Camping België

Lekker naar de camping in België om er een paar dagen tussenuit te gaan of daar de zomervakantie door te brengen? Het land direct ten zuiden van ons heeft van alles te bieden. Wist je bijvoorbeeld dat België met de Ardennen daadwerkelijke bergen heeft en dat je er heerlijk kunt eten? Daarnaast houden de Belgen van een goed speciaalbier en liggen er tal van sfeervolle steden waar je een leuk uitstapje naartoe kunt maken. De camping in België vormt wat dat betreft een uitstekende keuze voor iedere vakantie. Bovendien hoef je er niet ver voor te reizen. Afhankelijk van je locatie in Nederland kun je er binnen maximaal een paar uur naartoe rijden en de tent opzetten of de caravan positioneren.

De camping in België is lekker dichtbij, maar zorgt er aan de andere kant toch voor dat je er even helemaal tussenuit kunt gaan. Je kunt gewoon met de auto naar de camping rijden, zonder dat je daarvoor midden in de nacht op hoeft te staan of je uren en uren achter elkaar op dezelfde snelweg hoeft te rijden. Daar komt bij dat je op de camping uiteraard eenvoudig een tent of een (sta)caravan kunt huren. Het betekent dat je op de camping in België kunt genieten van de luxe zoals je die gewend bent. We zetten een aantal van de belangrijke regio’s met campings voor je op een rij, zodat je daar een keuze uit kunt maken. De camping in België kun je vervolgens gewoon online boeken, daar hoef je de deur gelukkig niet meer voor uit.

Camping in België dichtbij

De camping in België is in ieder geval lekker dichtbij. Woon je in een van de zuidelijke provincies van Nederland? Dan sta je er binnen bijvoorbeeld een half uurtje tot iets meer dan een uur, afhankelijk van waar je in België naartoe wilt. Kom je uit een ander deel van het land? Dan is het net wat verder rijden. Toch is de camping in België eigenlijk altijd dichtbij, je hoeft er niet ver voor te reizen. Dat maakt het bovendien gemakkelijk om te communiceren. In Vlaanderen kun je gewoon in het Nederlands terecht en is het dus geen probleem indien je geen woordje over de grens spreekt. Bovendien zijn de Vlamingen hartstikke aardig en gastvrij, iets dat je merkt op het moment dat je de camping in België oprijdt.

Liever naar Wallonië? Dit is het zuidelijke gedeelte van België. Het is Franstalig, iets dat ook geldt voor het grootste deel van Brussel. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat veel van de Belgen die daar wonen best een woordje in het Nederlands mee kunnen spreken. Je merkt op de camping in België dat je niet te ver van huis bent, waardoor je je over de taal in ieder geval geen zorgen hoeft te maken. In plaats daarvan zorg je er eenvoudig voor dat je ‘s morgens verse broodjes kunt halen of je de mogelijkheid hebt om een krant te lezen. Op die manier blijf je in ieder geval goed op de hoogte van wat er gaande is.

Met de auto naar de camping

Wil je graag met de auto naar de camping in België? Je kunt er vanuit Nederland behoorlijk vlot naartoe rijden. Woon je in het zuiden of het midden van Nederland? Met een paar uurtjes sta je in alle delen van België. Dat betekent dat je er gemakkelijk op uit kunt trekken voor een paar dagen weg of een korte vakantie. Liever een langere tijd naar België om meerdere plekken te kunnen ontdekken of haast onbeperkt te genieten van de fijne sfeer op de camping? Uiteraard kun je er zo lang blijven als je wilt. Bovendien kun je een camping in België boeken aan de kust of juist kiezen voor het binnenland waar de sfeer en omgeving weer heel anders zijn.

Ben je eenmaal met de auto naar de camping in België? Dan kun je bovendien verschillende van de mooie steden bezoeken. Je hebt de mogelijkheid om er op uit te trekken wanneer je wilt. Houd er rekening mee dat de wegen goed zijn, maar de kwaliteit er niet altijd zo is als in Nederland. Dat betekent dat je in sommige gevallen wat minder hard kunt rijden of je de hobbels hier en daar op de koop toe zal moeten nemen. Toch kun je je met de auto vanaf de camping in België uitstekend bewegen. Ga een dagje naar de Belgische kust of bezoek de mooie steden zoals Antwerpen, Brugge en Gent. Bovendien is ook Brussel als hoofdstad van zowel België als Europa natuurlijk zeer de moeite waard.

Caravan of tent huren

Je kunt op de camping in België gewoon gebruik maken van je eigen kampeermiddel. De afstand is relatief korte, waardoor je er ook met je eigen vouwwagen of caravan zonder problemen naartoe kunt rijden. Het kost je maximaal een halve dag tot een dag, afhankelijk van waar je naartoe wilt en waar je in Nederland vandaan komt. Dat betekent dat je hoogstens vroeg in de morgen hoeft te vertrekken om op tijd aan te kunnen komen op de camping. Daar heb je vervolgens de mogelijkheid om je spullen neer te zetten en de buren te leren kennen. Wil je aan de andere kant liever een caravan of een tent huren op de camping in België? Uiteraard is ook dat geen enkel probleem, je kunt er wat dat betreft verschillende kanten op.

Wil je een caravan huren of er met een gehuurde tent voor zorgen dat je ontspannen kunt genieten van de camping in België? In de beide gevallen kun je rekenen op een behoorlijke luxe. Goede voorbeelden daarvan zijn een eigen toilet en een douche of airconditioning. De temperaturen in België zijn min of meer gelijk aan die in Nederland. Het wordt er echter net iets sneller warm dankzij de aanvoer van warme lucht uit Frankrijk. Houd er daarom rekening mee dat airco af en toe geen overbodige luxe kan zijn. Feit is in ieder geval dat de camping in België een heerlijke plaats is om even bij te komen of ontspannen te genieten van een welverdiende vakantie.

