Camping Spanje

Online een camping in Spanje boeken of benieuwd wat je daarvan kunt verwachten? We stonden zelf regelmatig op de camping in Spanje en weten daardoor als geen ander wat je er vindt. Wil je er even helemaal tussenuit en nergens aan denken of aan de andere kant juist actief aan de slag? De campings in het Spaanse land hebben je werkelijk van alles te bieden.

Ben je al eerder op de camping in Spanje en wil je er graag weer naar terug of zin om het land eens te gaan ontdekken? Op de campings in Spanje heb je de kans om andere Nederlanders te ontmoeten of die juist zoveel mogelijk te ontlopen. Het is een groot land met verschillende populaire regio’s. Dat beteken dat je een uitgebreide keuze hebt uit de verschillende campings in Spanje en je die online met elkaar kunt vergelijken. Bepaal wat je zoekt in de camping waar je graag naartoe wilt en bekijk het online aanbod om daar vervolgens je keuze uit te maken.

Regio’s met campings in Spanje

Uiteraard heb je voor de camping in Spanje de keuze uit een aantal verschillende regio’s. Genieten van de zon, de zee en het strand aan een van de costa’s? Kijk dan bijvoorbeeld naar de campings aan de Costa Brava, de Costa Dorada, de Costa del Sol, de Costa de la Luz en de Costa Blanca. Je hebt daar de keuze uit een groot aantal verschillende campings die ervoor zorgen dat je kunt genieten van het heerlijke weer dat je er vindt. Uiteraard kun je ook de andere regio’s aan de Middellandse Zee bekijken om daar een goed beeld van te krijgen. De camping in camping in Spanje helpt je even helemaal te ontspannen, goed bij te kleuren en vooral te genieten van een heerlijke vakantie.

Naast de costa’s zijn er uiteraard andere interessante regio’s met campings in Spanje beschikbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van Catalonië of Andalusië? Verder kun je denken aan het gebied rondom Valencia of die andere grote stad, Madrid. In het noorden van Spanje vind je natuurlijk de Pyreneeën waar vooral de actieve kampeerder uitstekend aan zijn of haar trekken komt.

Bekijk zeker ook eens naar regio’s als Aragon, Castilië en Leon en Castillië-La Mancha. Verder is ook Galicië zeer de moeite waard wanneer je zoekt naar een camping in Spanje, net als Asturië, Cantabrië, Murcia en Navarra. Wil je liever het ‘andere Spanje’ ontdekken? Verdiep je dan eens in regio’s als Extremadura, La Rioja en Baskenland. Hier geniet je van Spanje zonder de bekende toeristenstroom.

Zorg ervoor dat je de verschillende regio’s bekijkt of vraag vrienden en bekenden eens naar hun ervaringen daarmee. De kans is groot dat ze al een keer naar Spanje zijn geweest en daar op de camping hebben gestaan. Waar je ook voor kiest, je kunt in de verschillende regio’s rekenen op een camping in Spanje die je volledig in de watten zal leggen tijdens je vakantie.

Zonnige camping in Spanje

Het grootste voordeel van de camping in Spanje? Je kunt er in ieder geval rekenen op meer dan voldoende zonuren. Uiteraard kunt je naar de Costa Brava of de Costa Dorada, daarnaast zijn er nog een aantal andere populaire gebieden beschikbaar. Feit is in ieder geval dat je er goed aan de kleur van je huid kunt werken en je er kunt rekenen op een fijne tijd waarbij je even nergens aan hoeft te denken. Bovendien heeft de camping in Spanje haast altijd een eigen zwembad. Het gaat doorgaans om een buitenzwembad dat goed op temperatuur zal zijn.

