Campings Drenthe

Wie gaat kamperen op de camping in Drenthe zal de fiets wel mee moeten nemen. Drenthe is niet voor niets de fietsregio van Nederland en schreeuwt er om om met de fiets verkend te worden. Fiets direct vanaf de camping langs de vele hunebedden in Drenthe (54 stuks!) en strijk neer op één van de vele gezellige terrasjes in de intieme dorpskernen van Dwingeloo, Rolde of Havelte. Andere kampeerregio’s als Groningen, Friesland, de Friese Meren, Overijssel, Flevoland en natuurlijk Duitsland zijn goed bereikbaar en absoluut een uitstapje waard tijdens je kampeervakantie op de camping in Drenthe.

Kamperen in Drenthe

Drenthe is een geliefde kampeerregio en jaarlijks keren vele vakantiegangers terug voor een heerlijke vakantie in eigen land. Drenthe is vooral veel rust en mooie natuur. Hele drukke steden zul je er niet vinden, al mag een bezoek aan de stad Assen niet ontbreken tijdens je kampeervakantie in Drenthe. Vooral in het laatste weekend van Juni is het vanwege de TT van Assen een drukte van jewelste in de stad en daarom ook zeker het bezoeken waard.

Toch boeken veel kampeerders hun camping in Drenthe vanwege de mooie fietstochten die je in de kampeerregio kunt maken. Stap op de fiets en doe de Hunebedroute. Deze fietsroute voert je van Borger naar Emmen waar je door het uitgestrekte natuurgebied fietst en verschillende hunebedden tegen zult komen. Ook het bekende rondje Dwingelderveld is een zeer geliefde fietsroute onder kampeerders die graag de fiets op stappen tijdens hun kampeervakantie in Drenthe.

Campings Drenthe

De campings in Drenthe zijn veelal gelegen in rustige omgevingen. Vanaf de camping kun je direct diverse fietsroutes starten en ook andere bezienswaardigheden in de regio zijn vanaf alle campings in Drenthe goed bereikbaar.

Bij de meeste campings in Drenthe kun je goed terecht met je eigen tent, caravan of camper, maar er zijn ook een aantal campings te vinden waar je een tent, bungalow of stacaravan kunt huren. Zo is er voor ieder type kampeerder wel een camping te vinden in Drenthe die voldoet aan de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Drenthe

Tijdens je kampeervakantie in Drenthe hoef je echt niet per se de hele dag op de fiets te zitten, al zijn de hunebedroute of het rondje Dwingelderveld absoluut de moeite waard om te doen tijdens je vakantie op de camping in Drenthe.

Ook wandelen is goed mogelijk in Drenthe. Onderweg zul je genieten van wisselende landschappen: bossen, heide, veengronden, stuifzandgebieden en vennen en meren. Drenthe heeft het wat dat betreft allemaal.

Andere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn tijdens je kampeervakantie in Drenthe zijn onder meer de dierentuin van Emmen en herinneringscentrum kamp Westerbork. Vooral deze laatste bezienswaardigheid laat vaak een diepe indruk achter bij de kampeerder die meer wilt weten over het nare verleden wat je hier plaats heeft gevonden ten tijde van de 2de wereldoorlog.

Iets wat eigenlijk ook niet mag ontbreken tijdens je kampeervakantie op de camping in Drenthe is een rondrit met een huifkar of voor de liefhebbers; zelf te paard gaan en een prachtige rit door de bossen maken.

Vrijwel overal in de omgeving zijn huifkarren te huur of kun je met een groepje een rit door de bossen bespreken. Een erg leuke route is de route door nationaal park Dwingelderveld waar je langs de beroemde satelliet van Dwingeloo komt waar 2 kleine sterrenstelsels (Dwingeloo 1 en Dwingeloo 2) mee zijn ontdekt. De satelliet is in 2009 aangewezen als rijksmonument en alleen daarom al een bezoekje waard.

Al met al biedt de kampeerregio Drenthe voor iedere kampeerder wat wils en kan jong en oud prima genieten van een heerlijke vakantie op de camping in eigen land!

Meer weten over de activiteiten in Drenthe?