Campings Middellandse Zee

Kamperen aan de Middellandse zee in Spanje is al decennia lang immens populair. Jaarlijks trekken duizenden toeristen uit heel Europa (en daarbuiten) naar één van de campings aan de Middellandse zee. Spanje is en blijft één van de favoriete vakantiebestemmingen en biedt met haar campings alles wat je maar zoekt in een kampeervakantie aan de Middellandse zee.

Campings Middellandse Zee Spanje

Met bijna 200 campings langs de Middellandse zee staat Spanje met recht in de top 5 vakantielanden aan de Middellandse zee. Van het noordelijk gelegen Catalonië voert de kustlijn langs prachtige Costa’s en kampeerregio’s als de Costa Brava, de Costa Dorada, de Costa Blanca, de Costa del Sol en Murcia tot aan het zuidelijk gelegen Andalusië waar de Middellandse zee bij de straat van Gibraltar overgaat in de Atlantische oceaan.

Zowel de vakantiegangers die op zoek zijn naar zon, zee en strand, als de kampeerders die liever gaan wandelen en fietsen in al het natuurschoon dat Spanje aan de Middellandse Zee te bieden heeft, vinden een camping naar hun smaak.

De meeste campings aan de Middellandse zee in Spanje liggen vlakbij (of zelfs aan) het strand, maar er zijn er ook een aantal te vinden die wat meer richting het binnenland liggen en daardoor wat rustiger zijn en meer uitnodigen voor de kampeerder die zoekt naar rust en natuur.

Kamperen aan de Middellandse Zee in Spanje

Wie gaat kamperen op een campings aan de Middellandse Zee in Spanje kiest bewust voor een vakantie waar van alles te doen en te beleven valt. Wat dacht je van activiteiten als duiken, snorkelen, waterskiën, wakeboarden, windsurfen en ga zo maar door. De echte waterrat kan zijn hart ophalen tijdens een vakantie op de camping aan de Spaanse Middellandse zee.

Na een intensief dagje watersporten (of juist na een dagje luieren op het strand) wilt de inwendige mens in jou natuurlijk ook verwend worden. Spanje is het land waar het om eten en drinken gaat. Wereldberoemde tapas, overheerlijke paella en een lokale wijn van topkwaliteit vind je praktisch op elke hoek in de kampeerregio’s langs de Middellandse zee.

Geniet in de drukkere gebieden vanaf het terras van het eten, het drinken en de passerende mensen of ga juist op zoek naar authentieke en onontdekte eetgelegenheden in één van de vele baaitjes langs de kust. Hier ontdek je nog vissersdorpjes zoals ze tientallen jaren geleden waren en waar de tijd stil heeft lijken te staan. Daar, waar het massatoerisme zoals we dat kennen van plaatsen als Benidorm, Salou en Lloret de Mar nog niet heeft toegeslagen.

Spanje kent natuurlijk een zeer lange (en roemruchte) geschiedenis en voor de vakantieganger die graag cultuur en historie snuift is Spanje dan ook één groot feest. Musea, nationale parken, typische Spaanse architectuur, kerken, kloosters en kathedralen; je vindt het er allemaal en overal. Vanaf het uiterste noorden waar Catalonië overgaat in Frankrijk, tot het zuidelijke Marbella waar je op een goede dag Marokko kunt zien liggen.

Eén ding is dan ook absoluut zeker als je gaat kamperen aan de Spaanse Middellandse Zee: je gaat je geen moment vervelen op de campings hier!

Klik hieronder op de regio aan de Middellandse Zee waar je verder over wilt lezen