Campings Betuwe

Wie gaat kamperen in de Betuwe (Gelderland) nestelt zich op één van de campings te midden van fruitgaarden in een prachtige en rustige omgeving. Echter zijn steden en provincies als Utrecht, Den Bosch, Arnhem en Nijmegen niet ver weg. Hierdoor biedt kamperen in de Betuwe een regelrechte garantie op voldoende activiteiten voor jong en oud.

Kamperen in de Betuwe

Samen met de Achterhoek en de Veluwe vormt de Betuwe 1 van de 3 delen waarin Gelderland grofweg in is op te delen. Aangrenzend aan Noord-Brabant, Utrecht, Limburg en Duitsland bevind je je te midden van veel groen en water, maar natuurlijk ook verstedelijking.

Natuurliefhebbers genieten volop op de camping in de Betuwe, maar ook de kampeerders die het leuk vinden om cultuur en historie op te snuiven kunnen hun hart ophalen in de Betuwe. Zo zijn dorpen en steden als Geldermalsen, Tiel, Culemborg en Elst allen zeker een bezoekje waard tijdens de kampeervakantie in de Betuwe.

Aan de noordzijde van de Betuwe loopt de Nederrijn en aan de zuidzijde vind je de Waal. Middenin de Betuwe tref je ook nog de (kunstmatige) rivier de Linge die het perfect mogelijk maakt om de Betuwe eens vanaf de andere kant te bekijken; namelijk vanaf het water. Een kano of sloep huren tijdens je kampeervakantie in de Betuwe is dan ook helemaal niet gek gedacht!

Campings Betuwe

De campings in de Betuwe zijn veelal gelegen in rustige en natuurrijke omgevingen. Liefhebbers van wandel- of fietstochten starten hun ontdekkingsreis dan ook vaak direct vanaf de camping. Alle campings in de Betuwe zijn goed bereikbaar en bieden dan ook de mogelijkheid om snel één van de grotere steden in de omgeving zoals Utrecht, ‘s-Hertogenbosch, Nijmegen of Arnhem te bezoeken. In de Betuwe vind je zowel campings waar je met je eigen camper, tent of caravan terecht kunt, als campings waar je bijvoorbeeld een stacaravan of bungalow kunt huren. Er is dan ook voor ieder type kampeerder wel een geschikte camping te vinden in de Betuwe.

Vakantie in de Betuwe

Al met al is er dus voldoende te beleven tijdens je kampeervakantie in de Betuwe. Het verkennen van de Betuwe vanaf het water is een absolute aanrader, maar ook fiets- of wandeltochten zijn uitstekende activiteiten om te ondernemen in de Betuwe. Op veel campings in de Betuwe kun je overigens fietsen huren, mocht je deze zelf niet mee (willen) nemen.

De Betuwe kent een lange geschiedenis die reikt tot aan de Romeinse tijd. Her en der in deze kampeerregio tref je dan ook nog verwijzingen aan naar deze eeuwenoude historie. Zo werden in Elst bijvoorbeeld drie tempels opgegraven, waarvan 2 zich bevonden onder de huidige Grote kerk, die op zich al het bezoeken zeker waard is.

Wie na al dat wandelen, fietsen, varen en monumenten bezoeken trek heeft in een drankje kan sinds kort een lokale whiskey nuttigen. De Wijkgaard in Meteren (vlakbij Geldermalsen) stookt van haar eigengemaakt bieren twee soorten whiskey. Hier worden ook diverse workshops gegeven (whiskey-, wijn-, bier- en likeurworkshops) wat natuurlijk een erg leuke, maar vooral bijzondere activiteit is in de Betuwe.

Er valt dan ook niets anders vast te stellen dan dat de Betuwe een ideale kampeerregio is voor zowel jong als oud en je een garantie biedt op een heerlijke vakantie in eigen land!

Meer weten over de activiteiten in de Betuwe?