Campings Walcheren

Wie gaat kamperen op de camping in Walcheren (Zeeland) zal nooit ver hoeven zoeken naar water. Walcheren is dan ook een zeer populaire kampeerregio in Nederland voor watersportliefhebbers en vakantiegangers die willen genieten van veel zon, zee en strand. Toch is een vakantie op de camping in Walcheren meer dan alleen maar in, op en rondom het water vertoeven.

Kamperen in Walcheren

Ondanks dat Walcheren al twee eeuwen lang is verbonden met het Nederlandse vasteland voelt kamperen in Walcheren toch een beetje als verblijven op een eiland. Je hebt immers aan 3 zijdes te maken met water waarbij de Noordzee verreweg het grootste oppervlak aan water biedt. Als je gaat kamperen in Walcheren is de camping dan ook nooit ver weg bij het water vandaan.

Campings Walcheren

De campings in Walcheren liggen dus vrijwel allemaal direct of vlakbij het water. Dit biedt veel mogelijkheden voor watersportliefhebbers en voor kampeerders die met hun eigen boot willen aanmeren bij de camping. Bij een aantal campings is dit mogelijk en kun je Walcheren dus gemakkelijk vanaf het water verkennen.

Veelal huur je bij de meeste campings in Walcheren een staanplaats voor je camper, caravan of tent, maar er zijn ook een aantal campings te vinden in Walcheren waar je de mogelijkheid hebt om een bungalow, tent of stacaravan te huren indien je hier niet zelf over beschikt.

Hierdoor is er voor vrijwel elk type kampeerder wel een camping in Walcheren te vinden die aansluit bij de persoonlijke behoefte.

Vakantie in Walcheren

Het zal je niet verbazen dat veel vakantiegangers in Walcheren veel tijd doorbrengen in, op en rondom het water. Je kunt er heerlijk zwemmen, duiken, varen, zeilen, waterskiën, surfen en tal van andere watersport activiteiten beoefenen. De stranden in Walcheren nodigen vervolgens uit om lekker te luieren, te spelen en zandkastelen te bouwen.

Toch zijn er tal van andere activiteiten te ondernemen in Walcheren die van je kampeervakantie een complete vakantie zullen maken.

Bezoek bijvoorbeeld Deltapark Neeltje Jans die via de Oost West weg en de Oosterscheldekering gemakkelijk te bereiken is. Het Deltapark staat niet alleen garant voor veel vertier, maar een bezoek aan het Deltapark en de Deltawerken is vooral ook informatief.

Een dagje Vlissingen mag natuurlijk ook niet ontbreken tijdens de kampeervakantie in Walcheren. Flaneer over de boulevard, bekijk de hele dag boten en schepen die zo dichtbij varen dat het lijkt of je ze zo aan kunt raken en begeef je vervolgens naar één van de gezellige terrasjes en geniet van ziltige (lokale) lekkernijen als mosselen, oesters en de oosterscheldekreeft.

Walcheren laat zich ook prima wandelend of fietsend verkennen. Er zijn tal van mooie routes te vinden, maar het gebied tussen Oostkapelle en Domburg (natuurgebied de Manteling) staat aangeschreven als één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Wandel door de bossen en stukken duin en ontdek onderweg de meest statige landhuizen en prachtige tuinen als Westhove en Berkenbosch. Een aanrader hierbij is het museum Terra Maris welke gelegen is in Kasteel Westhove en verhalen vertelt over de natuur en het landschap van Zeeland.

Een andere bijzondere bezienswaardigheid die eeuwenoude verhalen vertelt over de geschiedenis van Zeeland is Fort Rammekens. Fort Rammekens is het oudste zeefort van West-Europa en mag dan eigenlijk ook niet overgeslagen worden tijdens je vakantie op de camping in Walcheren.

Het moge intussen duidelijk zijn dat een kampeervakantie in Walcheren meer is dan alleen maar rondhangen rondom het water. Er is hier zoveel te doen en te beleven dat een verblijf op de camping in Walcheren een regelrechte garantie is op een heerlijke vakantie in eigen land!

Meer weten over Walcheren?