Campings Costa del Sol

De Costa del Sol en de Costa de la Luz worden vaak in één adem genoemd omdat ze beiden in de kampeerregio Andalusië liggen. Net als de overige Costa’s (Costa Brava, Costa Blanca en de Costa Dorada) behoren de Costa del Sol en de Costa de la Luz tot de populairste kampeerregio’s van Spanje. Jaarlijks keren talloze vakantiegangers terug naar dit gebied en dat is natuurlijk niet voor niets.

Kamperen aan de Costa de Sol

Wie gaat kamperen aan de Costa de Sol ontdekt al snel waarom de regio zo genoemd wordt. De zonnekust staat garant voor zon en is met plaatsen als Torremolinos, Marbella en Torre del Mar razend populair onder de toeristen. Het is dé regio in Spanje waar je op de campings geniet van een echte zon-, zee- en strandvakantie.

Campings Costa del Sol

De campings in deze regio liggen goed verspreid over de regio, al zul je de meeste campings natuurlijk direct aan of vlakbij zee vinden. Je hebt een ruime keuze aan campings. Van enorm luxe campings met ware waterparadijzen tot simpele campings die vooral als uitvalsbasis dienen voor uitstapjes in de regio. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping aan de Costa de Sol die goed aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Doorgaans huur je bij de campings aan de Costa del Sol een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar er zijn ook campings te vinden waar je een bungalow, tent of caravan van de camping kunt betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie hier.

Vakantie aan de Costa del Sol

De meeste kampeerders kiezen natuurlijk voor de Costa del Sol vanwege de zon, de stranden en de Middellandse zee, maar er is nog zoveel meer te zien en te beleven in deze Spaanse regio.

Natuurliefhebbers kijken hun ogen uit in natuurgebieden als Parque Natural Bahia de Cádiz, Parque Natural de la Breña y Marismas del Barbate en het bekende Nationaal park Doñana. Je vindt hier nog veel flora en fauna in hun oorspronkelijk habitat en in nationaal park Doñana kom je ‘Nederlandse’ vogels tegen die hier overwinteren of een pauze inlassen gedurende hun tocht van Noord-Europa naar Afrika.

Qua cultuur mag een trip naar Malaga, Sevilla en Cádiz eigenlijk niet ontbreken tijdens een kampeervakantie aan de Costa del Sol. De steden staan bol van de musea, kerken, kathedralen, authentieke eetgelegenheden en sfeervolle winkelstraten.

Het zal je intussen niet ontgaan zijn dat de Costa del Sol meer is dan alleen maar witte stranden en dat er genoeg vertier te vinden is voor jong en oud. Je raakt hier nooit uitgekeken en dat is dan ook direct de reden dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw met veel plezier terugkeren naar de fijne campings aan de Costa del Sol!

Meer weten over de Costa del Sol?