Campings Zeeuws Vlaanderen

De campings in Zeeuws Vlaanderen zijn geliefd onder watersportliefhebbers, maar wie gaat kamperen in Zeeuws Vlaanderen zal ontdekken dat deze kampeerregio veel meer te bieden heeft dan enkel zon, zee, strand en watersport.

Kamperen in Zeeuws Vlaanderen

Eerlijk is eerlijk, watersportliefhebbers zitten goed op een camping in Zeeuws Vlaanderen. De meeste campings liggen direct aan of dichtbij het strand. Water is dan ook nooit ver weg en daarom zijn de campings in Zeeuws Vlaanderen ideaal voor de kampeerders die op zoek zijn naar een ideale plek in Nederland om tijdens de vakantie lekker te zwemmen, duiken, surfen, varen, zeilen, waterskiën of te luieren aan het strand.

Toch is kamperen in Zeeuws Vlaanderen meer dan alleen maar in, op en rondom het water rondhangen. Met steden in België als Antwerpen, Gent en Brugge om de hoek is een uitstapje naar het buitenland bijvoorbeeld zo gemaakt, al voelt kamperen in Zeeuws Vlaanderen al wel een beetje alsof je op de camping in het buitenland staat.

Campings Zeeuws Vlaanderen

Campings in Zeeuws Vlaanderen liggen zoals gezegd voornamelijk vlakbij of direct aan het strand. Het is echter niet zo dat het op iedere camping een drukte van jewelste is. Er zijn voldoende campings te vinden die in rustigere delen zijn gelegen in Zeeuws Vlaanderen.

Veelal huur je bij de campings in Zeeuws Vlaanderen een staanplaats voor je eigen tent, caravan of camper, maar indien je hier niet zelf over beschikt heb je bij een aantal campings ook de mogelijkheid om een tent, bungalow of sta-caravan ter plaatse te huren zodat je van alle gemakken voorzien bent.

Zo is er voor ieder type kampeerder wel een camping te vinden in Zeeuws Vlaanderen die volledig aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Zeeuws Vlaanderen

Over de watersportmogelijkheden in Zeeuws Vlaanderen tijdens je vakantie hoeven we niet verder uit te weiden; dit zijn er talloze.

Wie wel graag actief is, maar de voetjes liever op het droge houdt, kan prima wandelen en fietsen in Zeeuws Vlaanderen. Er zijn veel mooie routes te vinden die je door de mooie historische polders en langs belangrijke bezienswaardigheden voeren zoals de Staats-Spaanse Linies.

Kampeerders die met de kinderen vakantie vieren in Zeeuws Vlaanderen kunnen zich een dag prima vermaken in de speelbossen van Axel en De Braakman. Ga van de kabelbaan, stap op de crossfiets en cross over de fietscrossbaan of beklim het enorme klimtoestel. Zeker weten dat de kinderen zich zullen vermaken!

Terneuzen is natuurlijk de stad waar je naartoe gaat tijdens je vakantie in Zeeuws Vlaanderen. Proef de rijke historie van de stad die terug gaat tot 1325 toen Terneuzen voor het eerst in de archieven terugkwam. Terneuzen staat bekend als de stad van de Vliegende Hollander en een bezoek aan het gelijknamige museumeetcafé mag dan ook niet ontbreken tijdens je vakantie in Zeeuws Vlaanderen.

Een bezoek aan de haven en het portaal van Vlaanderen is uiteraard ook een must-do als je in Terneuzen bent. Bekijk de boten die in alle soorten en maten langs varen en neem eens een kijkje vanaf de radartoren waar je een magnifiek uitzicht hebt over het sluizencomplex.

Een andere bezienswaardigheid die je toch eigenlijk wel gezien moet hebben tijdens je verblijf op de camping in Zeeuws Vlaanderen is de watertoren in Axel. De ruim 60 meter hoge toren is van binnen en buiten te bewonderen en je kunt er diverse tentoonstellingen bijwonen. Erg leuk en bijzonder om te doen tijdens je kampeervakantie.

Het mag je inmiddels niet ontgaan zijn dat Zeeuws Vlaanderen als kampeerregio meer te bieden heeft dan je op voorhand van een kampeerregio in Zeeland zou verwachten. Het is niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar één van de campings in Zeeuws Vlaanderen!

Meer weten over Zeeuws Vlaanderen?