Campings Midden-Jutland

De campings in Midden-Jutland liggen in centraal DenemarkenJylland, zoals Jutland op z’n Deens heet, is een schiereiland. Het is onder te verdelen in Noord-Jutland, Midden-Jutland, Zuid-Jutland en het Duitse Sleeswijk-Holstein. Midden-Jutland is een geliefde vakantiebestemming. Je vindt er prachtige stranden, Nationale Parken en een heuvelachtig binnenland wat zich prima fietsend of wandelend laat verkennen. Niet zo gek dat de campings Midden-Jutland jaarlijks duizenden kampeerders mogen verwelkomen.

Kamperen in Midden-Jutland

Wie gaat kamperen in Midden-Jutland kan alle kanten op. In het westen van Midden-Jutland kan het door de Noordzee wat kouder zijn, maar de enorme Limfjord iets noordelijker is goed te bereiken waardoor je beschut kunt genieten van een echte zon, zee en strandvakantie. Het binnenland van Midden-Jutland is in de ijstijd goed onder handen genomen door het optrekkende ijs en vandaag de dag is een prachtig heuvellandschap hetgeen wat is overgebleven. Ideaal om al wandelend of fietsend te verkennen vanaf de campings in Midden-Jutland!

Campings Midden-Jutland

De campings in Midden-Jutland liggen verspreid over de gehele kampeerregio. Zo vind je er campings die direct aan of vlakbij zee zijn gesitueerd, maar ook campings die in het binnenland van Midden-Jutland zijn gelegen. Doorgaans huur je bij de meeste campings hier een staanplaats voor je eigen tent, caravan of camper, maar er zijn ook campings in Midden-Jutland te vinden waar je een accommodatie van de camping kunt betrekken. Voor ieder type kampeerder is er dan ook altijd wel een camping in Midden-Jutland te vinden die goed aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Midden-Jutland

Midtjylland is niet voor niets een zeer geliefde vakantiebestemming. Met de zee die nooit ver weg is geniet je hier van een heerlijke strandvakantie. Liefhebbers van watersport kunnen er hun hart ophalen en tal van watersportactiviteiten beoefenen.

Het heuvelachtige binnenland van Midden-Jutland lijkt te zijn gemaakt voor eindeloze wandelingen en fietstochten. De goed onderhouden fietspaden zijn de getuigen dat de kampeerregio gericht is op fietstoerisme en op veel plekken kun je dan ook een fiets huren indien je deze niet zelf hebt meegenomen naar de campings in Midden-Jutland.

Ontdek de prachtige bossen en velden in het binnenland, maar sla ook zeker de kust niet over. Aan de westkust van Midden-Jutland vind je een prachtig Nationaal Park: De Waddenzee. Dit moerasgebied is een uitstekende plek voor vogelspotters en is door UNESCO opgenomen op de werelderfgoedlijst.

Aarhus is de grootste stad in Midden-Jutland en de op een na grootste stad van Denemarken. Alleen hoofdstad Kopenhagen in Hovestaden (Noord Seeland) is groter. De havenstad aan de oostkust van Midden-Jutland kent een rijke historie en is gesticht in het vroege Vikingtijdperk. Je vindt er diverse bijzondere bezienswaardigheden zoals het prachtige Theater van Aarhus, het Viking Museum en de Vor Frue Kirke (Onze-Lieve-Vrouwekerk).

Al met al is Midden-Jutland een geweldige kampeerregio waar voldoende te beleven is voor jong en oud. De vele campings in Midden-Jutland staan garant voor veel vertier en ook in de wijde omgeving valt er genoeg te zien en te doen!

Meer weten over Midden-Jutland?