Campings Costa Dorada

De campings aan de Costa Dorada zijn tot de nok toe gevuld met plezier, ontspanning en genot. Daarbij liggen de campings aan de Costa Dorada vaak direct aan lange zandstranden, fraaie rotskusten, oogstrelende wijnvelden en pittoreske dorpjes. Slechts een greep uit de ingrediënten die zorgen voor een kampeervakantie die in je geheugen gegrift blijft staan. Wie zoekt naar een camping in Spanje in een regio die barst van de veelzijdigheid en het geluksgevoel tot ongekende hoogten doet stijgen, zit op één van de campings aan de Costa Dorada helemaal op z’n plek.

Kamperen aan de Costa Dorada

Wie gaat kamperen aan de Costa Dorada verblijft in één van de meest populaire vakantiebestemmingen in Spanje. Net als de andere Costa’s (Costa Brava, Costa Blanca, Costa del Sol en Costa de la Luz) staat de Costa Dorada garant voor een echte zon-, zee- en strandvakantie. Het is dan ook niet gek dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings aan de ‘gouden kust’.

Campings Costa Dorada

Dat de regio ook wel de kust van goud genoemd wordt blijkt aan de goudkleurige stranden die je hier vindt. De campings aan de Costa Dorada liggen goed verspreid over de regio, maar wel allemaal direct aan of vlakbij deze goudkleurige kustlijn. Je kunt bij de meeste campings hier een staanplaats voor je eigen kampeermiddel huren, maar er zijn ook campings waar je terecht kunt voor een accommodatie van de camping zelf zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping aan de Costa Dorada die volledig aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie aan de Costa Dorada

De meeste vakantiegangers trekken naar de campings aan de Costa Dorada voor een vakantie waarbij zon, zee en strand centraal staan. Toch is er meer te beleven aan de Costa Dorada dan enkel maar bakken op het strand.

Bezoek bijvoorbeeld het grootste Spaanse themapark Port Aventura, waar een aantal angstaanjagende rollercoasters de adrenaline door het lichaam laat gieren. Tijdens de zomermaanden worden in Port Aventura speciale shows met vuurwerk opgevoerd, die een bezoek aan Port Aventura echt de moeite waard maken.

De bekendste badplaats van de Costa Dorada is Salou. Op het strand van Salou kan men naar hartenlust genieten van de zon en de zee, maar Salou heeft naast een drukbezocht strand ook een paar bezienswaardigheden die écht de moeite waard zijn. Bezoek bijvoorbeeld zeker de Santa Maria del Mar kerk of de Cybernetische Fonteinen.

Het behoeft weinig uitleg dat de campings aan de Costa Dorada de kampeerder pur sang met open armen ontvangen. De Costa Dorada nodigt je uit je vakantie door te brengen op een camping in één van de meest zonnige delen van Spanje en daarom is het niet gek dat de campings hier jaarlijks duizenden toeristen mogen verwelkomen!

Meer weten over de Costa Dorada?