Campings Atlantische Kust

De campings aan de Atlantische kust liggen aan de kustlijn, die naar beneden loopt vanuit de kampeerregio’s Bretagne, Pays de la Loire, Poitou-Charentes en Aquitanië. De campings zijn gelegen nabij de zee, waar je kunt genieten van een heerlijke strandvakantie. In de binnenlanden van de verschillende provincies valt ook genoeg te beleven. Je kunt de Keltische invloeden ontdekken en een bezoekje aan de vestigingsdorpjes en de vele kastelen en landhuizen combineren met ontspanning aan zee. Kinderen kunnen zich volop vermaken met het bouwen van zandkastelen en het vangen van kokkels.

Kamperen aan de Atlantische kust

Kamperen aan het strand is de ultieme manier om het echte vakantiegevoel te ervaren. Vanuit de campings aan de Atlantische kust wandel je zo het strand op en kun je genieten van het verkoelende zeewater. De kustlijn varieert. Zo vind je in Bretagne grillige rotspartijen en kleine baaitjes en in de zuidelijkere provincie Aquitanië geniet je van mooie zandstranden, waar watersporters de tijd van hun leven beleven. Je kunt genieten van een ontspannen vakantie die je kunt afwisselen met leuke uitstapjes in de omgeving. Niet alleen de bezienswaardigheden zorgen voor voldoende afwisseling, maar ook de natuur. Van kleine riviertjes tot grotten en van begroeide bergen tot wijngaarden.

Campings Atlantische kust

De campings aan de Atlantische kust zijn logischerwijs allen vlakbij het strand gelegen. Niet alleen kunnen watersportliefhebbers hier naar hartenlust watersporten, maar ook kun je in de omgeving goed wandelen en mooie fietstochten maken. In het ruige binnenland kun je mountainbiken en kanoën op de vele riviertjes. De vele wijngaarden nodigen uit tot een rondleiding en het proeven van wijn. Ben je geen wijnliefhebber? Dan kun je naar het dorpje Cognac, bekend van de sterke drank Cognac. De campings aan de Atlantische kust bieden voldoende mogelijkheden voor jong en oud, de sportieveling en de rustzoeker.

Vakantie aan de Atlantische kust

Na een paar dagen uitgerust te zijn op het strand is het tijd voor wat activiteiten. In Bretagne kun je in de oude stad Quimper het echte ambachtelijke pottenbakken aanschouwen. In deze kampeerregio vind je de overblijfselen uit de Keltische tijd. In Poitou-Charentes kun je meer dan zeshonderd monumenten bezoeken. Er is in deze provincie dus genoeg te zien en te ontdekken. De stad La Rochelle heeft een groot aquarium waar je echte zeevissen kunt bekijken; leuk voor de kinderen. In de Loirestreek kun je de grotwoningen in Saumur bewonderen en het Kasteel van Saumur. Een verblijf aan één van de campings aan zee biedt genoeg mogelijkheden voor een afwisselende vakantie.

Meer weten over de Atlantische kust?