Campings Terschelling

Kamperen op de camping in Terschelling is natuurlijk vooral zon, zee en strand. Terschelling is één van de grootste waddeneilanden en met 30 kilometer aan strand zul je hier altijd wel een plekje voor je handdoek vinden. Uitstapjes naar andere waddeneilanden als Texel, Ameland en Vlieland zijn dankzij de veerboot zo gemaakt en ook het vasteland van Friesland ligt op een (figuurlijke) steenworp afstand. Toch hoef je niet per se het eiland te verlaten om een heerlijke vakantie in eigen land te hebben. Er is namelijk genoeg te doen en te beleven op dit eiland aan de Noordzee.

Kamperen op Terschelling

Kamperen op Terschelling is zon, zee en strand, maar vooral ook rust. Veel rust. Terschelling bestaat voor 80% uit natuurgebied en het is dan ook heerlijk wandelen en fietsen op het 3de waddeneiland vanaf het westen gezien. Met zo’n 70 kilometer aan fietspaden kun je met gemak al fietsend het eiland verkennen waarbij je vanzelf langs de (slechts) twaalf officiële woonplaatsen komt op Terschelling, want deze liggen namelijk allemaal langs de hoofdweg die je van West-Terschelling richting het oosten voert. En weer terug, want een rondje Terschelling is niet mogelijk.

Campings Terschelling

De campings op Terschelling liggen allemaal in het ‘bewoonde’ gedeelte van het eiland en zijn per veerboot vanaf Harlingen te bereiken. De camper of caravan kan dus zonder meer de oversteek gewoon maken. Toch heb je bij een aantal campings ook de mogelijkheid om een tent, caravan of bungalow te huren indien je hier zelf niet over beschikt. Zo is er voor ieder type kampeerder wel een camping op Terschelling te vinden die voldoet aan de persoonlijke wensen en behoeften.

Vakantie op Terschelling

Tijdens je vakantie op Terschelling is er op de campings zelf vaak voldoende te doen, maar je gaat natuurlijk niet naar Terschelling om de hele vakantie op de camping te blijven. Pak de fiets (of huur er één) en ga op pad. Loopt het fietspad dood? Ga dan gerust te voet verder. Je kunt heerlijk wandelen op Terschelling en extra leuk om te doen: ga eens op pad met de boswachter. De boswachter kan je alles vertellen over de bijzondere flora en fauna die te vinden is op Terschelling en misschien spot je zelf wel zeehonden, edelherten of wild zwijnen!

Uiteraard is het 30 kilometer lange strand van Terschelling één van de hoofdredenen waarom kampeerders kiezen voor een camping op Terschelling. Met gemiddeld 20% meer zonuren en 20% minder neerslag dan de rest van Nederland valt er op Terschelling doorgaans dan ook weinig te klagen over het weer. Veelal is het vanaf de camping slechts enkele minuten lopen of fietsen naar het strand.

Kampeerders die Terschelling in de maand Juni bezoeken kunnen natuurlijk niet om het Oerol festival heen. Terschelling verandert voor 10 dagen in één groot podium waar theater, dans en beeldende kunst voorop staan tijdens dit festival dat in 1982 geboren is en inmiddels is uitgegroeid tot een internationaal fenomeen waar tienduizenden bezoekers ieder jaar opnieuw op af komen.

Heb je Terschelling op een gegeven moment wel gezien? Pak dan de veerboot naar (één van de) andere waddeneilanden. Alle eilanden zijn in de periode van mei tot eind september middels de veerdienst met elkaar verbonden. Je (gehuurde) fiets kan gewoon mee zodat je ook op de andere eilanden over je eigen vervoer kunt beschikken. Erg leuk om te doen, want ieder eiland heeft zijn eigen karakteristieke eigenschappen. Wie weet doe je wel inspiratie op voor de volgende kampeervakantie!

Terschelling is al met al een heerlijke plek om vakantie te vieren op de camping in eigen land en biedt voor ieder wel wat wils.

Meer weten over Terschelling?