Campings Bretagne

Be Breiz! Deze slogan van de regio Bretagne betekent dat bezoekers hun innerlijke kracht putten uit de kracht van deze regio. En dat is niet voor niets. Kamperen in deze streek van Frankrijk betekent genieten van de vele stranden, de mooie kustlijn en van de vele pittoreske dorpen. Kamperen in de populaire regio’s Finistère, Morbihan, Côtes d’Armor en Ille-et-Vilaine betekent veelal kamperen aan de Bretonse kust. Ideaal voor kampeerders die hun strandvakantie willen afwisselen met culture activiteiten.

Kamperen in Bretagne

Bretagne is de meest westelijk gelegen provincie van Frankrijk. Het schiereiland grenst aan de noordkant aan het Kanaal en aan de zuidkant aan de Atlantische Oceaan. Verder grenst Bretagne nog aan kampeerregio’s Laag-Normandië en Pays de la Loire. In het noorden en het westen is de kustlijn ruig en wild. Je vindt hier kleine baaien tussen de vele rotspartijen. In het zuiden wordt de kustlijn wat rustiger en vind je langere zandstranden. Kampeerders komen graag naar deze regio vanwege de vele kastelen, landhuizen en de karakteristieke dorpen die absoluut een bezoekje waard zijn.

Campings Bretagne

Alle campings in Bretagne liggen aan de zee, maar bieden de perfecte uitvalsbasis om de regio en haar departementen te verkennen. Gezinnen kunnen hier perfect genieten van een afwisselende vakantie. In deze westelijke regio van Frankrijk vind je veel sporen van de Keltische cultuur en vele vuurtorens. Kinderen vermaken zich prima aan het strand met het bouwen van zandkastelen en het vangen van kokkels. De vele bezienswaardigheden in de buurt nodigen uit tot een heus lesje geschiedenis tussendoor.

Vakantie in Bretagne

Vanuit alle locaties in deze magische regio kun je mooie bezienswaardigheden bezoeken. Bretagne kent vele kastelen en landhuizen, zoals Château des ducs de Bretagne in Nantes. In het departement Morbihan vind je 42 kleine eilanden aan de Golfe du Morbihan. Je kunt hier leuke boottochten naar toe maken. Quimper is een aanrader om te bezoeken. Je vindt hier pottenbakkers en een gotische kathedraal. In deze stad beleef je het echte Bretonse leven. In het oude stadscentrum van Dinan kun je de echte vakwerkhuizen uit de 15e en de 16e eeuw bezoeken.

In het departement Côtes d’Armor tref je de Côte de Granit Rose aan. Deze zeldzame roze granietblokken vind je maar op drie plaatsen in de wereld. Wanneer je verblijft op één van de campings in Bretagne dan is dit de uitgelezen kans om de roze granietkust te bezoeken. In de buurt van Carnac vind je circa 2600 rechtopstaande stenen, waarvan het ontstaan hiervan tot op de dag van vandaag nog onbekend is. Dit mysterieuze stenenpatroon is een leuke bezienswaardigheid om kennis te maken met de Keltische geschiedenis. Verblijven op één van de vele campings in Bretagne, is meer dan een strandvakantie alleen.

Meer weten over Bretagne?