Campings Costa Blanca

De Costa Blanca behoort net als de andere Costa’s (Costa Brava, Costa Dorada, Costa del Sol en de Costa de la Luz) tot de populairste vakantieregio’s van Spanje. Ingeklemd tussen de overige Costa’s, Murcia en Castilië – La Mancha kunnen kampeerders genieten van 74 stranden verdeeld over 244 kilometer kustlijn. Als dat geen genieten wordt op de campings aan de Costa Blanca!

Kamperen aan de Costa Blanca

Wie gaat kamperen aan de Costa Blanca ontdekt al snel waarom de kustlijn ‘de witte kust’ wordt genoemd. Luchtvaartmaatschappij British European Airways (BEA) kwam in 1957 met de naam omdat vanuit de lucht de vele witte stranden goed te zien zijn. Toch is de Costa Blanca meer dan alleen maar witte stranden. Het bergachtige achterland is bijvoorbeeld erg geliefd onder wandelaars en voor de thrillseekers zijn er diverse spectaculaire pretparken, themaparken en waterparken te vinden. Je hoeft je dan ook geen moment te vervelen op de campings aan de Costa Blanca.

Campings Costa Blanca

De campings in de Costa Blanca liggen her en der verspreid over de regio, maar logischerwijs wel allemaal direct aan of vlakbij zee. Je geniet dan ook optimaal van een echte zon-, zee- en strandvakantie op de campings aan de Costa Blanca. Je kunt bij de meeste campings hier terecht voor een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar er zijn ook campings te vinden waar je een accommodatie van de camping kunt betrekken. Op die manier ben je van alle gemakken voorzien tijdens je kampeervakantie aan de Costa Blanca. Ieder soort kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping aan de Costa Blanca die goed aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie aan de Costa Blanca

Uiteraard gaan de meeste kampeerders naar de Costa Blanca voor zon, zee en strand maar er is nog zoveel meer te beleven in deze prachtige regio in Spanje. Vooral richting het binnenland is de natuur een lust voor het oog en daarom zeer geliefd onder wandelaars en fietsers. Je kunt er mooie wandelingen en fietstochten maken in het geweldige landschap, waarbij je afwisselend hoge bergtoppen, diepe ravijnen, terrassen en olijfgaarden tegen zult komen.

Wie graag cultuur snuift moet zeker naar steden als Alicante en Murcia. Deze laatste behoort niet meer tot de Costa Blanca, maar is absoluut het bezoeken waard. De universiteitsstad is tevens de hoofdstad van de gelijknamige regio Murcia en de kathedraal van Murcia is een bezienswaardigheid die je eigenlijk niet mag missen tijdens een bezoek aan de stad.

Iets wat je tijdens een kampeervakantie in de Costa Blanca zeker ook moet doen is het bezoeken van een plaatselijke markt. Iedere dag is er in de Costa Blanca wel een markt te vinden waar je de lekkerste producten kunt kopen voor een appel en een ei (figuurlijk gezien natuurlijk!).

Andere aanraders zijn de bodega-tochten en wijnroutes door de regio, de vele pret- en waterparken en natuurlijk de verschillende watersportactiviteiten als kajakken, waterskiën en wakeboarden.

Het is dan ook niet zo gek dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings aan de Costa Blanca. Je raakt immers niet uitgekeken in deze prachtige Spaanse regio!

Meer weten over de Costa Blanca?