Campings Castilië en León

De grootste kampeerregio van Spanje, Castilië en León, ligt ingeklemd tussen tal van andere populaire campingregio’s als Galicië, Asturië, Cantabrië, Baskenland, La Rioja, Aragón, Castilië-La Mancha, Madrid en Extremadura. De meeste vakantiegangers bezoeken Castilla y León in het voor- of naseizoen, omdat de temperaturen in Centraal Spanje in de zomermaanden al snel op kunnen lopen tot 40 graden of zelfs meer! Het is dan ook altijd flink genieten op de gezellige campings in Castilië en León en niet voor niets dat dit de favoriete vakantiebestemming is voor duizenden vakantiegangers!

Kamperen in Castilië en León

Wie gaat kamperen in Castilië en León ontdekt al snel waarom de regio zo populair is onder kampeerders: gezellige (familie) campings met heerlijke zwemparadijzen, eeuwenoude dorpjes en stadjes en natuurlijk de prachtige natuur. Zowel jong, als oud zal zich niet gauw vervelen op de campings in Castilië en León!

Campings Castilië en León

De campings in Castilië en León zijn oprecht ideale vertrekpunten om het echte Spanje te ontdekken. Middenin in het glooiende landschap vol burchten en kastelen vind je de campings van Castilië en León. De een vrij basic met alleen basisvoorzieningen en de ander zo luxe als je het maar kunt bedenken. Bij de meeste campings Castilië en León kun je een staanplaats huren voor je eigen kampeermiddel, maar er zijn ook campings waar je een accommodatie van de camping kunt betrekken. Zo geniet je optimaal van de kampeervakantie in deze prachtige Spaanse regio en ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Castilië en León die goed aansluit bij de persoonlijke behoefte.

Vakantie in Castilië en León

De grootste regio van Spanje biedt voor iedereen vertier. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen in de ongerepte natuur, maar veel vakantiegangers trekken natuurlijk ook graag naar typische Spaanse steden als León, Burgos, Salamanca en Valladolid. Deze steden staan bol van de cultuur, heerlijke restaurantjes en gezellige barretjes en kroegen. Je kijkt je ogen uit en vooral liefhebbers van historie zullen flink wat uurtjes doorbrengen in de vele musea en rondom belangrijke historische gebouwen.

Zo moet je zeker de vele gotische kathedralen in León en Burgos bezoeken. Hier staat één van de mooiste kathedralen van Europa. Ook Salamanca is een stad waar veel te beleven is en veel te zien valt. Zo is de universiteit van Salamanca (een van de oudste universiteiten van Europa) zeker het bezoeken waard en is er nog veel meer te zien qua cultureel erfgoed in deze prachtige stad. De stad heeft immers niet voor niets het predikaat ‘World Heritage City’ gekregen.

Castilië en León staat natuurlijk ook bekend om de vele kastelen, kloosters en burchten die je kunt bezoeken vanaf de campings hier. Wat dat betreft is Castilië en León één groot openluchtmuseum waar je eeuwenoude verhalen ontdekt uit vervlogen tijden. Zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens je vakantie op de campings in Castilië en León.

Ook de natuur speelt een belangrijke rol in Castilië en León. In het rustige binnenland van Midden-Spanje kom je optimaal tot rust en maak je de mooiste wandelingen door het glooiende landschap. Ook de natuurliefhebber komt helemaal aan zijn of haar trekken in Castilië en León!

Meer weten over Castilië en León?