Camping Luxemburg

Naar de camping in Luxemburg? Het is een mooi land dat we over het algemeen slechts voorbij rijden. Toch is het de moeite waard om er een stop te plannen of er zelfs een heerlijke vakantie te boeken. De kans is groot dat je het land alleen kent van de goedkope tankstations. Je vindt er echter veel meer. Wist je dat je op de camping in Luxemburg zelfs kunt genieten van wintersport in de wintermaanden? Daarnaast staat het land bijvoorbeeld bekend om de eco-campings die je er vindt.

Uiteraard kun je rekenen op een mooie kleine camping in Luxemburg, daarnaast heb je de mogelijkheid om er gewoon zelf met de auto naartoe te rijden. Het land bevindt zich tussen België, Frankrijk en Duitsland en zorgt er wat dat betreft voor dat de afstand beperkt blijft.

Wil je er een tent of caravan huren of aan de andere kant liever je eigen kampeermiddel meenemen? Je hebt de volledige vrijheid, het is de moeite waard om de verschillende campings eens door te bladeren. Uiteraard kun je de camping in Luxemburg gewoon online boeken, dat werkt wat dat betreft heel eenvoudig.

Campings in Luxemburg

Hoeveel plaatsen in Luxemburg ken je? Waarschijnlijk alleen de gelijknamige hoofdstad. Er zijn echter voldoende plekken in Luxemburg waar je heerlijk kunt genieten op de camping.

In het noordelijke gedeelte van Luxemburg tref je de uitlopers van de Belgische Ardennen. Deze regio wordt Ösling genoemd en heeft een gemiddelde hoogte van 450/500 meter. Ideaal voor de actievere kampeerders, want je kunt er uitstekend wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden en tal van andere outdoor activiteiten beoefenen. De hoogste ‘berg’ is de Kneiff met 560,94 meter. Dit is tevens het hoogste punt van Luxemburg. Veel bekender is echter de Buurgplaatz, tevens gelegen in Troisvierges, waar je onder meer de bekende toren van Buurgplaatz zult vinden.

Natuurliefhebbers halen ook hun hart op in Noord-Luxemburg. Het bekendste natuurpark is het Duits-Luxemburgse natuurpark. Maar liefst 357 m² behoort tot Luxemburgs grondbezit en hier vind je de typische Luxemburgse flora en fauna. Edelherten, wilde zwijnen, diverse roofvogels, de zeldzame zwarte ooievaar en het hazelhoen komen hier nog voor. Kleinere natuurparken in deze regio zijn het Natuurpark Our en het Natuurpark Uewersauer.

Campings nabij de stad Luxemburg

Het zuidelijke gedeelte van Luxemburg is heuvelachtig te noemen. Het is minder ruig dan het noorden en hier vind je dan ook de meeste inwoners van het land. Uiteraard komt dat deels doordat de hoofdstad Luxemburg in het zuidelijke gedeelte van het land is gesitueerd.

Het Gutland, zoals de regio wordt genoemd, staat vooral bekend om de wijnbouw en de industrie. Buiten de hoofdstad om is er weinig te beleven in dit gedeelte van Luxemburg en daarom vind je hier ook de minste campings. Slechts een tweetal campings zijn in de directe omgeving van de hoofdstad gesitueerd.

Campings in Klein Zwitserland

Veel populairder zijn de campings in het zogenaamde ‘Klein Zwitserland’ in het oosten van Luxemburg. Het rotsachtige terrein met dichte bossen vormt al sinds jaar en dag één van de meest toeristische plekken in Luxemburg. Hierbij is vooral het Mullerthal een favoriete vakantiebestemming. De natuur is er prachtig en vooral voor de actievere vakantieganger is het een uitstekende regio om een camping te zoeken. Je vindt er onder meer de beeldschone Schiessentümpel, de bekendste en hoogste waterval van Luxemburg.

Campings in de Moezelvallei

De rivier de Moezel vormt de natuurlijke grens met Duitsland in het oosten van Luxemburg. Ook deze regio is een geliefde vakantiebestemming en er zijn diverse campings in de nabijheid van de Moezel te vinden. Buiten de prachtige natuur rondom de Moezel zijn watersportactiviteiten de grootste reden dat kampeerders voor campings in deze regio kiezen.

