Campings Laag-Normandië

De campings in Laag-Normandië liggen in het westen van Frankrijk en worden omringd door populaire Franse kampeerregio’s als Hoog-Normandië, Centre, Pays de la Loire en Bretagne. Basse-Normandië, zoals de regio door de Fransen wordt genoemd, is als sinds jaar en dag een geliefde vakantiebestemming voor kampeerders die van natuur, cultuur, historie en lekker eten houden. Je zult je niet gauw vervelen tijdens je kampeervakantie op de campings in Laag-Normandië, want er is voldoende vertier voor jong en oud te vinden in deze bijzondere Franse streek.

Kamperen in Laag-Normandië

Wie gaat kamperen in Laag-Normandië bevindt zich in een regio die feitelijk niet meer bestaat. Sinds januari 2016 is Laag-Normandië namelijk samengevoegd met Hoog-Normandië en samen vormen zij nu Normandie. De nieuw ontstane regio komt grofweg overeen met de historische provincie Normandië waar nog niet zo lang geleden de Geallieerden landden, maar (veel verder terug) ook Willem de Veroveraar Engeland veroverde. Je hebt tijdens je kampeervakantie op de campings in Laag-Normandië dan ook geen gebrek aan de nodige dosis kunst, cultuur en historie!

Campings Laag-Normandië

De campings in Laag-Normandië liggen goed verspreid over de kampeerregio. Je vindt bijvoorbeeld campings die direct aan of vlakbij zee zijn gesitueerd, maar er zijn ook zat campings verder landinwaarts gelegen in Laag-Normandië in het glooiende heuvellandschap of rondom de stad Caen. Bij de meeste campings in Laag-Normandië huur je een staanplaats voor je eigen tent, caravan of camper, maar je zult ook een aantal campings in Normandië vinden waar je een accommodatie van de camping kunt huren zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Laag-Normandië die goed aansluit bij de persoonlijke behoeftes.

Vakantie in Laag-Normandië

De campings in Normandië beschikken veelal over meer ruime faciliteiten  zodat je je prima zou kunnen vermaken op de camping zelf de gehele kampeervakantie, maar daarvoor reis je natuurlijk niet helemaal af naar het westen van Frankrijk.

Kampeerders die naar de campings in Laag-Normandië komen die aan de kust zijn gesitueerd, doen dit natuurlijk om te genieten van een echte zon-zee-strandvakantie. Het klimaat is er heerlijk, de stranden zijn geweldig en de kustlijn van Laag-Normandië geldt als één van de mooisten van Europa. Je kunt er prachtige wandelingen en fietstochten makenen aan watersportfaciliteiten natuurlijk geen gebrek.

Een bezienswaardigheid die je aan de kust van Laag-Normandië verder niet mag missen zijn de landingsplaatsen van de Geallieerden tijdens de welbekende operatie Overlord. De stranden Ouistreham, Sword Beach, Juno Beach, Gold Beach, Omaha Beach, Utahd Beach en Pointe du Hoc zijn allen erg belangrijk geweest tijdens D-Day (6 juni 1944).

Door geheel Normandie kom je herinneringen tegen aan deze donkere periode in de geschiedenis van de mensheid, maar er zijn nog zoveel meer dingen te zien tijdens je kampeervakantie op de campings in Noord-Normandië.

In Normandië vind je maar liefst 4 werelderfgoed-monumenten: het bijzondere Mont-Saint-Michel (klein rotsachtig getijdeneiland met een middeleeuwse abdij), het tapijt van Bayeux uit de 11e eeuw (borduurwerk van 70 meter lang dat de slag bij Hastings in 1066 uitbeeldt), het centrum van havenstad Le Havre dat door de architect Auguste Perret na de Tweede Wereldoorlog in modernistische stijl werd heropgebouwd en de vestingwerken van Vauban in Saint-Vaast-la-Hougue en op het eiland Tatihou. Allen zeker het bezoeken waard tijdens je verblijf op de campings in Laag-Normandië.

Ook de voormalig hoofdstad van Basse-Normandië, Caen, is het bezoeken waard tijdens je kampeervakantie in Laag-Normandië. Caen is als sinds de oudheid een belangrijke plaats in Frankrijk en de talloze kerken, kastelen, pleinen, monumenten en musea vertellen je eeuwenoude verhalen over vervlogen tijden. Caen bevat zoveel bijzondere bezienswaardigheden dat het moeilijk is om ze allemaal te benoemen. Je vindt ze hier, maar bezoek de stad zeker als je op de campings in Laag-Normandië staat met je tent, camper of caravan!

Meer weten over Laag-Normandië?