Campings Noordzee kust

De kampeerregio Noordzeekust bevat de meeste campings van heel Nederland en dat is niet gek natuurlijk; de Noordzee kust loopt namelijk van waddeneiland Texel via provincies als Noord-Holland en Zuid-Holland door tot het zuidelijkste puntje in Zeeland. Wie zon, zee en strand zoekt in een kampeervakantie zit dan ook goed op een camping aan de Noordzee kust.

Kamperen aan de Noordzee kust

Kamperen aan de kust van de Noordzee is vooral in de zomermaanden heerlijk, maar ook in het voorjaar en zelfs in de herfst is het geweldig om te wandelen en lekker uit te waaien op het strand langs de Noordzee kust. Ondanks dat het gehele gebied de Noordzee kust wordt genoemd zijn er noemenswaardige verschillen in de verschillende plaatsen langs de kust.

Kustplaatsen als Bloemendaal en Zandvoort trekken bijvoorbeeld veel jong volk, terwijl je in plaatsen als Katwijk aan Zee en Wassenaar vaker gezinnen met kinderen zult tegenkomen op het strand. Het is overigens niet zo dat er specifiek een plaats aan de kust is te benoemen die gericht is op één doelgroep. Veelal is het een mengelmoes van tal van verschillende mensen en dat maakt kamperen aan de Noordzeekust juist zo leuk.

Campings Noordzee kust

Net zo gevarieerd als de Noordzee kust zelf, zijn ook de vele campings langs de kust gevarieerd en bieden voor ieder type kampeerder wel een passende accommodatie. Zo zijn er campings aan de Noordzeekust te vinden waar je terecht kunt met je eigen tent, caravan of camper, maar je vindt er ook absoluut campings waar je een bungalow, tent of stacaravan kunt huren indien je hier niet zelf over beschikt. De meeste campings aan de Noordzee kust zijn direct gesitueerd aan zee of liggen iets dieper landinwaarts in het duingebied, maar nooit heel ver bij het strand en de zee vandaan. Je kunt dan ook vaak gewoon met de handdoek onder de arm beginnen aan de wandeling naar het strand toe waarbij je onderweg vaak de mooiste villa’s tegenkomt. Noordwijk aan Zee staat hier bijvoorbeeld om bekend, waar beroemde Nederlanders als Dirk Kuyt, Louis van Gaal en Edwin van der Sar huisvesting hebben gevonden.

Vakantie aan de Noordzee kust

Vakantie aan de Noordzee kust is natuurlijk vooral zon, zee en strand, maar er is zoveel meer te beleven in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland. Grote steden als Amsterdam, Alkmaar, Haarlem, Leiden, Den Haag, Rotterdam, Hoek van Holland en Middelburg zijn nooit ver bij de camping aan de Noordzee kust vandaan en allen zeker het bezoeken waard.

Je bent dan ook nooit volledig op het strand en de camping zelf aangewezen tijdens je vakantie aan de Noordzee kust. Er is zoveel te doen in deze kampeerregio dat je waarschijnlijk tijd tekort komt om alle bezienswaardigheden te ontdekken in de nabije omgeving van de camping, maar de oplossing is simpel: boek je volgend jaar toch gewoon opnieuw een camping aan de Noordzee kust!

Meer weten over de Noordzee kust?

Klik op één van de provincies om verder te lezen over de belangrijkste plaatsen, bezienswaardigheden en attracties in de betreffende regio.