Campings Extramadura

Extremadura is een (nog relatief) onontdekte kampeerregio in Spanje die wordt ingesloten door populaire kampeergebieden als Andalusië, Castillië en León en Castillië – La Mancha. In het westen van Extremadura ligt Portugal. In Extremadura vind je nog voldoende plekken die nog niet zijn overspoeld door het massatoerisme. De kampeerder die op zoek is naar rust is in Extremadura dan ook uitstekend op zijn plek.

Kamperen in Extremadura

Kamperen in Extremadura is kamperen in een regio in Spanje waar je soms een half uur tot een uur moet rijden voordat je bij het volgende dorpje bent. Er zijn talloze plekken waar in de wijde omtrek geen enkel teken van menselijk leven te bekennen is. De regio is dan ook erg dunbevolkt en dit zorgt er voor dat je op de campings in Extremadura echt nog tot rust kunt komen. Wanneer je houdt van drukke steden, overvolle stranden en toeristische attracties is Extremadura niets voor jou.

Campings Extremadura

Net als de bevolking in dit gedeelte van Spanje zijn de campings behoorlijk verspreid over de regio. Eén ding hebben de campings wel gemeen: ze liggen allemaal in prachtige natuurgebieden. De campings in Extremadura verschillen onderling wel behoorlijk van elkaar. Zo heb je er luxe campings met heuse waterparadijzen, maar ook campings die behoorlijk basic zijn en vooral dienen als uitvalsbasis voor de uitstapjes die je in de regio kunt maken.

Bij de meeste campings hier kun je terecht voor een staanplaats voor je eigen tent, caravan of camper, maar er zijn ook campings te vinden waar je een tent, bungalow of caravan kunt huren. Zo hoef je verder nergens rekening mee te houden en geniet je optimaal van de kampeervakantie in Extremadura.

Vakantie in Extremadura

Volgens veel natuurliefhebbers geldt Extremadura als de mooiste streek van Spanje. Het is er waterrijk, groen en vruchtbaar. Elementen als aarde, water en lucht zijn de beste argumenten voor een kampeervakantie in dit gebied. Het zijn dan ook voornamelijk wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers pur sang die deze streek aan doen.

Grote steden en pretparken zul je hier niet vinden, maar er zijn wel een aantal plaatsen die je bezocht moet hebben als je op kampeervakantie bent in Extremadura. Het gebied kent 3 monumenten die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan:

Los van de ongerepte natuur in Extremadura kent de regio een tweetal bekende natuurparken: Sierra de Gredos (een bergketen met prachtige bergmeren) en Nationaal park Monfragüe waar je inheemse flora en fauna kunt vinden.

Vanwege de ligging kiezen veel kampeerders er voor om hun kampeervakantie in Extremadura te combineren met een bezoek aan Portugal. Dit kan voor een dag zijn (al is dit vanwege de reistijden niet echt aan te raden), maar ook voor een gecombineerde kampeervakantie Spanje/Portugal.

Net als Spanje biedt Portugal tal van kampeermogelijkheden waar je terecht kunt met de eigen tent, camper of caravan, maar waar je ook op veel campings een tent, caravan of bungalow kunt huren indien je hier zelf niet over beschikt.

Al met al is Extremadura een interessante kampeerregio voor liefhebbers van rust en de natuur. Geen massatoerisme, maar echte Spaanse gezelligheid op de campings. Dat is kamperen in Extremadura.

Meer weten over Extremadura?