Campings Texel

Kamperen op de camping op Texel is natuurlijk bivakkeren op het grootste waddeneiland van Nederland aan de Noordzee. Vanuit Den Helder maak je gewoon de oversteek met camper of caravan waarna je vanuit Het Horntje door kunt rijden naar de camping. Een relaxter begin van je kampeervakantie kun je dan ook niet wensen en dit gevoel zul je de gehele week behouden tijdens een vakantie op de camping in Texel.

Kamperen op Texel

De meeste mensen gaan kamperen op Texel vanwege de bekende zon-zee-strand factor, maar Texel biedt zoveel meer dan alleen maar de hele dag op het strand luieren. Texel is bijvoorbeeld een ideaal eiland om wandelend of met de fiets te verkennen. Stap op je (gehuurde) fiets en ontdek de gezellige dorpen op Texel of fiets juist de rustgevende natuur in en verbaas je over de flora en fauna die hier te vinden is.

Campings Texel

Texel is natuurlijk niet heel groot en het is daarom logisch dat het merendeel van de campings op Texel vlakbij het strand zijn gesitueerd. Vaak loop of fiets je in slechts enkele minuten van de camping naar het strand waarbij je altijd het natuurgebied zult moeten doorkruisen.

Bij de meeste campings op Texel huur je een staanplaats voor je eigen tent, caravan of camper, maar er zijn ook een aantal campings op Texel te vinden waar je een tent, bungalow of stacaravan kunt huren zodat je van alle gemakken voorzien bent. Hierdoor is er altijd wel een camping op Texel te vinden die aansluit bij je persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie op Texel

Je vakantie op Texel breng je natuurlijk onder meer op het strand door, maar er is meer te doen en te beleven op Texel. De natuur op Texel is bijvoorbeeld behoorlijk divers en zeker de moeite waard om te ontdekken. Je vindt er polders, zandstranden, duinen, graslanden, heide, bos en kwelders. Een wandeling door Nationaal Park Duinen van Texel mag dan ook niet ontbreken tijdens je verblijf op de camping op Texel.

Waar water is, zijn watersporters en zij kunnen hun hart ophalen op Texel. Activiteiten als catamaranzeilen, surfen, duiken, waterskiën en natuurlijk zwemmen zijn aan de orde van de dag op Texel. Veelal kun je ter plaatse materialen huren indien je hier zelf niet over beschikt.

Echte waaghalzen gaan natuurlijk parachutespringen tijdens hun kampeervakantie op Texel. Paracentrum Texel organiseert tandemsprongen voor hen die liever niet alleen uit een vliegtuig springen en 2-daagse cursussen voor de echte die-hards die het liefst alleen ter aarde gaan. Prima te combineren met je vakantie op Texel, maar wel alleen als je stalen zenuwen hebt uiteraard!

Mocht je nu geen hoogtevrees hebben, maar het net iets te ver vinden gaan om uit het vliegtuig te springen, kun je ook gewoon in het vliegtuig blijven zitten. Tessel Air organiseert rondvluchten voor jong en oud waarbij je kunt kiezen uit een rondvlucht van 15, 30, 45 of 60 minuten. Meestal geeft de piloot je de mogelijkheid om zelf een stukje te vliegen en veel mensen hebben dan ook hun eerste echte vliegervaring opgedaan tijdens hun vakantie op Texel.

Wanneer je het even helemaal gehad hebt met Texel kun je met de veerbootdienst andere waddeneilanden als Ameland, Vlieland, Terschelling en Schiermonnikoog bezoeken. Alle waddeneilanden hebben allemaal hun eigen karakteristieke kenmerken en je (gehuurde) fiets kan gewoon mee met de veerboot. Ideaal om ook eens de andere waddeneilanden te ontdekken tijdens je verblijf op de camping op Texel.

Het zal je niet ontgaan zijn dat Texel als kampeerregio ontzettend veel te bieden heeft en dus een garantie biedt voor een heerlijke vakantie op de camping in eigen land, voor zowel jong als oud!

Meer weten over Texel?