Campings Vlaams-Brabant

Je zult het misschien niet verwachten wanneer je gaat kamperen in Vlaams-Brabant in België, de provincie waar wereldstad Brussel is gesitueerd, maar hier vind je een oase van rust op de verschillende campings in Vlaams-Brabant. Vlaams-Brabant staat dan ook niet alleen bekend als de provincie waar de hoofdstad van Europa is gevestigd, maar vooral ook als streek waar je ongerepte natuur zult vinden. Met omliggende kampeerregio’s als Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg, Luik en Henegouwen hoef je je dan ook nooit te vervelen op de camping in Vlaams-Brabant. Er is immers zoveel te doen en te beleven, dat krijg je nooit in 1 kampeervakantie gepland!

Kamperen in Vlaams-Brabant

Voor de kampeerders die van afwisseling houden is kampeerregio Vlaams-Brabant de absolute plek waar je naar toe moet gaan. Je vindt hier alles. Van de stilte van de prachtige natuur tot de drukte van wereldstad Brussel. Wissel tijdens je kampeervakantie gerust af: de ene dag cityhoppen en de volgende dag heerlijk wandelen of fietsen door de bossen en heuvels. Voor ieder type vakantieganger heeft Vlaams-Brabant iets moois in het verschiet!

Campings Vlaams-Brabant

Het merendeel van de campings in Vlaams-Brabant zul je vinden in en rondom Brussel, maar er zijn ook een aantal campings die wat verder van Brussel af zijn gelegen in prachtige natuurgebieden. Zo is er voor ieder type kampeerder wel een camping in Vlaams-Brabant te vinden die aansluit bij de persoonlijke voorkeuren.

Doorgaans huur je bij de meeste campings in Vlaams-Brabant een staanplaats voor je eigen caravan, tent of camper, maar je zult ook campings in Vlaams-Brabant vinden waar je de mogelijkheid hebt om een tent, sta-caravan of bungalow ter plaatse te huren.

Vakantie in Vlaams-Brabant

Je kunt in Vlaams-Brabant heerlijk fietsen en wandelen. De natuur is er prachtig en nodigt uit om al wandelend of fietsend verkend te worden. Er zijn tal van mooie fiets- en wandelroutes te vinden die je langs de overweldigende natuur en historische gebieden van Vlaams-Brabant voeren.

Natuurlijk mag een bezoek aan Brussel tijdens je verblijf op de camping in Vlaams-Brabant niet ontbreken. De stad staat bol van de historie en is natuurlijk het centrale punt van Europa vandaag de dag. Er is hier zoveel te zien en te beleven dat het onmogelijk is om dit allemaal hier te vermelden. Kijk daarom zeker ook even op de website Brussel.be voor alle belangrijke bezienswaardigheden.

Veel mensen denken dat Brussel tevens de hoofdstad van de provincie Vlaams-Brabant is, maar niets is minder waar. Dit is namelijk Leuven die net als Brussel bol staat van de historie. Leuven is een gezellige studentenstad met een geweldige architectuur. In de binnenstad kijk je je ogen uit en kun je gemakkelijk een dag vullen met het bekijken en bezoeken van alle bezienswaardigheden. Bekijk voor alle belangrijke trekpleisters van Leuven de officiële website van de stad Leuven.

Je kunt er inmiddels niet meer om heen: kampeerregio Vlaams-Brabant biedt voor ieder type vakantieganger wel wat wils. Het is dan ook niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar een camping in Vlaams-Brabant!

Meer weten over Vlaams-Brabant?