Camping Zwitserland

Komende vakantie naar de camping in Zwitserland? Het unieke van dit vakantieland is dat je er zowel in de zomer als de winter goed terecht kunt. Uiteraard heb je er de mogelijkheid om een tent of een caravan te huren of kun je er gebruik maken van je eigen kampeermiddel. Je kunt er alle kanten op, wat de camping Zwitserland zo’n aantrekkelijke keuze maakt. We zullen een aantal van de populaire regio’s in het land voor je op een rij zetten. Bovendien leggen we je graag uit hoe je online een camping in Zwitserland kunt boeken. Je zorgt er daarmee voor dat je kunt rekenen op een mooie plaats op de dag dat je aankomt, daar hoef je je in ieder geval geen zorgen meer over te maken.

Regio’s in Zwitserland

Uiteraard heb je voor de camping in Zwitserland de keuze uit een aantal mooie regio’s in het land. Benieuwd waar je op kunt rekenen? Een goed voorbeeld is de omgeving van Bern. Je hebt vanuit daar uiteraard ook de mogelijkheid om de stad zelf te bezoeken. Het grootste aantal campings vind je in Espace Mittelland (West-Zwitserland). Het is dan ook zeker de moeite waard is om in ieder geval die regio goed te bekijken.

Denk verder aan het westelijk gelegen Wallis met de Mont Blanc en de Matterhorn op de achtergrond. Ideaal voor de actieve kampeerder!

Oost-Zwitserland omvat enkele van Zwitserland’s populairste campings. Bekijk bijvoorbeeld de regio’s Sankt Gallen en Vaud. Wat dat betreft zijn er verschillende regio’s beschikbaar die allemaal hun eigen karakter hebben. Het zorgt ervoor dat je zonder problemen meerdere keren naar Zwitserland kunt reizen en je er iedere keer nieuwe ontdekkingen kunt doen.

Benieuwd naar de regio’s in het land waar je uit jezelf wellicht niet zo snel een camping in Zwitserland zou boeken? Het aantal campings in Centraal Zwitserland is al een stuk kleiner en ook in Ticino vind je er niet zoveel.

Andere interessante bestemmingen zijn bijvoorbeeld het Engadin en Thurgau. Bekende meren in Zwitserland zoals het Meer van Genève en het meer van Neuchâtel vormen al sinds jaar en dag populaire vakantiebestemmingen. Net als de omgeving van Zürich. Je kunt dus letterlijk alle kanten op tijdens je kampeervakantie in Zwitserland.

Het land met twee gezichten

Zwitserland ligt in de Alpen en is een land van twee heel verschillende gezichten. Aan de ene kant is het een land waar je in de zomer naartoe kunt om van het mooie weer te genieten. Aan de andere kant staat het land natuurlijk bekend om de wintersport. Je kunt er skiën en snowboarden over de mooiste pistes, waarbij je bovendien kunt rekenen op een groot aantal faciliteiten. Het maakt het beiden de moeite waard om naar de camping in Zwitserland te reizen. Bovendien kun je er een bezoek brengen aan een stad als Bern of kun je de verschillende bergtoppen in de zomer of de winter bezoeken. Het is wat dat betreft zeer de moeite waard om online te zoeken naar een mooie camping in Zwitserland en daar binnenkort naartoe te reizen.

Zomerse of winterse camping Zwitserland

In de zomer naar de camping Zwitserland? Je kunt er rekenen op een fijne temperatuur, een groot aantal zonnige dagen en uiteraard het prachtige uitzicht op de verschillende bergtoppen. De verschillende kabelbanen zijn gewoon open en zorgen ervoor dat je gemakkelijk omhoog kunt reizen. Je hebt een mooi uitzicht over heel de regio en je kunt op je gemak naar beneden wandelen. Vanaf de camping in Zwitserland kun je tal van bezienswaardigheden gaan bekijken en de natuur ontdekken. Wandel in ieder geval een keer door de kleine dorpjes in de omgeving. De kans is groot dat je er kunt genieten van de prachtige bloembakken voor de ramen die in de zomerperiode uiteraard mooi in bloei zullen staan.

Liever in de winter naar de camping in Zwitserland, bijvoorbeeld om er van de wintersport te gaan genieten? Zwitserland biedt je die mogelijkheid, je kunt er wat dat betreft heel het jaar terecht om te genieten van de prachtige natuur, de bijzondere sfeer en uiteraard de mogelijke sportieve activiteiten. Zwitserland staat met het oog op de wintersport bekend als een luxe bestemming waar het je aan niets tekort zal komen. Je kunt rekenen op goede pistes en uitstekende faciliteiten, zonder dat je veel last zal hebben van de apres-ski of andere feestende jongeren. Wat dat betreft vormt ook de camping in Zwitserland in de winter een goede uitvalsbasis, zodat je op je gemak kunt genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft.

