Campings West-Vlaanderen

De kans is groot dat je op een camping aan de Belgische kust terecht komt als je gaat kamperen in West-Vlaanderen. De provincie beslaat namelijk de gehele Belgische kust en liefhebbers van zon, zee en strand weten de kampeerregio dan ook ieder jaar opnieuw goed te vinden. Toch hoeft je kampeervakantie in West-Vlaanderen niet alleen maar op het strand te worden doorgebracht. Er is nog zoveel meer te beleven op de campings in West-Vlaanderen.

Kamperen in West-Vlaanderen

Natuurlijk kun je heerlijk luieren aan het strand. Lekker uitwaaien, zwemmen en tal van watersport activiteiten beoefenen. Maar wat dacht je van uitstapjes naar steden als Brugge, Roeselare of Kortrijk? Tevens is een stad als Gent (provincie Oost-Vlaanderen) of zelfs de Nederlandse provincie Zeeland goed bereikbaar vanaf de campings in West-Vlaanderen en zodoende hoef je je nooit te vervelen tijdens je kampeervakantie op de camping in België.

Campings West-Vlaanderen

Eerlijk is eerlijk; de meeste campings in West-Vlaanderen liggen aan of vlakbij het strand. Een enkele camping is wat verder in het binnenland van België gelegen, maar het merendeel bevindt zich rondom de Belgische kust.

Bij de meeste campings in West-Vlaanderen kun je terecht voor een staanplaats voor je eigen camper, caravan of tent, maar er zijn ook een aantal campings in West-Vlaanderen te vinden waar je een bungalow, tent of sta-caravan ter plaatse kunt huren zodat je van alle gemakken voorzien bent. Op deze manier is er voor ieder type kampeerder wel een camping in West-Vlaanderen te vinden die aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in West-Vlaanderen

De bruisende Belgische badplaatsen Knokke, Oostende en Blankenberge worden door veel kampeerders aangedaan tijdens de vakantie op de camping in West-Vlaanderen. Niet alleen wanneer zij verblijven in één van deze plaatsen, maar ook als ideale plek voor plezier en vertier. Ontdek het nachtleven, geniet op de vele terrasjes en bekijk de zonsondergang aan het strand.

Op het strand zelf is het natuurlijk ook goed toeven voor jong en oud. De kinderen bouwen zandkastelen en de actieve vakantiegangers kunnen waterskiën, zeilen en tal van andere watersportactiviteiten beoefenen.

Tijdens de vakantie in West-Vlaanderen MOET Brugge natuurlijk bezocht worden. Brugge is één van de oudste steden in Europa en het centrum is nog bijna helemaal middeleeuws. Er is in Brugge zoveel te zien dat alle bezienswaardigheden benoemen een onmogelijke opgave is. Bekijk dan ook zeker even de website Brugge.be voor een opsomming van alle belangrijke trekpleisters in Brugge.

Als Brugge je aanspreekt, is een bezoek aan Gent ook de moeite waard. Ook Gent is een eeuwenoude stad waar veel historische bezienswaardigheden te bezoeken zijn. Bezoek bijvoorbeeld de Belforttoren, de Sint-Baafkathedraal of het Prinsenhof. Bekijk voor alle belangrijk topattracties van Gent de website Gent.be.

Een laatste attractie die je eigenlijk niet mag overslaan tijdens je kampeervakantie in West-Vlaanderen is het In Flanders Field museum in Iepen. Hier worden de verschrikkelijke verhalen over de loopgravenoorlog in België verteld en ontdek je veel persoonlijke verhalen van soldaten die aan het front moesten vechten. Voor liefhebbers van historie is dit museum dan ook een museum die je bovenaan de to-do list zou moeten zetten.

Je zult inmiddels vast wel tot de conclusie zijn gekomen dat kamperen in West-Vlaanderen veel meer is dan de hele dag op het strand rondhangen en dat de campings in West-Vlaanderen voldoende vertier bieden voor jong en oud. Niet voor niets dat veel vakantiegangers ieder jaar opnieuw terugkeren naar een camping in West-Vlaanderen.

Meer informatie over West-Vlaanderen?