Camping Denemarken

Benieuwd wat de camping in Denemarken je te bieden heeft? Het is een prachtig land waar we opvallend genoeg steeds vaker naartoe gaan. Het lijkt erop dat we Denemarken pas sinds kort hebben ontdekt en we er nu graag meer over willen weten. Dat is overigens meer dan terecht. Het is wat dat betreft een uitstekend idee om online een camping in Denemarken te boeken. Je zorgt er daarmee voor dat je er echt even lekker tussenuit kunt, zonder dat je er aan de andere kant heel ver voor hoeft te reizen. Het is wat dat betreft geen probleem om met je eigen caravan of vouwwagen naar de camping in Denemarken te gaan. Wil je er liever een tent of een stacaravan huren? Ook dat is er goed mogelijk.

Kamperen in Denemarken

Bekijk de verschillende leuke campings in Denemarken, zodat je een goed beeld krijgt van wat je van het land kunt verwachten. Ontdek bijvoorbeeld het bijzondere eiland Bornholm in de Oostzee als je wilt genieten van een echte strandvakantie. Ook in Noord-Jutland, Midden-Jutland en Zuid-Jutland is dit goed mogelijk. Funen is prachtig en trekt jaarlijks duizenden toeristen naar de kampeerregio. Seeland en Hovestaden kan in één adem genoemd worden: hier bezoek je natuurlijk de hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen!

Een van de grote voordelen van de camping in Denemarken is dat je er gewoon met de auto naartoe kunt rijden. Dat kan in een relatief korte tijd, waardoor het in veel van de gevallen niet nodig is om midden in de nacht op te staan. Het betekent onder andere dat je ontspannen op de camping kunt aankomen, zonder dat je onderweg hoeft te overnachten. Uiteraard kun je op de camping in Denemarken een tent of een caravan huren. Wil je liever gebruik maken van je eigen kampeermiddel? Bekijk online de verschillende campings die er beschikbaar zijn en maak daar een keuze uit om te genieten van een heerlijke vakantie.

Leuke camping in Denemarken

Benieuwd naar wat de camping in Denemarken concreet te bieden heeft? Denemarken is net als Nederland een fietsland. Dat betekent dat je er kunt rekenen op leuke fietsroutes en anderen die er net als jij graag op uittrekken. Het is bij uitstek een land waar je de mogelijkheid hebt om de natuur te gaan verkennen. Dat heeft het land uiteraard ook te danken aan het ontbreken van hoge bergen waar je met de fiets niet zomaar overheen kunt komen. Het is wat dat betreft de moeite waard om binnenkort eens naar de camping in Denemarken te gaan en de fietsen achterop of bovenop de auto mee te maken. De kans is groot dat er je daar enorm veel plezier van zal hebben.

Daarnaast staat Denemarken vol met kleine dorpjes die allemaal een leuke Scandinavische kerk hebben. Dat zijn de elementen die je bij anderen terug zal zien op de mooie foto’s die ze maken. Vanaf de camping in Denemarken heb je de mogelijkheid om die dorpjes zelf te gaan ontdekken. En ga je met de kinderen op vakantie? Dan mag een bezoek aan Legoland natuurlijk niet ontbreken. Het is een attractiepark dat grotendeels is opgebouwd uit de bekende steentjes. Het is Lego voor en Lego na. Wil je vanaf de camping in Denemarken naar Legoland? Het park ligt in Billund, dus het is verstandig om daar rekening mee te houden wanneer je online zoekt naar een camping in de buurt daarvan.

Met de auto naar de camping

Wil je met de auto naar de camping in Denemarken? Het land is uitstekend te bereiken en je kunt er bovendien rekenen op goede wegen. Vanuit Nederland kun je op verschillende manieren naar Denemarken rijden. In veel van de gevallen zal je over Bremen en daarna over Hamburg rijden. Het is inderdaad Duitsland dat tussen Denemarken en ons eigen Nederland in ligt. Dankzij de goede snelwegen in Duitsland rijd je er in een relatief korte tijd naartoe. Reis je met je eigen caravan of vouwwagen naar de camping in Denemarken? Zelfs in dat geval is het in veel van de gevallen niet nodig om midden in de nacht op te staan. Wat dat betreft kun je er heel ontspannen naartoe reizen.

