Campings Costa Brava

De Costa Brava is misschien wel de bekendste kustlijn van Spanje. In de regio Catalonië vind je in totaal 200 kilometer kuststrook aan de Middellandse zee, waarbij de Costa Brava in Blanes pas overloopt in de Costa del Maresme. De bekendste badplaatsen als Blanes, Lloret de Mar, Tossa de Mar en L’Estartit staan ieder jaar opnieuw bol van de toeristen die met veel plezier terugkeren naar de campings in één van de meest zon-zekere regio’s van Spanje.

Kamperen aan de Costa Brava

Wie gaat kamperen op een camping aan de Costa Brava kiest bewust voor één van de belangrijkste vakantiebestemmingen in Spanje. De 200 kilometer lange kustlijn biedt veel vertier voor eenieder. Je kunt er heerlijk relaxed zonnen op één van de brede zandstranden, maar het gebied loont ook zeker voor de actievere vakantieganger die graag aan watersport doet. Ook liefhebbers van cultuur en historie kunnen hun hart ophalen, want wereldstad Barcelona is nooit ver weg bij de campings aan de Costa Brava.

Campings Costa Brava

De campings aan de Costa Brava liggen verspreid over het gehele gebied, maar logischerwijs liggen ze vrijwel allemaal direct aan of vlakbij de kust. In veel gevallen stap je dan ook direct het strand op vanaf de campings aan de Costa Brava.

De meeste campings aan de Costa Brava verhuren staanplaatsen voor je eigen kampeermiddel, maar er zijn ook campings te vinden waar je terecht kunt in een accommodatie van de camping zelf. Dat is pas ontspannen kamperen, want je hoeft je verder alleen nog maar druk te maken over de dagindeling tijdens je kampeervakantie hier.

Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping aan de Costa Brava die aansluit bij de persoonlijke behoeftes.

Vakantie aan de Costa Brava

De Costa Brava is divers en dat is direct ook wat zo aanspreekt aan de regio. Je vindt er nog kleine authentieke vissersdorpjes aan de ene kant en een wereldstad als Barcelona aan de andere kant.

Barcelona is een highlight die je zeker bezocht moet hebben tijdens een kampeervakantie aan de Costa Brava. De stad die bekend staat om de vele prachtige gebouwen ontworpen door Antoni Gaudi biedt voor ieder wat wils.

Heerlijk flaneren over de Ramblas, winkelen in één van de vele (merk) winkels in de binnenstad of typisch Spaans eten in één van de vele restaurantjes aan de haven. Een bezoek aan Parc Güell, de Sagrada Familia of het stadion van de plaatselijke voetbalclub mag eigenlijk niet ontbreken tijdens een dagje Barcelona.

Wie liever de rust opzoekt in plaats van de grote stad zit aan de Costa Brava prima. Wat meer het binnenland in vind je prachtige landschappen en is het heerlijk wandelen of fietsen. Maar ook de kustlijn zelf is voor de natuurliefhebber een genot voor het oog. Ontdek de vele ‘geheime’ baaitjes die her en der verscholen liggen tussen de woeste rotspartijen die de uitlopers van de Pyreneeën vormen. Extra tip daar bij: ontdek de kustlijn eens vanaf het water en maak een boottocht langs de vele verborgen baaitjes en strandjes die niet via het land te bereiken zijn!

Al met al is de Costa Brava een geweldige kampeerregio waar jong en oud zich geen moment hoeft te vervelen op de campings hier!

Meer weten over de Costa Brava?