Campings Pays de la Loire

De campings in Pays de la Loire liggen in het westen van Frankrijk. “De landen aan de Loire” zijn een samenvoeging van een aantal oude provincies, waaronder Maine en Anjou. De regio Pays de la Loire ligt aan de Golf van Biskaje en grenst van west naar oost aan de regio’s Bretagne, Centre, Val de Loire, Aquitanië, Limousin en Poitou-Charentes. De belangrijkste plaats in deze regio is Nantes, de belangrijkste stad in de regio voor de economie en ook als het gaat om de cultuur in deze kampeerregio. Veel kampeerders brengen tijdens hun verblijf een bezoek aan Nantes.

Kamperen in Pays de la Loire

Kamperen in Frankrijk is voor veel Nederlanders het absolute toppunt van vakantie vieren. De kampeerregio Pays de la Loire leent zich hier uitstekend voor. Ga je kamperen om lekker uit te rusten en van de zon te genieten dan kom je hier uitstekend aan je trekken. Pays de la Loire kent kilometers zandstrand waar zonaanbidders ongestoord kunnen genieten. Wil je cultuur snuiven of gezellig winkelen dan bezoek je natuurlijk de regiohoofdstad Nantes of breng een bezoek aan de stad Le Mans, bekend vanwege de bekende autorace “De 24 uur van Le Mans” die al sinds 1923 wordt gehouden.

Campings Pays de la Loire

De meeste bezoekers van deze regio zoeken campings in Pays de la Loire vanwege het aangename klimaat. Je strijkt neer op de camping en het enige wat je doet is genieten van de zon en het strand. Dit kan prima op de campings aan de Golf van Biskaje maar ook in de overige delen van deze kampeerregio is het goed toeven tijdens de zomermaanden. Je kunt op veel campings niet alleen met je eigen tent of caravan terecht, je kunt ook een accommodatie huren. Je kunt daarbij kiezen voor een compleet ingerichte tent of stacaravan, maar op een aantal campings is ook de huur van een bungalow mogelijk zodat je meer comfort hebt tijdens je verblijf.

Vakantie in Pays de la Loire

Vakantie vieren in de kampeerregio Pays de la Loire betekent niet alleen genieten van de zon en het strand. Als je van cultuur houdt kom je in deze regio zeker aan je trekken. Het kasteel van de Hertogen van Bretagne, dat in Nantes is te vinden, is zeker een bezoek waard. Je vindt in dit kasteel, dat sinds 1840 een historisch monument is, het historisch museum van Nantes. Of bezoek het Chateau d’Angers, een 13e eeuws kasteel dat hoog boven de rivier de Maine uit torent. Je vindt hier een de grootste collectie wandtapijten ter wereld.

Houd je van fietsen en wandelen? Ook dan is een vakantie in Pays de la Loire genieten voor je. Je vindt hier uitgebreide fiets- en wandelroutes die je kilometerslang door het prachtige Franse kustlandschap voeren. Ook liefhebbers van de golfsport komen hier aan hun trekken, je kunt de sport beoefenen op prachtig gelegen golf courses met uitzicht op zee.

Bezoek je deze regio met kinderen, dan is er voor het hele gezin genoeg te doen. Diverse pretparken zijn te bezoeken, en er zijn meerdere dierentuinen waaronder het Ocearium in Croisic. Kortom er is voor iedereen genoeg te zien en te beleven in de kampeerregio Pays de la Loire.

Meer weten over Pays de la Loire?