Uiteraard is een uitstapje naar Duitsland of Frankrijk vanuit hier ook gemakkelijk gemaakt. Steden als Metz en Nancy (Frankrijk) en Saarbücken, Kaiserslautern en Trier (Duitsland) zijn eenvoudig te bereiken. Hét voordeel van een kampeervakantie in Luxemburg; je bent overal in een mum van tijd!

Kleine camping in Luxemburg

Gaat je voorkeur uit naar een kleine camping in Luxemburg? Je vindt relatief veel kleine campings in het land. Dat heeft in eerste instantie natuurlijk te maken met het feit dat ook het land zelf niet groot is. Daarnaast heeft het te maken met het feit dat veel mensen Luxemburg gebruiken om doorheen te reizen. Het is echter een uitstekend idee om de vakantie in Luxemburg te vieren en te genieten van wat dit mooie land te bieden heeft. Wist je bijvoorbeeld dat het land z’n eigen taal heeft dat onderdelen van de verschillende omliggende landen gebruikt? Probeer maar eens in gesprek te raken met iemand uit Luxemburg en je zal merken dat dit tot snelle herkenning zal leiden.

De gemiddelde kleine camping in Luxemburg kent een relatief klein aantal vrije staanplaatsen. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat er altijd wel ergens ruimte te vinden is. Mits je op tijd online boekt natuurlijk. Het is niet eens meer nodig om de camping op te bellen, het is in plaats daarvan voldoende om aan te geven wanneer je er graag wilt verblijven. Je zorgt er op die manier voor dat je de camping van je voorkeur kunt boeken, zodat je vervolgens kunt genieten van een heerlijke (zomer)vakantie. Dankzij de beperkte afstand naar de camping in Luxemburg is het land ook uitstekend geschikt voor de kortere vakanties waarin je er even helemaal tussenuit wilt.

Met de auto naar de camping

Reed je eerder naar het zuiden van Frankrijk of wellicht richting bijvoorbeeld Italië? In een aantal van de gevallen kun je dan door Luxemburg reizen. Wellicht deden jullie dat vooral om daar nog even te kunnen tanken. Het land staat bekend om de zeer goedkope brandstof, waardoor het niet zelden gebeurt dat er flinke rijen voor de tankstations komen te staan. Het is verstandig om vroeg te vertrekken en zo vroeg mogelijk op de dag aan te komen bij de tankstations. Reis je met de auto naar de camping in Luxemburg? Dan kun je er zonder problemen wat later voor op staan. Je kunt dan immers ook de volgende dag tanken en je bent daarvoor niet afhankelijk van de pomp die zich het meest aan de snelweg bevindt.

Het grote voordeel van met de auto naar de camping in Luxemburg is dat je er vervolgens alle vrijheid hebt om het land te gaan verkennen. Het land heeft een prachtige natuur en zorgt er als groothertogdom voor dat er veel cultuur te zien valt. Ga je met de auto en heb je de mogelijkheid om ook de fiets(en) mee te nemen? Dat is een absolute aanrader. Je zorgt er daarmee voor dat je op de fiets de natuur in kunt en je de mogelijkheid hebt zelf te ontdekken wat dit land zo mooi maakt. Vanaf de camping in Luxemburg valt er van alles te ontdekken, zorg ervoor dat je de mogelijkheid hebt om dit ook daadwerkelijk te doen.

Tent of caravan huren

Uiteraard kun je op verschillende manieren verblijven op de camping in Luxemburg. Heb je zelf een caravan, een vouwwagen of een tent? Dankzij de beperkte afstand is het in principe geen probleem om daarmee af te reizen. Je zal er uiteraard wat langer over doen, maar het is nog altijd goed mogelijk om de camping in Luxemburg in één dag te bereiken. Vervolgens heb je het gemak van je eigen spullen en kun je bovendien goedkoop op vakantie. Aan de andere kant liever een tent of een caravan huren? Ook dat behoort tot de mogelijkheden op de camping in Luxemburg. Wat dat betreft kun je er alle kanten mee op. Je bepaalt zelf hoe je de vakantie wilt vieren en van welke luxe en comfort je gebruik wilt maken.

Een tent of caravan op de camping in Luxemburg hoeft niet veel luxe te bevatten, bijvoorbeeld omdat het vaak gaat om relatief kleine campings. In de zomer kan het er net wat warmer worden dan in Nederland, maar de temperaturen liggen lager dan in bijvoorbeeld het zuiden van Frankrijk of de rest van Spanje. Gaat het om een tent zonder airco of zit de caravan die je wilt huren wellicht wat krap in elkaar? Dat is over het algemeen geen probleem. Je kunt op de camping in Luxemburg lekker naar buiten en binnen zal het nooit te warm worden. Wat dat betreft kun je in Luxemburg genieten van een prettig klimaat om de (zomer)vakantie door te brengen.

