Campings Oost-Vlaanderen

Ingeklemd tussen Zeeland (Nederland), West-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams-Brabant en Henegouwen vinden we Oost-Vlaanderen. Wie hier gaat kamperen ontdekt al gauw waarom deze kampeerregio in België zó populair is onder campingliefhebbers: je kunt alle kanten uit, de bevolking is uitermate vriendelijk en er is voldoende vertier voor jong en oud!

Kamperen in Oost-Vlaanderen

Kamperen in Oost-Vlaanderen is divers. Je geniet er van de lieflijke laaglanden, weidse velden en bossen en bevind je te midden van historische stadjes als Aalst en Oudenaarde. Uitstapjes naar grotere steden als Gent, Brussel en Antwerpen zijn zo gemaakt en zodoende biedt een kampeervakantie in Oost-Vlaanderen voor ieder wel wat wils.

Campings Oost-Vlaanderen

De campings in Oost-Vlaanderen liggen goed verspreid over de regio. Je vindt er campings die vlakbij of in Gent gesitueerd zijn, maar ook campings die ‘ver weg van de bewoonde wereld’ liggen. Bij de meeste campings huur je een staanplaats voor je eigen camper, tent of caravan, maar er zijn ook campings in Oost-Vlaanderen te vinden waar je terecht kunt voor de huur van een tent, caravan of bungalow zodat je van alle gemakken voorzien bent. Zo is er voor ieder type kampeerder wel een geschikte camping in Oost-Vlaanderen te vinden die geheel voorziet in de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Oost-Vlaanderen

Tijdens je vakantie in Oost-Vlaanderen zijn je opties eindeloos. Stap op de fiets en verken het platteland van dit mooie stukje België. Trek de volgende dag je wandelschoenen aan voor een heerlijke wandeling in de uitgestrekte bosgebieden die je hier vindt. Zin in zon, zee en strand? Plan een dagje naar bekende badplaatsen als Knokke-Heist, Oostende of Blankenberge aan de Belgische kust.

Natuurlijk moet je ook Gent bezoeken tijdens je vakantie in Oost-Vlaanderen. De provinciale hoofdstad herbergt tal van geheimen en vraagt er om om ontdekt te worden. De stad aan het water staat bekend om zijn middeleeuwse steegjes, knusse pleinen en de statige trapgevels aan de Graslei. Verken de verschillende bezienswaardigheden en bezoek één van de vele musea die Gent rijk is. Bekijk alle belangrijke bezienswaardigheden op de officiële website van Gent, want dit zijn er teveel om hier te benoemen.

Ook het historische stadje Aalst mag je niet overslaan als je op de camping in Oost-Vlaanderen verblijft. Bezoek de St. Martinus kerk, de Belforten van de Arbeid en scoor daarna lokale streekproducten bij Ambarosa.

Verder zijn bezoekjes aan Antwerpen en Brussel natuurlijk ook zaken die je niet mag overslaan tijdens je vakantie in Oost-Vlaanderen. Op een x aantal autominuten bij de campings in Oost-Vlaanderen vandaan ligt een wereld klaar om verkend te worden. Beide steden staan garant voor een heerlijk dagje weg waarbij je je ogen uit zult kijken. Klik op de steden om de belangrijkste attracties te ontdekken.

Het zal intussen geen geheim meer voor je zijn dat een kampeervakantie op de camping in Oost-Vlaanderen een regelrechte garantie is op een topvakantie in eigen land (of vlakbij huis). Het is dan ook niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar een camping in Oost-Vlaanderen.

Meer weten over Oost-Vlaanderen?