Campings Flevoland

Wie gaat kamperen op de camping in Flevoland maakt (net als bij kamperen aan de Friese Meren) een bewuste keuze om in de buurt van water te zijn. Gelegen in de voormalige Zuiderzee is Flevoland een geliefde kampeerregio in Nederland voor watersporters, want water is nooit ver weg bij de camping in Flevoland vandaan. Toch biedt Flevoland als kampeerregio veel meer dan alleen watersport beoefenen en is het niet voor niets dat ieder jaar weer veel kampeerders terugkeren naar deze veelzijdige kampeerregio.

Kamperen in Flevoland

Ja, het IJsselmeer, Markermeer en de Randmeren zijn uitermate geschikt om heerlijke boottochten op te maken, om op te zeilen, in te duiken en te zwemmen, om op te waterskiën en soms zelfs om op te surfen, maar met aangrenzende kampeerregio’s als Friesland, Overijssel, Gelderland, Utrecht en Noord-Holland is er veel meer te doen en te beleven tijdens je kampeervakantie op de camping in Flevoland.

Een uitstapje naar steden als Amsterdam, Utrecht, Almere, Lelystad of Zwolle is zo gemaakt, maar misschien nog wel leuker is het om authentieke dorpjes te bezoeken als Urk of Schokland, waarbij de laatste zelfs op de werelderfgoedlijst van Unesco is te vinden.

Campings Flevoland

De campings in Flevoland liggen goed verspreid over de kampeerregio en in de meeste gevallen nabij het water. Aanmeren met de eigen boot is bij veel campings in Flevoland dan ook geen probleem en bij sommige campings kun je een boot of sloep huren indien je hier zelf niet over beschikt. Op die manier kun je Flevoland eens vanaf de andere kant bekijken: namelijk vanaf het water. In de meeste gevallen vaar je direct vanaf de camping de grotere meren op.

Bij de meeste campings in Flevoland kun je prima terecht met je eigen caravan, camper of tent, maar mocht je deze zelf niet in het bezit hebben kun je bij een aantal campings een tent, bungalow of stacaravan huren. Wat dat betreft is er voor iedere kampeerder wel een geschikte camping te vinden in Flevoland die voldoet aan alle verwachtingen.

Vakantie in Flevoland

Naast de centrale ligging met diverse grote steden binnen handbereik en de aanwezigheid van veel water voor de watersportliefhebbers, is er voor de kampeerders die iets anders zoeken nog genoeg te beleven in kampeerregio Flevoland.

Attractiepark Walibi is voor de waaghalzen natuurlijk een uitje dat niet mag ontbreken tijdens een verblijf op de camping in Flevoland en voor deze zelfde waaghalzen is een survival middagje in outdoorpark SEC Survivals ook een absolute aanrader.

Voor de fashionliefhebber is een bezoek aan Bataviastad natuurlijk het hoogtepunt van de kampeervakantie in Flevoland. Shop topmerken tegen bodemprijzen en plof vervolgens voldaan neer op één van de gezellige terrasjes.

Niet gelegen in Flevoland, maar een MUST DO tijdens je kampeervakantie in de voormalige Zuiderzee is een bezoek aan het Zuiderzee museum in Enkhuizen. Ontdek hoe de provincie Flevoland is ontstaan en hoe het er in vorige eeuwen aan toe ging in het nagebouwde dorp waar eeuwenoude ambachten nog worden uitgevoerd door de inwoners van het museumdorp.

Flevoland biedt als kampeerregio voor iedere kampeerder uiteindelijk wel wat wils en staat dan ook garant voor een bijzondere en gevarieerde kampeervakantie in eigen land.

Meer weten over de activiteiten in Flevoland?