Is er geen zwembad aanwezig op de camping in Spanje? Dan kun je er haast vanuit gaan dat je het strand op korte afstand hebt. De campings zorgen er daarmee voor dat je zonder problemen verkoeling op kunt zoeken en je regelmatig kunt genieten van een frisse duik. Bovendien kun je op de camping in Spanje in veel van de gevallen spullen huren om het water op te gaan. Genieten van een middagje varen of heel spectaculair op de jetski? Je hebt de mogelijkheid vanaf de camping in Spanje, het is de moeite waard om direct door het aanbod te bladeren. Uiteraard geven we bij de campings steevast aan waar je qua zwembad of strand op kunt rekenen. Dat betekent dat je voldoende verkoeling kunt vinden en de temperatuur op de camping niet te hoog zal oplopen.

Met de auto naar de camping in Spanje

Een ander voordeel van de camping in Spanje is dat je die in de meeste gevallen gewoon per auto kunt bereiken. Het klopt dat je een behoorlijke afstand dient te overbruggen, maar dat is goed te doen wanneer je zo vroeg mogelijk vertrekt. Reizen jullie met alleen een personenauto om op de camping in Spanje gebruik te maken van een stacaravan of een ingerichte tent? In dat geval heb je aan de nacht en de dag voldoende om de meeste bestemmingen in Spanje te bereiken. Dat betekent dat je er met de auto naartoe kunt reizen en je de mogelijkheid hebt om zoveel mogelijk spullen mee te nemen. Je bent immers niet gebonden aan de koffer en de 20kg zoals daar sprake van is wanneer je per vliegtuig zou reizen.

Reis je met een vouwwagen of een caravan naar de camping in Spanje? Houd er dan rekening mee dat het mogelijk verstandig is om een overnachting in te plannen. Je voorkomt daarmee dat de afstand naar de camping te groot zal worden. In plaats daarvan heb je de tweede dag de mogelijkheid om weer fris van start te gaan en door te rijden tot aan de camping. Het grote voordeel daarvan is dat je de vouwwagen direct kunt opzetten of je de caravan netjes op z’n plaats kunt zetten. Vervolgens kan er een ontspannende vakantie plaatsvinden op de camping Spanje. In de beide gevallen kun je de verschillende regio’s dus zonder al te grote problemen met de auto bereiken.

Caravan of tent huren

Wil je een caravan of een tent huren op de camping in Spanje? Je hebt daar alle mogelijkheden toe. Het is wat dat betreft niet nodig om alle spullen zelf mee te nemen. Kies je voor een stacaravan? Je zorgt er daarmee voor dat je in principe kunt genieten van alle luxe die je nodig hebt. Uiteraard is alles op een efficiënte wijze ingericht op een relatief kleine ruimte. Dat is op de camping in Spanje echter vooral een voordeel, omdat je voornamelijk buiten zal zijn. De temperaturen liggen er hoog en het is heerlijk om de camping te gaan ontdekken. De stacaravan op de camping in Spanje heb je wat dat betreft vooral nodig om te douchen en te slapen. Daarnaast kun je er natuurlijk een fijne maaltijd bereiden.

Liever gebruik maken van een tent op de camping in Spanje? Ook dat is mogelijk. Je kunt er een tent huren inclusief bijvoorbeeld airconditioning. Dat betekent dat je af en toe even bij kunt komen van de warmte. Dat valt vooral in de zomer aan te raden, aangezien de temperatuur er dan behoorlijk kan oplopen. Zelf met je vouwwagen of caravan naar de camping in Spanje? Uiteraard zijn er meer dan voldoende plekken beschikbaar waar je met je eigen kampeermiddel kunt staan. Het is verstandig om je plek op de camping in Spanje zo snel mogelijk te reserveren. Op die manier voorkom je dat de camping van je voorkeur al is volgeboekt op de data waarop je graag op vakantie wilt.

