Campings Zeeland

Wie graag gaat kamperen in een omgeving waar veel water te vinden is, zit in Zeeland natuurlijk helemaal op z’n plek. Er zijn slechts een paar kampeerregio’s in Nederland waar je net zo goed kunt watersporten als in Zeeland, Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland: namelijk Friesland, de Friese Meren en Flevoland. Toch biedt Zeeland als kampeerregio veel meer dan enkel vertier voor watersportliefhebbers.

Kamperen in Zeeland

Kamperen in Zeeland is natuurlijk bivakkeren aan de Noordzee (of uitlopers daarvan). Water is nooit ver weg en dit maakt Zeeland de ideale kampeerregio voor watersporters en liefhebbers van zon, zee en strand. Echter kun je in Zeeland ook uitstekend wandelen, fietsen en bijvoorbeeld paardrijden. De strijd tegen het water is in Zeeland altijd gaande en de vele musea en andere bezienswaardigheden die je in Zeeland zult vinden kunnen je hier veel meer over vertellen.

Campings Zeeland

De campings in Zeeland liggen goed verspreid over de gehele provincie, maar logischerwijs nooit ver weg bij het water vandaan. Bij een aantal campings heb je dan ook de mogelijkheid om aan te meren aan de camping en zo kun je vanaf het water zeeland gaan verkennen. Indien je niet beschikt over een eigen boot kun je deze vrijwel overal wel huren.

Bij de meeste campings kun je terecht voor een staanplaats voor je eigen camper, caravan of tent, maar er zijn ook voldoende campings te vinden waar je een bungalow, stacaravan of tent kunt huren zodat je van alle gemakken voorzien bent.

Hierdoor zal ieder type kampeerder wel een camping in Zeeland kunnen vinden die volledig aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Zeeland

Het is een feit dat veel mensen een camping in Zeeland boeken vanwege de hoge zon-zee-strand factor en de uitgebreide mogelijkheden om te watersporten zoals zwemmen, duiken, varen, zeilen, surfen en waterskiën. Maar zoals gezegd is Zeeland veel meer dan dat.

Iets wat in ieder geval nooit mag ontbreken tijdens je vakantie op de camping in Zeeland is een bezoek brengen aan Deltapark Neeltje Jans. Je vindt hier vertier voor jong en oud, maar bovenal is het bezoek aan het Deltapark en de Deltawerken bijzonder informatief. Je ontdekt hier alles over de strijd tegen het water en hoe de wereldberoemde Deltawerken hierbij helpen. De Deltawerken zijn wereldberoemd, dus sta niet raar op te kijken als je tijdens je bezoek reizigers uit alle windstreken tegenkomt.

Aansluitend op Deltapark Neeltje Jans is een bezoek aan het watersnoodmuseum ook iets wat je zeker moet doen tijdens je vakantie in Zeeland. Leren, herinneren en vooruitkijken is het motto van het museum en een bezoek aan het watersnoodmuseum is dan ook zeer waardevol. (her)Ontdek de verhalen uit ’53 en zie hoe belangrijk de maatregelen zijn geweest die toentertijd genomen zijn. Niet alleen voor Zeeland, maar voor geheel Nederland.

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Zeeland, maar er zijn twee locaties die boven alle andere prachtige plekken in Zeeland uittorenen: Nationaal Park Oosterschelde en natuurgebied de Manteling.

Zeeland kent een rijke historie die ver terug gaat, nog zelfs voor de Romeinse tijd. Je ontdekt er meer over in de vele musea die te vinden zijn in steden als Zierikzee, Middelburg, Vlissingen en Terneuzen. Het zijn er teveel om op te noemen, dus kijk voor een compleet overzicht zeker even op de website van VVV Zeeland.

Je zult inmiddels wel tot de conclusie zijn gekomen dat Zeeland als kampeerregio veel meer te bieden heeft dan hangen in het water en luieren op het strand. Al met al verzeker je jezelf van een heerlijke vakantie in eigen land als je voor een camping in Zeeland kiest. En lukt het je niet om alle bezienswaardigheden en attracties in 1 vakantie in te plannen? Dan boek je volgend jaar toch gewoon opnieuw een camping in Zeeland!

Meer weten over Zeeland en de activiteiten?