gezegd wereldberoemd. Je moet dan ook niet raar opkijken als je in Alkmaar plots Chinezen, Amerikanen of andere wereldreizigers tegenkomt op de lokale kaasmarkt.

Vanuit Den Helder vaart dagelijks de veerdienst op en neer naar Texel en dit is dan ook een aanrader tijdens je vakantie op de camping in Noord-Holland. Texel op zich is eigenlijk ook al een kampeervakantie waard, maar ook prima als dagje uit te doen. De auto kan gewoon mee op de veerboot zodat je op Texel gewoon over je eigen vervoer kunt beschikken.

Andere interessante bezienswaardigheden en attracties in Noord-Holland die je eigenlijk niet mag overslaan tijdens je vakantie zijn De Keukenhof, de bollenvelden langs de bollenstreekroute en openluchtmuseum de Zaanse Schans.

Al met al biedt Noord-Holland als kampeerregio voldoende vertier voor jong en oud en staat kamperen in Noord-Holland gelijk aan dé ultieme kampeervakantie in eigen land!

Meer weten over Noord-Holland?