Camping Kroatië

Benieuwd naar wat de camping in Kroatië te bieden heeft? Je kunt er rekenen op een groot aantal Nederlandse campings. Dat betekent dat de leiding Nederlands spreekt of je er in ieder geval kunt rekenen op een groot aantal Nederlandse vakantiegangers. Het wordt op die manier natuurlijk al snel gezellig. Aan de andere kant zijn er ook campings beschikbaar waar je juist weinig Nederlands hoort en waar je van de uitgestrekte natuur kunt gaan genieten. Kroatië is een uitgestrekt land, de camping in Kroatië zorgt ervoor dat je van alle facetten kunt gaan genieten. Het is wat dat betreft zeer de moeite waard om komend seizoen eens naar Kroatië af te reizen, een land dat je gelukkig gewoon zelf met de auto kunt bereiken.

Het is goed mogelijk om een Nederlandse camping in Kroatië te boeken, indien dat is waar je naar op zoek bent. Bovendien kun je natuurlijk gewoon zelf met de auto naar de camping en heb je daar de mogelijkheid om een caravan of een tent te huren. Liever met je eigen caravan of vouwwagen naar de camping in Kroatië? Ook dat is geen enkel probleem, je bepaalt wat dat betreft zelf hoe je er wilt verblijven. Wij zetten een aantal van de mooiste regio’s in Kroatië voor je op een rij.

Regio’s met campings in Kroatië

Benieuwd welke regio’s het best geschikt zijn voor de camping in Kroatië? We zetten er graag een aantal voor je op een rij. Het is bijvoorbeeld een goed idee om te verblijven in Istrië. Dit gebied staat bekend om de fijne sfeer, de goede faciliteiten en uiteraard het grote aantal campings dat je er kunt vinden. Daarnaast kun je bijvoorbeeld een camping zoeken in de buurt van Zagreb of Grad Zagreb. Andere gebieden die zeer de moeite waard zijn wanneer je een camping in Kroatië zoekt zijn bijvoorbeeld Split-Dalmatië en Dubrovnik-Neretva. Je hebt er de mogelijkheid om op de camping te verblijven en de verschillende plaatsen te bezoeken die er in de buurt liggen. De steden in Kroatië zijn in veel van de gevallen zeer de moeite waard.

Liever naar de camping in Kroatië in een gebied dat je nog minder goed kent of waar minder mensen naartoe trekken vanuit Nederland? Je kunt dan denken aan de Kvarner Golf, Zadar of wellicht Primorje-Gorski Kotar. Een ander gebied is Krk en ook in Sibenik-Knin vind je een aantal mooie campings. Je kunt verblijven in Karlovac of Lika-Senj; het zijn gebieden waar je op een fijne wijze op de camping in Kroatië kunt staan. Uiteraard heb je er verschillende soorten campings, van heel luxe en uitbundig tot meer klein. Blader door de verschillende campings die je online kunt boeken om daar op voorhand alvast een goed beeld van te krijgen en je reservering te maken.

Nederlandse camping in Kroatië

Houd je van de Nederlandse taal om je heen en vind je het heerlijk wanneer de kinderen naar de animatie kunnen? Het is in dat geval een goed idee om een Nederlandse camping in Kroatië te boeken. Je hebt er verschillende campings met een Nederlandse eigenaar, met Nederlandse leiding of gewoon met andere Nederlanders die net als jij toe zijn aan een ontspannen vakantie. Je zorgt er op die manier eenvoudig voor dat je uitgebreid kunt genieten van een paar weken lekker weg. Op de camping in Kroatië is er niets verplicht en kun je praktisch doen waar je zin in hebt. Dankzij de prachtige natuur in het land kun je er bovendien rekenen op een uitgebreide mate van ontspanning.

