Campings Utrecht

Kamperen op de camping in Utrecht is letterlijk bivakkeren in centraal Nederland. Vanuit Utrecht kun je alle kanten op: Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Gelderland zijn allemaal kampeerregio’s die direct grenzen aan Utrecht en ook de provincies die wat verder liggen zoals Noord-Brabant en Overijssel zijn relatief snel te bereiken vanaf de campings in Utrecht. Niet voor niets dat Utrecht een zeer geliefde kampeerregio is en dat veel vakantiegangers ieder jaar opnieuw met veel plezier terugkeren naar de camping in Utrecht.

Kamperen in Utrecht

Wie gaat kamperen in Utrecht verzekert zichzelf niet alleen van een centrale ligging, maar ook van een uiterst gevarieerde vakantie. In de provincie Utrecht vind je het namelijk allemaal; de drukte van de stad en de stilte van de natuur. Utrecht is ook een uitstekende kampeerregio om met de fiets te ontdekken en de wandelroutes door het Groene hart zijn werkelijk een lust voor het oog.

Campings Utrecht

De campings in Utrecht liggen allemaal mooi centraal en dit zorgt ervoor dat je vanaf iedere camping in kampeerregio Utrecht snel en gemakkelijk alle kanten op kunt. Ondanks de centrale ligging van de campings vind je zowel campings die in rustigere delen van de provincie zijn gelegen en campings die in en rondom de stad Utrecht zelf liggen en daarmee iets drukker zijn.

Op de meeste campings huur je een staanplaats voor je eigen tent, caravan of camper, maar er zijn ook een aantal campings in Utrecht te vinden waar je een tent, bungalow of stacaravan ter plaatse kunt huren zodat je van alle gemakken voorzien bent. Zo is er voor ieder type kampeerder wel een camping in Utrecht te vinden die aansluit bij de persoonlijke voorkeuren en wensen.

Vakantie in Utrecht

Tijdens je vakantie in de provincie Utrecht mag een bezoek aan de gelijknamige hoofdstad natuurlijk niet ontbreken. Alleen in de stad Utrecht is al zoveel te beleven dat je er een vakantie mee zou kunnen vullen. Bezoek en beklim bijvoorbeeld de domtoren, ga eens naar het stadion van de plaatselijke betaald voetbalvereniging of slenter gewoon lekker rond in de binnenstad waar de intieme grachten verborgen kroegjes en terrasjes herbergen.

Ook leuk om te doen in Utrecht zelf is het bezoeken van één van de vele beurzen die worden gehouden in de jaarbeurs of je ogen uitkijken in één van de vele musea die de stad rijk is. Bekijk de website van het VVV kantoor in Utrecht voor alle belangrijke bezienswaardigheden in de stad Utrecht, want dit zijn er teveel om allemaal op te sommen.

Als je na je bezoek aan de stad Utrecht wel toe bent aan wat intensiever vertier kun je prima terecht op de Loosdrechtse- of Vinkeveense plassen voor flink wat actie op het water. Je kunt hier bijvoorbeeld duiken, zeilen, waterskiën, varen met een gehuurde sloep, kanoën of gewoon lekker zwemmen en luieren aan het strand.

Voor de recreanten die de voetjes liever op het droge houden is Nationaal Park de Utrechtse heuvelrug een uitstekende locatie om te wandelen, te fietsen en om overige activiteiten te ondernemen. Zo is er in Amerongen bijvoorbeeld een tabaksmuseum te vinden en is het Ouwehands dierenpark in Rhenen een prima dagje weg tijdens je verblijf op de camping in Utrecht.

Kampeerders die van historie en cultuur houden mogen een drietal bezienswaardigheden absoluut niet overslaan tijdens hun vakantie in Utrecht: Slot Zeist, Kasteel Duurstede en het fort bij Vechten schenken je alle drie een blik in een vervlogen verleden.

Het is bijna niet voor te stellen, maar mocht je tijdens je vakantie alles al gezien hebben in de provincie Utrecht zijn de overige provincies van Nederland nooit ver weg. Zelfs de uiterste uithoeken van Nederland in provincies als Groningen, Friesland, Limburg en Zeeland zijn maximaal 2 uur rijden bij je vandaan.

Maar waarschijnlijk kom je tijd tekort tijdens je verblijf op de camping in Utrecht en daarom is Utrecht dan ook een regelrechte garantie op een heerlijke vakantie in eigen land!

Meer weten over activiteiten in Utrecht?