Campings Dubrovnik-Neretva

In het zuidelijkste puntje van Kroatië aan de Adriatische Zee en aangrenzend met de populaire kampeerregio Split-Dalmatië, vinden we een andere populaire vakantiebestemming Dubrovnik-Neretva. Dubrovnik-Neretva is als kampeerregio veel meer dan alleen de historische stad Dubrovnik en biedt een regelrechte garantie op een heerlijke kampeervakantie in dit zuidelijke stukje Kroatië.

Kamperen in Dubrovnik-Neretva

Wie gaat kamperen in Dubrovnik-Neretva doet dit meestal vanwege de ligging. Gelegen aan de Adriatische Zee geniet je met volle teugen van een echte zon-zee-strand vakantie zoals we die kennen van landen als Spanje, Italië en Frankrijk. Toch is Kroatië net even anders dan deze bekendere kampeerlanden en je ontdekt het zelf snel genoeg tijdens je verblijf op de campings in Dubrovnik-Neretva.

Campings Dubrovnik-Neretva

De campings in Dubrovnik-Neretva liggen mooi verspreid over het gebied, maar vrijwel allemaal zijn ze direct aan of vlakbij de zee gesitueerd. Het merendeel ligt op het Kroatische vasteland, maar je vindt ook een aantal campings in Dubrovnik-Neretva die op de (schier)eilanden voor de kust zijn gelegen zoals bijvoorbeeld Korčula. Bij de meeste campings in Dubrovnik-Neretva huur je een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar bij een aantal campings in Dubrovnik-Neretva kun je ook terecht voor de huur van een accommodatie op de camping zelf zodat je van alle gemakken voorzien bent. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Dubrovnik-Neretva die aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Dubrovnik-Neretva

De campings in Kroatië doen allang niet meer onder voor campings in populairdere vakantiebestemmingen zoals Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje. Ze beschikken dan ook over meer dan voldoende faciliteiten om je de gehele kampeervakantie prima te amuseren op de camping zelf, maar daarvoor trek je natuurlijk niet helemaal naar zuid-Kroatië.

Het zal geen verrassing voor je zijn dat je in Dubrovnik-Neretvac prima kunt genieten van een heerlijke zon, zee en strand vakantie. Lekker luieren op het strand of juist actief watersporten. Het kan allemaal tijdens je kampeervakantie in Dubrovnik-Neretva.

Een bezoekje aan de gelijknamige stad, Dubrovnik, mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je vakantie hier. De havenstad geldt als één van de mooiste steden van de Adriatische kust. De oude, compleet ommuurde vestingsstad, staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er zijn hier tal van bijzondere bezienswaardigheden, eigenlijk teveel om hier te benoemen. Je ontdekt ze op de wikipedia-pagina over Dubrovnik.

Mocht je voor een camping in Dubrovnik-Neretva hebben gekozen die op het vasteland van Kroatië ligt, is het aan te raden om de diverse eilanden voor de kust te ontdekken. Met een veerdienst kun je naar de verschillende eilanden waarbij Lastovo en Mljet absolute aanraders zijn. Op beide eilanden (Lastovo zelfs in z’n geheel) vind je Nationale Parken die het ontdekken zeker waard zijn. Heerlijk om te wandelen en de lokale flora en fauna op je gemak te ontdekken.

Al met al biedt Dubrovnik-Neretva de vakantieganger meer dan alleen een heerlijke zon-zee-strand vakantie en valt er voor jong en oud voldoende te beleven tijdens het verblijf op de campings hier. Niet zo vreemd dan ook dat steeds meer mensen naar de campings in Dubrovnik-Neretva trekken om hier een geweldige tijd door te brengen!

Meer weten over Dubrovnik-Neretva?