Tent of caravan huren

Wil je een tent of een caravan huren? Dat is vooral in de winterperiode een goed idee. We raden de (sta)caravan aan, omdat het gemakkelijker is om die lekker warm te houden. Overdag schijnt de zon en kun je er vrij eenvoudig voor zorgen dat de temperatuur aangenaam aanvoelt. Op de camping in Zwitserland kan het tijdens de winterperiode ‘s nachts behoorlijk afkoelen. Het is wat dat betreft van belang om er voor de nachten voor te zorgen dat je dikke dekens bij je hebt of dat je gebruik kunt maken van een kleine verwarming. In een caravan lukt dat over het algemeen beter dan in een tent, vandaar dat we je adviseren om daar gebruik van te maken.

Wil je in de zomer naar de camping in Zwitserland en zoek je naar een tent of een caravan die je kunt huren? In dat geval is het verstandig een accommodatie met airco te kiezen. Met name tussen de bergen kan de temperatuur behoorlijk oplopen, waardoor het er al snel zomers warm aan zal voelen. Uiteraard zijn er meren beschikbaar om voor verkoeling te zorgen, maar een kust is er niet in Zwitserland. Het is wat dat betreft verstandig om je goed in te lezen in het klimaat van het land en daar vervolgens de camping op uit te zoeken. Je zorgt er op die manier voor dat je op de camping in Zwitserland een heerlijke tijd kunt hebben, die volledig voldoet aan je verwachtingen van de vakantie.

Met de auto naar de camping

Uiteraard kun je op verschillende manieren naar de camping in Zwitserland reizen. Wil je zelf met de auto reizen en heb je een caravan of een vouwwagen? Het is dan verstandig om de lengte van de rit goed in te schatten en eventueel gebruik te maken van een overnachting in Zuid-Duitsland. Je voorkomt op die manier dat je heel de nacht door dient te rijden. In plaats daarvan kom je ontspannen en uitgerust op de camping aan om daar de tent op te zetten of de caravan te positioneren. Vervolgens heb je de auto tot je beschikking op de camping in Zwitserland, waardoor je kunt doen en laten wat je wilt. Je hebt de volledige vrijheid om er bijvoorbeeld een paar dagen lekker op uit te trekken.

De camping in Zwitserland is daarnaast uitstekend geschikt wanneer je graag door wilt reizen naar de andere landen van Europa. Vanuit Zwitserland kun je bijvoorbeeld doorreizen naar Italië of richting het zuidoosten van Europa. Wat dat betreft kun je een groot deel van Europa gaan ontdekken door bijvoorbeeld de camping in Zwitserland aan te doen. Uiteraard kun je er plaatsen reserveren voor een paar dagen, al heb je er ook de mogelijkheid om heel de vakantie door te brengen. Kijk wat dat betreft goed naar wat er in de buurt te ontdekken valt en boek vervolgens online de camping van je keuze. We zullen een aantal regio’s op een rij zetten waar je de mogelijkheid hebt om een mooie camping in Zwitserland te boeken.

Online camping boeken in Zwitserland

Je hebt in Zwitserland helaas geen campings aan zee, maar je kunt er wel verblijven aan de ‘See’. Het is het Duitse woord voor een meer. Een aantal van de meren zijn zo groot dat je de overkant niet eens kan zien. Er is geen sprake van eb en vloed, maar in alle andere gevallen is er haast sprake van een zee. Je kunt genieten van een fijn strand dat er in combinatie met de juiste temperatuur voor zorgt dat je er even helemaal tussenuit bent. Verder vind je in Zwitserland bijvoorbeeld campings met prachtige zwembaden of kun je aan de andere kant juist de rust van een kleine camping opzoeken. Er valt op de camping in Zwitserland van alles te ontdekken en je kunt er genieten van de mooie natuur die het land rijk is.

Online een camping in Zwitserland boeken en benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Het is voldoende om online te kiezen uit te verschillende regio’s en vervolgens een camping te selecteren waar je graag naartoe wilt. Je kunt gewoon in het Nederlands of in het Engels aangeven dat je er wilt verblijven, in het Duits is dat natuurlijk ook mogelijk. Je kunt aangeven wanneer je er wilt arriveren en hoe lang je er van een vakantie wilt genieten. Op die manier boek je online een mooie camping in Zwitserland en zorg je ervoor dat jij uit kunt kijken naar een heerlijke vakantie.