Campings Šibenik-Knin

In het midden van Kroatië, omgeven door andere populaire kampeerregio’s aan de Adriatische Zee als Zadar en Split-Dalmatië, vinden we een andere bijzonder populaire kampeerregio: Šibenik-Knin. In Šibenik-Knin geniet je van een heerlijke zon-zee-strand vakantie in één van de mooiste regio’s van Kroatië waarbij cultuur en historie ook een belangrijke rol spelen. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer kampeerders een camping zoeken in Šibenik-Knin om de (zomer)vakantie door te brengen.

Kamperen in Šibenik-Knin

Wie gaat kamperen in Šibenik-Knin verzekert zichzelf van een heerlijke (strand)vakantie in dit veelzijdige stukje Kroatië. Het gebied beslaat namelijk naast het kustgedeelte ook een rotsachtig binnenland en maar liefst 242 eilanden in de Adriatische Zee. De grootste elandengroep, de Kornati, staat bekend om de eigenaardige vorm van de kustlijn en natuurlijk om haar natuur schoonheden. Wandelaars en fietsers kunnen dan ook zeker hun hart ophalen tijdens hun verblijf op de campings in Šibenik-Knin.

Campings Šibenik-Knin

De campings in Šibenik-Knin liggen mooi verspreid over het gebied, maar vrijwel allemaal aan of vlakbij zee. Slechts een tweetal campings zijn wat verder landinwaarts gesitueerd en deze liggen aan de rand van het bijzondere Nationaal Park Krka.

Bij de meeste campings in Šibenik-Knin huur je een staanplaats voor je eigen tent, caravan of camper, maar je kunt bij een aantal campings in Šibenik-Knin ook terecht voor de huur van een accommodatie van de camping zelf. Zo vindt ieder type kampeerder altijd wel een camping in Šibenik-Knin die aansluit bij de persoonlijke behoeftes.

Vakantie in Šibenik-Knin

De campings in Šibenik-Knin doen allang niet meer onder voor campings in populairdere vakantiebestemmingen zoals Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland. Ze beschikken dan ook vaak over voldoende faciliteiten om je prima te vermaken op de camping zelf tijdens je kampeervakantie in Šibenik-Knin, maar daarvoor trek je natuurlijk niet helemaal naar Kroatië.

Logischerwijs trekken veel kampeerders naar Šibenik-Knin vanwege de zon-zekerheid en de prachtige stranden en intieme baaitjes die je hier overal tegen komt. Veel van de eilandjes voor de kust van Šibenik-Knin zijn zeer dunbevolkt. Een privéstrand helemaal voor jou alleen is hier dan ook absoluut geen uitzondering. Kwestie van even rondstruinen.

De mogelijkheden tot watersport zijn in Šibenik-Knin natuurlijk ook eindeloos. Van een verfrissende duik in het kraakheldere water tot snorkelen, duiken, zeilen, surfen en ga zo maar door. Je hoeft dan ook nooit ver te zoeken naar een verhuurbedrijf voor de benodigde materialen, want deze vind je letterlijk overal in Šibenik-Knin.

Liefhebbers van natuur zitten in Šibenik-Knin helemaal goed. De eilandengroep de Kornaten is erg bijzonder en zeker de moeite waard om te verkennen. Ditzelfde geldt voor het prachtige nationale park Krka. Vooral de Krka watervallen zijn een lust voor het oog en de flora en fauna is hier minstens net zo bijzonder. Je komt in dit Nationale Park dieren tegen die in andere delen van Europa met uitsterven worden bedreigd of inmiddels als uitgestorven zijn. Alleen daarom al zou een bezoekje aan dit Nationale Park op je to-do list moeten staan tijdens je kampeervakantie in Šibenik-Knin.

Een ander item op je to-do lijstje is het bezoeken van de stad Šibenik. Šibenik is het administratieve centrum van de regio en is in tegenstelling tot andere steden aan de kust die zijn gesticht door onder ander de Grieken en de Romeinen, gesticht door de lokale Kroaten. Šibenik is dan ook één van de oudste steden uit de regio en de beroemde Sint Jacobuskathedraal is een mooie verwijzing naar het rijke verleden van de stad.

Al met al biedt Šibenik-Knin als kampeerregio werkelijk alles wat je van een heerlijke kampeervakantie mag verwachten en hoef je je geen moment te vervelen tijdens je verblijf op één van de campings in dit prachtige stukje Kroatië.

Meer weten over Kroatië?