Campings Galicië

Galicië is een populaire kampeerregio in het noordwesten van Spanje. De regio wordt ingesloten door andere populaire kampeergebieden als Asturië en Castilië en León. Aan de zuidkant wordt het gebied verder nog gescheiden door de grens met Portugal. Jaarlijks keren talloze vakantiegangers terug naar dit ‘andere stukje Spanje’ vanwege het geheel eigen karakter van de streek en de groene vergezichten die Galicië tot één van de mooiste kampeerregio’s van Spanje maakt.

Kamperen in Galicië

Kamperen in Galicië doet enigszins Brits of Iers aan. Het landschap laat je soms geloven dat je een paar honderd kilometer noordelijker zit, maar het heerlijke klimaat in Galicië knijpt je dan al gauw weer in de arm om je te laten voelen dat je niet droomt. ’s Winters voert de wind de warme lucht van het land richting de streek en ’s zomers, wanneer de dominante windrichting andersom is, zorgt de frisse zeelucht voor verkoeling in Galicië. Het is dan ook altijd goed toeven op de campings in Galicië.

Campings Galicië

De campings liggen her en der verspreid over de regio, maar de meeste campings bevinden zich aan het westelijke en noordelijke gedeelte van de regio. Een verfrissende duik in de Atlantische oceaan is dan ook nooit ver weg. Dieper het binnenland in vind je prachtige bergketens en ultieme vergezichten waar je op slag verliefd op wordt. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Galicië die goed aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Doorgaans huur je bij de meeste campings in Galicië een staanplaats voor je eigen kampeermiddel, maar er zijn ook campings in Galicië te vinden waar je een accommodatie van de camping kunt betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie.

Vakantie in Galicië

Wie gaat kamperen in Galicië ontdekt al gauw dat de regio veel historie kent. Net als in Catalonië en Baskenland kent men een eigen taal (het Galego) en houdt de lokale bevolking (eeuwenoude) tradities met trots in stand.

Galicië is echter nog het meest bekend vanwege de wereldberoemde pelgrimstocht ‘de Camino de Santiago’. De tocht die te voet afgelegd dient te worden en je duizenden kilometers vanuit Frankrijk naar Santiago de Compostela voert, waar de kathedraal van Santiago het eindpunt vormt. Een bezoek aan de kathedraal is dan ook een hoogtepunt die je niet mag missen tijdens een kampeervakantie.

Alle overige kloosters, kapelletjes, kerkjes en religieuze gedenktekens langs de route zijn tevens het bezoeken waard, maar met maar liefst 600 bezienswaardigheden zul je je tijd erg goed moeten indelen wil je de absolute hoogtepunten allemaal kunnen zien.

Galicië biedt niet alleen voor de natuurliefhebber en de religieuze kampeerder veel moois; ook qua cultuur is er voldoende te beleven. Steden die je zeker moet bezoeken tijdens een kampeervakantie in Galicië zijn Vigo, A Coruña en natuurlijk het eerder genoemde Santiago de Compostela.

Vigo is de grootste stad van Galicië en tevens de grootste vissershaven van Europa. De haven is dan ook een must-see tijdens de kampeervakantie in Galicië waarna je heerlijke verse vis kunt eten in één van de vele gezellige restaurantjes in het havengebied.

A Coruña is het economisch centrum van Galicië en dit is duidelijk te zien aan de vele moderne kantoren en woonflats. Hiertussen vind je echter historische gebouwen en verschillende musea die je een beeld geven van de historie van Galicië. Hierbij is het archeologisch en historisch museum van Galicië, Museo Arqueolóxico e historico, een absolute aanrader.

Al met al is Galicië een heerlijke kampeerregio voor jong en oud. Je hoeft je geen moment te vervelen op de campings in Galicië en het is natuurlijk niet voor niets dat talloze kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar deze bijzondere regio in het noorden van Spanje.

Meer weten over Galicië?