Wil je een camping in Kroatië boeken en zoek je naar een kleinere camping waar juist geen Nederlands gesproken wordt? Je hebt de keuze uit tal van verschillende campings met een uiteenlopend publiek. Houd er rekening mee dat Kroatië ook bekend staat om de naturistencamping. Je vindt er een relatief groot aantal campings voor naturisten, waar zij de mogelijkheid hebben om met elkaar hun vakantie door te brengen. Zit je daar niet op te wachten of wil je daarvan liever weg blijven? Dan is het verstandig om de camping in Kroatië op voorhand goed te bekijken. Je voorkomt op die manier eventuele verrassingen of teleurstellingen, zodat je gedurende de vakantie even lekker kunt ontspannen en je kunt genieten op de manier zoals jij dat het meest prettig vindt.

Met de auto naar de camping

Een groot voordeel van de camping in Kroatië? Je kunt er gewoon met de auto naartoe. Je zal om de Adriatische zee heen moeten rijden, maar verder kun je het land uitstekend met de auto bereiken. Dat betekent dat je er gewoon zelf naartoe kunt rijden en je daar vervolgens ook de mogelijkheid hebt om er op uit te trekken. Vertrek je vanuit Nederland en heb je een vouwwagen of caravan bij je? Houd er

rekening mee dat je het best 1 – 2 overnachtingen in kunt plannen. De camping in Kroatië ligt op een relatief grote afstand van Nederland. Het is daarom verstandig om daar op voorhand goed naar te kijken, de route te plannen en rekening te houden met één of meerdere overnachtingen om fris te blijven.

Ben je eenmaal met de eigen auto op de camping in Kroatië? Dan heb je daar uiteraard ook de mogelijkheid om er op uit te trekken. En dat is een goed idee, want het land staat bekend om de zeer mooie natuur die je er kunt vinden. Het betekent in de praktijk dat je kunt rekenen op een groot aantal natuurparken en uiteraard de mooie kust die je er vindt. Je kunt verblijven op een camping in Kroatië aan het strand of aan een groot meer. Je zorgt er op die manier voor dat je verkoeling kunt zoeken in het mooie blauwe water. Houd er aan de andere kant rekening mee dat er op de camping in Kroatië over het algemeen geen sprake is van een zandstrand.

Caravan of tent huren

Wel graag met de eigen auto naar de camping in Kroatië, maar liever niet met de eigen vouwwagen of caravan op pad? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Zelfs wanneer je met alleen een auto naar Kroatië rijdt is het in veel van de gevallen een goed idee om een overnachting in te plannen. Je zorgt er daarmee voor dat je de rit in twee delen kunt doen en je op een ontspannen wijze op de plaats van bestemming aan kunt komen. Uiteraard kun je er op die manier tevens voor zorgen dat je ook een gebied in Zuid-Duitsland of bijvoorbeeld Oostenrijk beter kunt leren kennen. Het is verstandig om de route naar de camping in Kroatië op voorhand vast uit te stippelen. Je komt dan niet voor verrassingen te staan zodat je op voorhand goed weet hoe de route er ongeveer uit zal gaan zien.

Huur je een caravan of een tent op de camping in Kroatië? Dan kun je rekenen op een grote mate van luxe. De kans is groot dat er airco aanwezig zal zijn, iets dat je in dit land goed kunt gebruiken. De temperaturen kunnen er flink oplopen, vooral wanneer je midden in de zomer naar de camping in Kroatië gaat. Zorg er wat dat betreft voor dat je in een luxe tent of (sta)caravan verblijft. Het kamperen in Kroatië levert je op die manier de heerlijk ontspannen sfeer op waar je al een lange tijd naar uitkijkt.

Online camping in Kroatië boeken

Een camping in Kroatië boeken en benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Je kunt dat gewoon online doen, je hoeft daar de telefoon niet eens meer voor op te pakken. Het is in plaats daarvan voldoende om online een keuze te maken uit de verschillende campings. Vind je het aanbod nog wat groot en is het daarom lastig om te kiezen? Geen probleem, in dat geval kun je een keuze maken uit de verschillende regio’s die er beschikbaar zijn. De camping voor een mooie camping in Kroatië wordt op die manier een stuk eenvoudiger. Het betekent in de praktijk dat je de selectie steeds een beetje kleiner maakt. Je komt uit bij de camping in Kroatië die aan al je wensen voldoet en ervoor zorgt dat je een heerlijke (zomer)vakantie tegemoet kunt zien.

