Campings Castilië-La Mancha

In centraal Spanje vinden we één van de grootste kampeerregio’s van het land: Castilië-La Mancha. De regio grenst aan diverse andere populaire kampeerregio’s als Madrid, Extremadura, Andalusië, Murcia, Aragón en de Costa Blanca. Op de campings in Castilië-La Mancha kun je dan ook letterlijk en figuurlijk alle kanten op!

Kamperen in Castilië-La Mancha

Ondanks de omvang van de regio wordt Castilië-La Mancha niet massaal bezocht door kampeerders. De hoge temperaturen in het hoogseizoen zijn hier een grote oorzaak van, want in de zomermaanden kan de temperatuur gemakkelijk oplopen tot wel 40 graden of meer. De meeste kampeerders bezoeken Castilië-La Mancha dan ook in het voor- of naseizoen en gelukkig er daarbij voldoende keuze qua campings in deze centrale kampeerregio in Spanje.

Campings Castilië-La Mancha

De campings in Castilië-La Mancha liggen verspreid in een prachtig landschap waarbij een groot deel van de regio is gereserveerd voor natuurgebieden en parken. Wandelaars en liefhebbers van fietstochten zullen hun ogen dan ook absoluut uitkijken tijdens hun kampeervakantie in Castilië-La Mancha. Bij de meeste campings in Castilië – La Mancha huur je een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan. Er zijn echter ook campings te vinden in Castilië-La Mancha waar je een accommodatie van de camping kunt betrekken. Zo ben je altijd van alle gemakken voorzien tijdens je kampeervakantie in Castilië-La Mancha.

Vakantie in Castilië – La Mancha

Kenmerkend voor kamperen in deze regio is natuurlijk de overweldigende vlakte van La Mancha waar Don Quixote ooit streed tegen de windmolens, maar Castilië La Mancha is veel meer dan dat. Je vindt er bijvoorbeeld prachtige bergketens, dichte bossen, de rivier de Taag en het mystieke Serrania de Cuenca.

Een absolute aanrader voor wandelaars is ‘de Route van Don Quixote’ waarbij je middels 10 langeafstandswandelingen de meest interessante culturele hoogtepunten en natuurmonumenten ontdekt in de regio. Het is een pittige route, want gemiddeld is het 60 dagen wandelen. Maar aan het einde zegt iedere kampeerder die de route bewandeld heeft, dat het het meer dan waard was.

Een bezienswaardigheid die je zeker gezien moet hebben wanneer je in Castilië-La Mancha verblijft is de historische stad Toledo. In deze stad die ongeveer 70 km van Madrid ligt vind je overblijfselen uit de tijd van de Arabische overheersing. De paleizen, burchten en Arabische badhuizen vertellen hun historie en de stad Toledo zelf is een nationaal monument. Meer dan de moeite waard om te bezoeken tijdens je verblijf op de campings Castilië – La Mancha.

Wat uiteraard ook niet mag ontbreken tijdens de kampeervakantie hier, is een bezoek brengen aan Madrid.

De hoofdstad van Spanje kent een zeer rijke geschiedenis en een bezoekje aan één van de vele kathedralen en paleizen is een must wanneer je Madrid bezoekt. Na een dagje cityhoppen is het heerlijk toeven op de terrasjes van één van de vele restaurants die Madrid rijk is en voor de echte feestvierders zijn er tal van barretjes, kroegen en discotheken te vinden in de binnenstad.

Al met al biedt Castilië-La Mancha als kampeerregio vertier voor jong en oud. Het is dan ook niet zo vreemd dat de campings in Castilië-La Mancha jaarlijks duizenden bezoekers mogen vereren!

Meer weten over Castilië-La Mancha?