Campings de Peel

Wie gaat kamperen op één van de campings in de Peel (Noord-Brabant) verzekert zichzelf van een kampeervakantie die bol staat van de mogelijkheden. Brabant biedt namelijk alles: heerlijk tot rust komen in de prachtige Brabantse natuur of lekker city hoppen in Eindhoven, Helmond, Den Bosch of Venlo. Welke camping je ook kiest in de Peel, de steden en de bosrijke omgevingen zijn nooit ver weg.

Kamperen in de Peel

De Peel wordt gevormd door de gemeenten Helmond, Deurne, Asten, Gemert-Bakel, Nederweert en Laarbeek. Aangrenzende provincies zijn Limburg en Gelderland, maar ook Duitsland ligt op nog geen 3 kwartier rijden van de meeste campings in De Peel.

Uitstapjes tijdens je kampeervakantie in deze kampeerregio zijn dan ook zo gemaakt en zeker de moeite waard. Ontdek bijvoorbeeld de groene omgeving met de fiets of ga een heerlijk stuk wandelen in Nationaal Park De Grote Peel.

Ben je tot rust gekomen in de natuur? Duik dan de gezellige terrassen op in Eindhoven of proef de Brabantse gezelligheid in de langste caféstraat van Nederland; Stratums Eind. Ook kleinere steden als Helmond of Weert zijn goed te bereiken en zeker het ontdekken waard tijdens je kampeervakantie in de Peel.

Campings de Peel

De campings in de Peel liggen goed verspreid over de kampeerregio. De één in een bosrijke omgeving, de ander wat dichter bij de stad. Zo is er voor ieder type kampeerder wel een camping in de Peel te vinden die voldoet aan de verwachtingen. Vaak kun je op de campings terecht met je eigen tent, caravan of camper, maar veel campings bieden je ook de mogelijkheid om een stacaravan of bungalow te huren. Ontdek vanuit de campings in de Peel de kleine omliggende dorpjes per fiets. Zelf geen fiets bij je? Veel campings in de Peel bieden fietsverhuur aan en anders is er altijd in de omgeving wel een fietsverhuur te vinden. Er zijn talloze prachtige fietsroutes te vinden in de Peel die je langs kleine authentieke dorpjes en prachtige natuurgezichten voeren en eigenlijk moet je dit dan ook wel gedaan hebben tijdens je verblijf op de camping in de Peel.

Vakantie in de Peel

Zeker in het voorjaar en in de zomer is het flink genieten op de campings in de Peel. De temperatuur is aangenaam en de zon laat zich meestal vaker zien dan in noordelijker gelegen kampeerregio’s als Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en Overijssel.

Je kunt het tijdens je verblijf op de camping in de Peel ook zo relaxed of zo druk maken als je zelf wilt. Geniet lekker de hele vakantie op de camping zelf. Lekker luieren met een goed boek en een verfrissend drankje. Of ga op pad en bezoek musea en andere bezienswaardigheden in Eindhoven, Den Bosch, Weert, Venlo of Helmond.

Ook sportieve kampeerders kunnen hun hart ophalen tijdens hun vakantie in Brabant. Fietsen en wandelen is prima mogelijk in de groene omgeving en voor de echte waaghalzen mag een mountainbike rit door de bossen natuurlijk niet ontbreken tijdens een vakantie op de camping in de Peel.

Al met al biedt een kampeervakantie in de kampeerregio de Peel voldoende vertier voor jong en oud en is een op-en-top vakantie in eigen land zeker gegarandeerd als je kiest voor een verblijf op ‘één van de vele campings die de Peel rijk is.

Meer weten over activiteiten in de Peel?