Campings Waddeneilanden

Wie het echte eilandgevoel wilt ervaren tijdens de vakantie in Nederland gaat natuurlijk kamperen op de Waddeneilanden. Op Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog is het heerlijk toeven aan de Noordzee en ben je verzekerd van een kampeervakantie die bol staat van de activiteiten.

Kamperen op de Waddeneilanden

Voor jong en oud is er meer dan genoeg te beleven tijdens de kampeervakantie op de camping op de Waddeneilanden. Veelal staat de vakantie in het teken van zon, zee en strand, maar er is zoveel meer te beleven op de Waddeneilanden. Ondanks dat het gebied onder één noemer valt, hebben alle eilandjes hun eigen karakteristieke kenmerken. Het is dan ook nog vrij lastig om een definitief Waddeneiland te kiezen voor je kampeervakantie, maar niet getreurd: van mei tot eind september kun je met de veerdienst eilandhoppen zodat je kennis kunt maken met alle Waddeneilanden.

Campings Waddeneilanden

De campings op de Waddeneilanden zijn nooit ver bij het strand vandaan. Niet zo gek, want het grootste eiland, Texel, is slechts 20 kilometer lang en 8 kilometer breed. Vaak ben je dan ook in luttele minuten vanaf de camping gezien op het strand, waarbij je meestal het prachtige natuurlandschap van één van de Waddeneilanden doorkruist.

Op de meeste campings op de Waddeneilanden kun je prima terecht met je eigen tent, caravan of camper, maar er zijn ook voldoende campings te vinden waarbij je de mogelijkheid hebt om een stacaravan, bungalow of tent te huren.

Zo is er voor ieder type kampeerder wel een camping op de Waddeneilanden te vinden die aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie op de Waddeneilanden

De meeste vakantiegangers verkiezen een vakantie op de Waddeneilanden vanwege de zon-zee-strand factor of vanwege de uitstekende mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Alle eilandjes in de Waddenzee zijn prima per fiets te ontdekken en ook wandelen is een genot in al het natuurschoon wat ieder eiland afzonderlijk te bieden heeft.

Bezoek bijvoorbeeld Nationaal Park Duinen van Texel en geniet van de prachtige natte duinvalleien, droge duinen, bossen, heidevelden en unieke kwelders bij De Slufter. Sla ook Schiermonnikoog niet over tijdens je vakantie op de camping op de Waddeneilanden, want sinds 1989 is geheel Schiermonnikoog aangeduid als Nationaal Park.

Met zoveel water in de buurt is het natuurlijk ook niet gek dat de Waddeneilanden een waar walhalla zijn voor watersportliefhebbers. Watersportactiviteiten als zeilen, varen, waterskiën, duiken en natuurlijk zwemmen zijn hier aan de orde van de dag en op vrijwel ieder Waddeneiland uit te voeren.

Thrillseekers gaan natuurlijk parachute springen op Texel tijdens hun vakantie op de camping op de Waddeneilanden. Bij Paracentrum Texel kun je terecht voor een tandemsprong, of als je liever alleen wilt gaan springen voor een heuse opleiding. Hierbij heb je de mogelijkheid uit een 2-daagse, 7-daagse en 14-daagse opleiding en is dit dan ook prima te combineren met je vakantie op de Waddeneilanden.

Voor de kampeerders die geen hoogtevrees hebben, maar er weinig voor voelen om uit een vliegtuig te springen, is een rondvlucht een aanrader. Bekijk de Waddeneilanden vanuit de lucht tijdens een 15-, 30,- 45-, of 60 minuten durende rondvlucht die georganiseerd wordt door Tessel Air en met een beetje geluk mag je het vliegtuigje zelf besturen!

Het mag inmiddels geen geheim meer zijn dat een vakantie op de camping op de Waddeneilanden een absolute garantie is op een heerlijke vakantie in eigen land en dat er voor ieder wel wat wils is te vinden op de verschillende Waddeneilanden.

Meer weten over de Waddeneilanden?