Campings Split-Dalmatië

In het zuiden van Kroatië, tussen populaire kampeerregio’s als Šibenik-Knin en Dubrovnik-Neretva, vinden we een andere populaire vakantiebestemming aan de Adriatische Zee: Split-Dalmatië. Split-Dalmatië is een ware parel waar je heerlijk kunt genieten van een zon-zee-strandvakantie met een vleugje cultuur en historie.

Kamperen in Split-Dalmatië

Wie gaat kamperen in Split-Dalmatië ontdekt al snel waarom dit gebied aan de Dalmatische kust zo populair is onder vakantiegangers. De grillige kustlijn met haar vele zonovergoten rots-, kiezel- en zandstrandjes doet haast tropisch aan. Het kraakheldere water is ideaal voor liefhebbers van de wondere onderwaterwereld en de regio heeft een rijk verleden waarvan je overal in Split-Dalmatië nog verwijzingen zult tegenkomen. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer kampeerders naar de campings in Split-Dalmatië trekken.

Campings Split-Dalmatië

De campings in Split-Dalmatië liggen mooi verspreid over de kampeerregio, maar het zal je niet verbazen dat het merendeel van de campings aan of vlakbij de Adriatische Zee is gesitueerd. Bij de meeste campings in Split-Dalmatië huur je een staanplaats voor je eigen caravan, camper of tent, maar je zult ook een aantal campings in Split-Dalmatië vinden waar je ter plaatse een accommodatie kunt huren zodat je van alle gemakken voorzien bent. Zo vindt ieder type kampeerder altijd wel een camping in Split-Dalmatië die volledig aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Split-Dalmatië

De campings in Split-Dalmatië doen allang niet meer onder voor de campings in andere Europese vakantiebestemmingen zoals Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland. Ze beschikken dan ook over voldoende faciliteiten om je een vakantie lang zoet te houden, maar daarvoor reis je natuurlijk niet helemaal af naar het zuiden van Kroatië.

In een kampeerregio zoals Split-Dalmatië is het natuurlijk logisch dat je veel tijd in en om het water doorbrengt. Het heldere water is bij uitstek geschikt om te gaan snorkelen en duiken, maar je vindt vrijwel overal ook tentjes waar je een (zeil)boot of surfplank kunt huren. De vele eilandjes voor de kust van Split-Dalmatië zijn goed bereikbaar en vaak minder toeristisch. Dat je zomaar een privé baai hebt is dan ook helemaal niet zo vreemd wanneer je tijdens je verblijf op de campings in Split-Dalmatië richting de eilandjes afreist.

In de regio ligt ook de op één na hoogste berg van Kroatië. Het hoogste punt, Sveti Jure, ligt op 1762 meter en het gehele gebied rondom de berg is beschermd als natuurpark, genaamd Biokovo. Wandelaars en fietsers kunnen hier hun hart ophalen en het is dan ook zeker de moeite waard om de bijzondere flora en fauna in het park te gaan ontdekken. De vergezichten zijn er prachtig en met helder weer is het zelfs mogelijk om vanaf de top het Italiaanse Monte Gargano te zien liggen wat op 252 kilometer afstand ligt!

In Split-Dalmatië vind je ook tal van bijzondere steden en dorpjes die de moeite waard zijn om te bezoeken. Split is de grootste en belangrijkste stad in Dalmatië en mag dan ook echt niet overgeslagen worden tijdens je vakantie op de campings in Split-Dalmatië. Er zijn hier tal van bijzondere historische bezienswaardigheden te zien, waarbij het Paleis van Diocletianus misschien wel de bekendste is. Het Paleis van Diocletianus is in de 4e eeuw gebouwd en staat sinds 1979 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier vind je ook de beroemde Kathedraal van Sint-Domnius waarvan de klokkentoren het typische stadsaanzicht van Split kenmerkt.

Al met al biedt Split-Dalmatië als kampeerregio alles wat je maar kan wensen van een heerlijke kampeervakantie in een zonovergoten gebied waar naast zon, zee en strand ook cultuur en historie een belangrijke rol spelen tijdens je verblijf op de camping in dit mooie stukje Kroatië.

Meer weten over Split-Dalmatië?