Specifiek op zoek naar een camping aan zee, een kleine camping in Kroatië of wellicht een camping waar het is toegestaan om ook de hond mee te nemen? Bekijk de verschillende campings waar je de beschikking hebt over een zwemparadijs of waar ook gehandicapten de mogelijkheid hebben om hun vakantie te vieren. Verder zijn er zoals aangegeven dus veel naturistencampings beschikbaar. Je kunt daar actief naar zoeken of rekening mee houden. Op die manier kies je een camping in Kroatië die zorgt voor een heerlijk gevoel van vakantie. Dankzij het mooie land en het overwegend goede weer zal het je er aan niets tekort komen en kun je in Kroatië rekenen op een ontspannende vakantie die je nog lang bij zal blijven.

Informatie over Kroatië

Kroatië is een land dat grenst aan Hongarije, Slovenië, Servië, Montenegro en Bosnië en Herzegovina. Het land grenst tevens aan de Atlantische Oceaan. De hoodstad is Zagreb en de Kuna is de officiële munt van het land. Eerder waren er veel oorlogen in Kroatië, waar tegenwoordig is het een echte vakantiebestemming.

Steden in Kroatië

De hoofdstad van Kroatië is Zagreb. Deze stad ligt op een berg en er zijn veel historische gebouwen. Ook kun je er verschillende musea bezoeken. Wanneer je naar Osijek gaat, zul je zien dat er veel overblijfselen zijn van de oorlog. Zo kun je kogelgaten in de muren en gevels zien zitten. In Rijeka vind je een belangrijke haven. Ook zijn er veel bezienswaardigheden, zoals historische gebouwen en musea.

Natuur

Kroatië is echt een natuurland. Mensen die dol zijn op natuur kunnen hier goed terecht. Bezoek bijvoorbeeld Nationaal Park Plitvicemeren, waar je grotte, watervallen en meren vindt. Ook heel indrukwekkend zijn de Krkawatervallen. Deze watevallen hebben een verval van zo’n 242 meter. Kroatië is daarbij een erg bosrijk land en er zijn dan ook veel mogelijkheden voor wandeltochten.

Beste reistijd Kroatië

De beste tijd naar Kroatië is doorgaans van mei tot en met oktober. Het is dan zomer in Kroatië en de temperatuur is zeer aangenaam. Doorgaans kun je wel beter kiezen voor het najaar in plaats van de zomermaanden, omdat het in de zomer soms erg warm kan zijn. Je kunt er ook voor kiezen om dan de meeste activiteiten in de ochtenden te doen en ’s middags te relaxen.

Gezondheid

Het wordt aangeraden om inentingen te nemen tegen DTP en Hepatitus A, maar deze zijn niet echt noodzakelijk. Raadpleeg wel altijd de huisarts of de GGD om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen in Kroatië. De gezondheidszorg is goed in Kroatië en vergelijkbaar met die van Nederland. Slik je medicijnen? Neem dan wel een medicijnenpaspoort mee, omdat veel namen van medicijnen in Kroatië een andere naam hebben. Op een medicijnenpaspoort staat de medicatie in verschillende talen vermeld.

Klimaat van Kroatië

In Kroatië heerst een grote verscheidenheid aan klimaten. Er is een Mediterraan klimaat langs de Adriatische kust tot een landklimaat in het binnenland. Gemiddeld genomen is het in de zomer 26 graden Celsius in de zomer. In de hooggelegen gebieden is het dan rond de 18 graden. In de winter kant het rond het vriespunt komen en kan er flink wat sneeuw vallen.