Campings Zuid-Limburg

Kamperen in het glooiende heuvellandschap van Zuid-Limburg doet iedereen goed. Het is dan ook niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw kiezen voor een camping in Zuid-Limburg om heerlijk tot rust te komen tijdens hun vakantie in eigen land.

Kamperen in Zuid-Limburg

Wie gaat kamperen in Zuid-Limburg kan er niet omheen: hier geniet men met volle teugen van het leven. Lekker eten, gezellige mensen en een prachtige omgeving waar voldoende te doen is voor jong en oud. Zuid-Limburg loont zich bijvoorbeeld uitstekend om te wandelen en te fietsen. Je vindt er de mooiste routes die je door het overweldigende landschap voeren waarbij je onderweg kastelen, sloten, grotten en gezellige steden en dorpen tegen zult komen. Wie een liefhebber is van kunst, cultuur, en historie zit dan ook zeker goed op de camping in Zuid-Limburg.

Campings Zuid-Limburg

Alle campings in Zuid-Limburg liggen ten zuiden van Sittard en zijn goed verspreid over de gehele kampeerregio. Zo vind je er drukkere campings in de buurt van steden als Maastricht en Heerlen, maar ook heerlijke rustige campings in bosrijke gebieden. Er is dan ook voor ieder type kampeerder wel een camping in Zuid-Limburg te vinden die compleet aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Bij de meeste campings in Zuid-Limburg huur je een staanplaats voor je eigen camper, tent of caravan, maar bij een aantal campings kun je ook een tent, bungalow of sta-caravan ter plaatse huren zodat je van alle gemakken voorzien bent.

Vakantie in Zuid-Limburg

Met temperaturen die vrijwel altijd een paar graden hoger liggen dan in overige kampeerregio’s in Nederland is het heerlijk toeven op de camping in Zuid-Limburg. De campings in het zuiden van Limburg zijn doorgaans van alle gemakken voorzien zodat je je prima kunt vermaken op de camping zelf, maar zeg nu zelf: daarvoor ga je toch niet naar het zuiden des lands? Er is immers nog zoveel meer te zien en te beleven in Zuid-Limburg.

Hoofdstad van de provincie, Maastricht, moet natuurlijk bezocht worden tijdens de kampeervakantie in Zuid-Limburg. Slenter door de intieme straatjes en nuttig een drankje aan het Vrijthof. Maastricht staat bol van de bezienswaardigheden, het zijn er teveel om op te noemen. Bekijk voor alle belangrijke bezienswaardigheden de website van VVV Maastricht.

Ook leuk om te bezoeken tijdens je kampeervakantie in Zuid-Limburg is het pittoreske stadje Valkenburg. Verken het gezellige centrum en bezoek de kasteelruïne die om de hoek ligt. Nog meer historie zien van Valkenburg? Sla dan ook zeker de grotten niet over die hier te vinden zijn!

Wie na een dagje de toerist uithangen in Valkenburg wel toe is aan wat ontspanning bezoekt natuurlijk hét wellnesscentrum van Nederland: Thermae 2000. Geniet van de uitgebreide faciliteiten die je op dit wellness complex vindt en kom volledig tot rust.

Een andere leuke bezienswaardigheid in Zuid-Limburg is het drielandenpunt in Vaals. Bezoek België en Duitsland in één stap tijdens je vakantie in Nederland. Een bijzondere plek die vooral vanaf de uitkijktoren een lust voor het oog is.

Het moge intussen duidelijk zijn: wie op de camping in Zuid-Limburg verblijft verzekert zichzelf van een heerlijke vakantie in eigen land waar meer dan voldoende te beleven is voor ieder type vakantieganger!

Meer weten over Zuid-Limburg?