Campings Groningen

Kamperen op de camping in Groningen is een garantie voor een veelzijdige vakantie in eigen land. In de stad zelf is voldoende te zien en te beleven om een vakantie op zich al mee te vullen, maar ook buiten de stad Groningen kun je je hart ophalen als het om bezienswaardigheden en attracties gaat. Het is dan ook niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings in Groningen.

Kamperen in Groningen

Veel omliggende kampeerregio’s zijn er niet te vinden in Groningen; alleen Friesland (de Friese Meren), Drenthe en natuurlijk Duitsland grenzen direct aan kampeerregio Groningen. Toch is een uitstapje naar één van deze regio’s absoluut de moeite waard tijdens je verblijf in Groningen en ook een bezoek aan de waddeneilanden mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je kampeervakantie in deze uiterste uithoek van Nederland.

Campings Groningen

Kamperen op de camping in Groningen gebeurt meestal in de stad zelf of in de zogenaamde Ommelanden. Er is voor ieder type kampeerder wel een camping te vinden in Groningen die aansluit bij de persoonlijke voorkeuren en wensen, of je nu van rust en natuur houdt of liever de drukte van de stad op zoekt.

Doorgaans kun je bij de meeste campings in Groningen een staanplaats huren voor je eigen tent, caravan of camper, maar bij een aantal campings in deze kampeerregio heb je ook de mogelijkheid om een tent, stacaravan of bungalow te huren die onderdeel vormt van de accommodatie.

Vakantie in Groningen

Vakantie in Groningen. Waar te beginnen? Er is immers zoveel te zien en te doen in deze kampeerregio!

Uiteraard is de stad Groningen voor veel kampeerders één van de eerste plekken die zij bezoeken tijdens hun verblijf op de camping in Groningen.

Slenter door de stad en bezoek o.a. de beroemde Martinitoren, het Groninger museum of het Nederlands stripmuseum. Even bijkomen? Begeef je richting de gezellige Grote Markt en nuttig een drankje (of twee).

Een andere activiteit die eigenlijk niet mag ontbreken aan je to-do list tijdens je verblijf op de camping in Groningen is een bezoek aan Pieterburen brengen waar je de zeehondencrèche van Lenie ’t Hart aantreft. Wie in de zeehondensfeer wilt blijven rijdt het best door naar Lauwersoog waar je de boot naar waddeneiland Schiermonnikoog kunt nemen en de zeehonden in hun natuurlijke habitat kunt aanschouwen.

Kampeerders die liefhebbers zijn van cultuur en historie mogen ook één van de opengestelde borgen in Groningen niet overslaan. Hier snuif je nog echt de oude Groningse geschiedenis op. Menkemaborg in Uithuizen, Verhildersum in Leens en de Fraeylemaborg in Slochteren zijn de bekendsten.

Nog meer historie zul je vinden in de historische binnenstad van Appingendam of in de vestigingsstad Bourtange en ook deze twee bezienswaardigheden zouden eigenlijk niet overgeslagen mogen worden tijdens je verblijf op de camping in Groningen.

Het zal je inmiddels niet ontgaan zijn: Groningen heeft als kampeerregio HEEL VEEL te bieden en staat dan ook garant voor een bijzonder veelzijdige vakantie op de camping in eigen land!

Meer weten over de activiteiten in Groningen?