Online camping in Spanje boeken

Benieuwd hoe je de camping in Spanje het best kunt boeken? Het is mogelijk dat gewoon online te doen. Je hebt de keuze uit campings aan zee, de specifieke kleine campings en bijvoorbeeld de campings in Spanje die je de mogelijkheid bieden om je geliefde viervoeter mee te nemen. Graag samen met de hond op vakantie of benieuwd naar de campings die er met een zwemparadijs voor zorgen dat het je aan niets ontbreekt? Er zijn specifieke naturistencampings en campings voor gehandicapten beschikbaar. Op die manier zorg je ervoor dat de camping en de omgeving optimaal aansluiten bij waar jij naar op zoek bent wanneer je naar de camping gaat.

De camping in Spanje kun je online boeken door allereerst goed te kijken naar het aanbod dat er beschikbaar is. Wellicht weet je al naar welke regio je wilt en kun je de zoektocht daarvoor wat gemakkelijker maken. We verschaffen je in ieder geval zoveel mogelijk informatie over de diverse campings, zodat je op basis daarvan een keuze kunt maken uit wat er beschikbaar is. Je kunt er in ieder geval op rekenen dat de verschillende campings er alles aan doen om het zowel jullie als de eventuele kinderen enorm naar de zon te maken. De camping in Spanje is wat dat betreft uitstekend geschikt om lekker bij te komen of juist actief aan te slag te gaan. Bekijk de verschillende campings en boek eenvoudig online om de komende zomer voor een heerlijke vakantie in het Spaanse land te zorgen.

Informatie over Spanje

Spanje ligt in Europa en grenst aan Frankrijk, Andorra en Portugal. Bij Spanje horen ook de eilandengroep Balearen in de Middellandse Zee, de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan en de Spaanse exclaves in Noord-Afrika. De hoofdstad van het land is Madrid en mensen betalen er met de Euro.

Steden in Spanje

Zoals gezegd is Madrid de hoofdstad van Spanje. In deze stad vind je veel boeiende architectuur. Bezoek bijvoorbeeld Kathedraal La Almudena. Een andere boeiende stad is Sevilla. Omdat je hier veel historie vindt, wordt de stad vaak een openluchtmuseum genoemd. Een andere mooie stad is Barcelona, waar je talloze bouwwerken van Gaudí aantreft. In Córdoba vind je veel oude gebouwen en bruggen.

Natuur

Spanje heeft enorm veel natuurgebieden. Er zijn meer dan 400 beschermde natuurgebieden in het land te vinden. Er zijn allerlei verschillende natuurgebieden denk aan Parque Nacional de Aigues Tortes, Parque Nacional de los Picos de Europa en Parqu Nacional del Teide. Spanje heeft veel bossen, stranden en bergen. Ook komen er veel reptielen en watervogels voor in Spanje.

Beste reistijd

Spanje kun je het hele jaar prima bezoeken. Wel kan het in de zomermaanden op sommige locaties vooral in de middagen erg warm zijn. Dit kun je doorgaans goed oplossen door de activiteiten in de ochtenden te doen, in plaats van de middagen. Langs de kust is het vaak wat koeler dan in het binnenland, maar het kan ook langs de kust erg warm zijn.

Gezondheid in Spanje

De gezondheid in Spanje is uitstekend en te vergelijken met die in Nederland. Er zijn overal dokters en apotheken te vinden. Wel moet je als reiziger betalen voor medische hulp, dus een goede reisverzekering is geen overbodige luxe. Het water uit de kraan kun je gewoon drinken in Spanje. Dit is goed gezuiverd. Eventueel is het verstandig om een middel tegen de zon mee te nemen en altijd iets op je hoofd te zetten.

Klimaat van Spanje

Spanje heeft een zeer variërend klimaat. In het noorden is het een gematigd klimaat, terwijl het in het zuiden erg droog is. In de zomer kan het op veel plaatsen tussen de 28 en 36 graden Celsius worden. In de winter kan het daarentegen rond de 1 graden Celsius zijn. In de meest zuidelijke plaats van Spanje, Malaga, is het in de winter rond de 14 graden.