Regio’s met campings in België

Benieuwd naar de interessante regio’s in België waar je op de camping kunt staan? Limburg en Luxemburg zijn over het algemeen niet zo bekend, maar hebben wel degelijk een aantal mooie plekjes in zich. Bovendien is het de moeite waard om eens te kijken naar bijvoorbeeld Kempen en Namen. Zowel West-Vlaanderen als Oost-Vlaanderen zijn de moeite waard wanneer je graag naar de camping in België wilt. Verder kun je eens kijken naar Henegouwen en is het ook net over de grens in Vlaams-Brabant goed toeven. Het zijn stuk voor stuk plaatsen waar je er op de camping in België voor kunt zorgen dat je even helemaal nergens aan hoeft te denken en je automatisch zal genieten van de fijne sfeer en prachtige natuur.

Liever het avontuur op zoeken op de camping in de Ardennen of in de buurt van Antwerpen verblijven om daar ook een dagje naartoe te kunnen? Een andere stad die de laatste tijd veel toeristen trekt is Luik. Uiteraard is ook de Belgische Kust meer dan de moeite waard. Je hebt er verschillende badplaatsen met campings. Op de camping in België aan de kust zorg je ervoor dat je voldoende verkoeling kunt zoeken. Bovendien valt er van alles te beleven of kun je aan de andere kant juist de rust van de natuur opzoeken. Wat dat betreft kun je op de camping in België alles vinden dat het tot een heerlijke vakantie maakt, blader online door de verschillende campings die er beschikbaar zijn.

Online camping in België boeken

Online een camping in België boeken en benieuwd naar waar je de keuze uit hebt? Het is in ieder geval een goed idee om de verschillende campings aan zee te bekijken. Zoek je naar een grote camping waar van alles te beleven valt of wil je juist genieten van de kleine campings waar het een stuk rustiger is? Wij zorgen ervoor dat je de keuze hebt uit tal van campings die je enorm zullen aanspreken. Bekijk in ieder geval de campings met zwembaden en bijvoorbeeld de campings waar je ook de hond gewoon mee naartoe kunt nemen. Op die manier kun je een keuze maken voor een camping in België die aan al je wensen voldoet. Uiteraard kun je de camping gewoon online boeken en hoef je daar de deur niet voor uit.

Heb je de camping of vakantiepark in België van je dromen gevonden? Je kunt online aangeven in welke periode je daar graag naartoe zou gaan. We adviseren je om dat in ieder geval op tijd te doen, zodat je de komende vakantie al weg kunt. Zorg ervoor dat je een plaats hebt voor je caravan of tent. Liever een stacaravan of een tent huren op de camping in België? Ze gaan over het algemeen vrij hard, waardoor het verstandig is om er op tijd bij te zijn. Blader door de verschillende campings die er beschikbaar zijn bij onze zuiderburen en boek de camping waar jij de komende vakantie heerlijk wilt ontspannen en genieten.

Informatie over België

België ligt aan de Noordzee en grenst aan Nederland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk. De meeste mensen in België zijn Rooms-katholiek. Er worden in België maar liefst drie talen gesproken: Vlaams, Frans en Duits. De hoofdstad is Brussel en de officiële munt is de Euro.

Steden in België

De hoofdstad van België is Brussel. Deze stad staat bekend om Manneke Pis. De tweede stad van België is Antwerpen en hier vind je veel historische gebouwen en de grote haven. Een andere interessante stad is Brugge, waar het lijkt alsof de tijd even heeft stilgestaan en waar je ook nog eens een terecht kunt voor heerlijke Belgische chocolade. De oudste stad van België is Tongeren. Cultuurliefhebbers zullen zich hier wel vermaken, want je vindt er ontzettend veel historie.

Natuur

In het zuidoosten van België vind je De Ardennen, een bergketen. Hier kun je terecht voor veel verschillende activiteiten. Veel mensen gaan er kamperen, wandelen, fietsen, kanovaren of bergbeklimmen. Ook interessant zijn de grotten van Han-Sur-Lesse. Deze grotten zijn wereldberoemd en een echte must voor toeristen. In Park Paradiso kun je schitterende wandeltochten maken. Er komen meer dan 2500 vogelsoorten voor in het gebied.

Beste reistijd in België

Je zou het klimaat van België kunnen vergelijken met dat van Nederland. Je kunt dan ook het beste naar België reizen tijdens de zomermaanden. Ook het voor- en najaar zijn zeer geschikt voor een trip naar België. Je zit dan buiten het hoogseizoen in het land en dit scheelt doorgaans wel qua drukte.

Gezondheid

Om naar België te reizen heb je geen inentingen nodig. Ook goed om te weten is dat je water uit de kraan gewoon kunt drinken. De medische zorg is in België goed geregeld en te vergelijken met de zorg in Nederland, maar een goede ziektekostenverzekering of reisverzekering is wel aan te raden. Op veel plekken spreekt men Nederland. In het Franstalige gedeelte van België zijn er ook genoeg artsen die Nederlands of Engels spreken.

Klimaat van België

Het klimaat van België is erg vergelijkbaar met dat van Nederland. In de zomer wordt het gemiddeld tussen de 14 en 24 graden en in de winter is het gemiddeld tussen de 0 en 6 graden zijn. Kans op regen is in België ook vrij groot. Wie naar België gaat doet er dus goed aan altijd regenkleding mee te houden.