Sta je eenmaal met je eigen auto op de camping in Denemarken? Dan heb je daar de mogelijkheid om het land te gaan verkennen. Uiteraard zijn er verschillende regio’s beschikbaar. Verblijf je in het noord of juist het zuiden en oosten van Denemarken? In de beide gevallen kun je met de auto alle kanten op. Houd er rekening mee dat het westen van Denemarken over het algemeen het minst goed bereikbaar is. In dat deel van de het land zijn de afstanden over het algemeen wat groter. Vergelijk de verschillende campings in Denemarken en kijk dus goed naar waar ze liggen. Op die manier heb je zoveel mogelijk plezier van je eigen auto wanneer je op de camping in Denemarken staat en je daar van je vakantie geniet.

Caravan of tent huren

Wil je wel graag met de eigen auto naar de camping in Denemarken, maar liever geen gebruik maken van een eigen caravan, een vouwwagen of een camper? Geen probleem, het is uitstekend mogelijk om er bijvoorbeeld een tent te huren. Het gaat dan om volledig ingerichte tenten die van alle gemakken voorzien zijn. De temperatuur kan in Denemarken aardig oplopen, al is het wel verstandig om daarvoor rekening te houden met de verschillende zomermaanden. In juli en augustus kan het er behoorlijk warm worden, in mei en juni of september en oktober kan dat nog wel eens tegenvallen. Bekijk op voorhand de verwachtingen en zorg er op die manier voor dat de camping in Denemarken aansluit bij je verwachtingen voor de vakantie die je graag wilt vieren.

Wil je nog wat meer luxe of er met verwarming en airconditioning voor zorgen dat je alle temperaturen op de camping in Denemarken aan kunt? In dat geval is het verstandig om een stacaravan te huren. Je zorgt er daarmee niet alleen voor dat je op een prettige manier kunt verblijven, daarnaast kun je rekenen op meer dan voldoende luxe en uiteraard een vlotte rit er naartoe. Je hoeft slechts je kleding en een aantal huishoudelijke artikelen mee te nemen, de rest ligt er waarschijnlijk al voor je klaar. De camping in Denemarken zit gemiddeld genomen op een uitstekende manier in elkaar en zorgt er op die manier voor dat het je aan niets tekort zal komen tijdens je verblijf.

Regio’s met campings in Denemarken

Benieuwd naar de verschillende campings in Denemarken en de regio’s waarin ze liggen? We zetten er een aantal voor je op een rij, waar je op je gemak een keuze uit kunt maken. Het gaat dan bijvoorbeeld om Zuid-Jutland en Fünen. Het is het eerste gedeelte dat je binnenrijdt wanneer je de grens tussen Duitsland en Denemarken over gaat. Uiteraard kun je vanuit daar doorrijden naar Midden-Jutland en uiteindelijk Noord-Jutland. Op die manier kun je de verschillende regio’s in Denemarken bereiken en naar de camping rijden waar je de komende tijd zal gaan verblijven.

Liever een van de andere regio’s aan doen in Denemarken? Het is bijvoorbeeld een goed idee om eens te kijken naar Seeland of Bornholm. Houd er rekening mee dat sommige delen van Denemarken lastiger te bereiken zijn op het moment dat je er met de auto naartoe wilt. Dat heeft te maken met het feit dat je daarvoor de boot dient te nemen. Dat hoeft geen probleem te zijn, mits je er op voorhand van op de hoogte bent en je er voldoende de tijd voor kunt nemen.

Het is met het oog op de camping in Denemarken wat dat betreft een goed idee om op voorhand goed te kijken naar de regio’s die er beschikbaar zijn. Ben je al eens eerder naar Denemarken geweest of heb je van anderen een goede tip gehad? Dan kun je op basis daarvan een regio kiezen voor de camping in Denemarken die je vervolgens online wilt boeken. Je weet dat in ieder geval alvast goed wat je kunt verwachten.