Online camping boeken in Luxemburg

Uiteraard kun je de camping in Luxemburg boeken die jou het beste aanspreekt. Zoek je naar een camping waar je de mogelijkheid hebt om de hond mee te nemen of wil je vooral genieten van een mooi zwembad? Zorg ervoor dat de kinderen het naar hun zin hebben zodat je ook zelf kunt genieten van de heerlijke vakantie. Een aantal van de campings zijn specifiek geschikt voor gehandicapten en in de winter vind je er campings die de mogelijkheid bieden lekker op wintersport te gaan. Op zoek naar een eco-camping in Luxemburg? Je zorgt er daarmee voor dat je op een heel duurzame wijze op vakantie kunt. Je kunt in Luxemburg alle kanten op, het is de moeite waard om online door de verschillende beschikbare campings heen te bladeren.

Bekijk de campings in Luxemburg en boek die eenvoudig online, zonder dat je daarvoor hoeft te bellen of je andere stappen hoeft te ondernemen. Het is in plaats daarvan voldoende om aan te geven wanneer je er graag een plaats wenst. Wil je een tent of een caravan huren? Je kunt het eenvoudig online aangeven, zodat direct duidelijk is hoe je op de camping in Luxemburg wilt verblijven. Blader door de verschillende campings in dit bijzondere groothertogdom. Je krijgt dan een goed beeld van wat er beschikbaar is en waar je op kunt rekenen tijdens de vakantie. Boek de campingplaats in Luxemburg in ieder geval op tijd, zodat je er ook op de kleinere campings zeker van bent dat er de komende vakantie een plaats voor je beschikbaar is.

Informatie over Luxemburg

Luxemburg is een klein land dat grenst aan België, Frankrijk en Duitsland. De meeste mensen in het land zijn Rooms-katholiek en je vindt er ook aardig wat kerken. De hoofdstad van het land is het gelijknamige Luxemburg en mensen betalen er met de Euro.

Steden in Luxemburg

De hoofdstad van Luxemburg is Luxemburg en deze stad heeft veel te bieden voor de toeristen. Het oude stadscentrum zit bomvol mooie bezienswaardigheden die je zeker gezien moet hebben. Een andere mooie stad is Esch-sur-Alzette. Deze ligt vlakbij de Franse grens en er is veel ontwikkeling gedaan op het gebied van staal en ijzer. Breng ook zeker eens een bezoekje aan Echternach. Dit is de oudste stad van Luxemburg en dat merk je wanneer je een stadswandeling maakt. Er zijn veel gotische gebouwen.

Natuur

De natuur van Luxemburg is zeker de moeite waard. Er zijn verschillende natuurgebieden en het bekendste gebied is toch wel de Ardennen. Dit is een prachtige, bosrijke omgeving met veel mogelijkheden om te kamperen. Ook mooi is de Moezel Vallei, waar veel wijnsoorten worden geproduceerd. Ga ook zeker eens naar Upper Sure Nationaal Park, waar je veel diersoorten kunt vinden. Ook is het een natuurrijk gebied met meren en rivieren.

Beste reistijd Luxemburg

Je kunt het hele jaar goed naar Luxemburg reizen. Wel is het zo dat de winters doorgaans vrij koud kunnen zijn. Voor de meeste toeristen wordt de periode tussen mei en oktober dan ook gezien als de beste reistijd.

Gezondheid

Je hoeft je niet te laten inenten wanneer je naar Luxemburg gaat. De gezondheidszorg in het land is ook van zeer goede kwaliteit. Er zijn voldoende artsen en ziekenhuizen en er is altijd wel iemand aanwezig die de Engelse taal spreekt. Op veel plekken zijn tevens apotheken te vinden.

Klimaat van Luxemburg

Het klimaat in Luxemburg is enigszins te vergelijken met dat van Nederland. De koudste maanden zijn meestal november en februari. De warmste maanden zijn van mei tot en met augustus. Gemiddeld is het dan zo’n 20 graden, maar in de avonden en nachten kan het wel behoorlijk afkoelen.