Online camping in Denemarken boeken

Je kunt de camping in Denemarken gewoon online boeken. Uiteraard heb je de keuze uit een aantal verschillende soorten campings. Geef je de voorkeur aan een kleine camping in Denemarken of zoek je juist naar de campings waar iedere dag van alles gebeurt? Wil je er graag lekker op uit kunnen trekken of samen met de hond genieten van een aantal mooie dagen samen? In de beide gevallen heb je de keuze uit een groot aantal verschillende campings. Zoek je specifiek naar de campings waar je ook met een beperking goed terecht kunt of wil je een zwembad voor de kinderen? Geen probleem, in die gevallen kun je online een camping in Denemarken vinden die uitstekend aansluit bij waar je precies naar op zoek bent.

Je kunt de camping in Denemarken bovendien gewoon online boeken, het is niet langer nodig om daarvoor de deur uit te gaan. Sterker nog, in de meeste gevallen is het niet eens meer nodig om de telefoon er voor op te pakken. In plaats daarvan kun je de camping aangeven wanneer je graag wilt komen en hoe lang je er vervolgens van de vakantie wilt genieten. Je kunt de boeking voor de camping in Denemarken gewoon online in orde maken en vanaf dat moment uitkijken naar een heerlijke vakantie. Ga er een paar dagen tussenuit of breng er de zomervakantie door: een camping in Denemarken vormt een uitstekende keuze om eens lekker te ontspannen en bijvoorbeeld de natuur in te trekken.

Algemeen over Denemarken

Denemarken is een land in Europa dat slechts één buurland heeft: Duitsland. Ook grenst het aan de Oostzee en de Noordzee. Via een brug tussen Kopenhagen en Malmö kun je gemakkelijk een trip maken naar Zweden. De hoofdstad is Kopenhagen en er wordt betaald met de Deense Kroon.

Steden

De hoofdstad van Denemarken is Kopenhagen. Deze stad is wereldberoemd vanwege het Beeldje van de Kleine Zeemeermin. Ook vind je er veel historische gebouwen en musea. Een andere boeiende stad is Arhus. Dit is een echte culturele stad, met veel historische bezienswaardigheden. Je moet ook zeker Ribe eens bezoeken: dit is de oudste stad van het land en dateert uit de negende eeuw. Je kunt in deze stad het Vikingscentrum vinden.

Natuur

Hoewel er veel natuur in Denemarken te vinden is, is er slechts één nationaal park. Dit is het Rold Skov, het grootste bosgebied van het land. Er leven veel diersoorten en je kunt hier goed kamperen. Ook zijn er prachtige wandeltochten te maken in dit natuurgebied. Enkele diersoorten die je kunt spotten in het land zijn herten, vossen, hazen, dassen en egels. Ook heeft Denemarken redelijk wat meren.

Beste reistijd

Je kunt het klimaat van Denemarken vergelijken met dat van Nederland en in de zomermaanden heb je dus de beste temperaturen. In het voorjaar is het doorgaans echter een stuk rustiger en goedkoper dan in de zomer. De maanden mei en juni worden dan ook gezien als goede reismaanden.

Gezondheid in Denemarken

Denemarken heeft een perfecte gezondheidszorg. De gezondheidszorg van het land wordt veelal gezien als één van de beste ter wereld. De zorg is gratis, maar de uitzondering hierop is het ziekenhuis. Een goede reisverzekering wordt dus wel aangeraden. De meeste artsen spreken goed Engels. Ook hoef je je geen zorgen te maken om de hygiëne in het land.

Klimaat in Denemarken

Denemarken heeft door de invloed van de warme Golfstroom een gematigd maritiem klimaat. Het kan er erg koel zijn, maar het vriest er vrijwel nooit. Omdat Denemarken veel eilanden heeft, kan de windrichting regelmatig veranderen. In de lente is het doorgaans tussen de 10 en 16 graden en in de zomer is het iets warmer dan dat. In de zomer kan het ook wat vochtiger zijn dan in andere periodes.