Campings Wallis

De campings in Wallis liggen in het uiterste zuiden van Zwitserland, op de grens met Frankrijk en Italië. In het prachtige berglandschap van de Alpen geniet je van een heerlijke kampeervakantie. Sportieve activiteiten beoefenen of juist lekker ontspannen in een spa: het kan allemaal op de campings in Wallis.

Kamperen in Wallis

Wie gaat kamperen in Wallis doet dit meestal vanwege de mogelijkheden die er allemaal zijn tijdens de kampeervakantie. Wallis herbergt een aantal grote wintersportgebieden en ’s winters kun je hier dan ook uitstekend skiën, snowboarden of langlaufen. In de zomermaanden trekken de meeste kampeerders naar de campings in Wallis om diverse outdoor activiteiten te beoefenen of om een potje te golfen. Er zijn immers diverse golfbanen te vinden in Wallis.

Campings Wallis

De campings in Wallis strekken zich uit vanaf het Meer van Genève in het westen tot het kanton Ticino in het oosten. In het noorden van het kanton liggen overige kampeerregio’s als Vaud, Bern en Uri. Het overgrote deel van de campings in Wallis ligt echter rondom het prachtige Rhônedal. Hier huur je een staanplaats voor je eigen kampeermiddel of boek je een accommodatie van de camping zelf zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Iedere kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Wallis die goed aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Wallis

Tijdens je kampeervakantie in Wallis heb je keuzes te over. Veel van de campings hier beschikken over voldoende faciliteiten om je de gehele vakantie uitstekend te vermaken, maar daarvoor reis je natuurlijk niet helemaal naar Zwitserland af!

Het spreekt voor zich dat de meeste kampeerders in de winter naar Wallis trekken om gebruik te maken  van de uitstekende wintersportvoorzieningen die hier te vinden zijn. Er zijn een aantal campings in Wallis te vinden die direct aan of vlakbij de skigebieden zijn gesitueerd. Je stapt bij die campings direct vanaf het campingterrein de skipistes op en ’s zomers kun je met dezelfde liften natuurlijk naar boven voor de meest mooie wandelingen.

Een aantal van Zwitserland’s hoogste bergen bevinden zich in Wallis (onder andere de wereldberoemde Matterhorn). Het is dan ook niet zo gek dat veel waaghalzen naar Wallis trekken voor de nodige portie adrenaline. Je kunt er bijvoorbeeld uitstekend bergbeklimmen, mountainbiken, raften, kanoën, kajakken, parasailen, paragliden en tal van andere sportieve activiteiten beoefenen. Op het meer van Genève is het ook mogelijk om te watersporten.

Waar bergen zijn, daar is frisse berglucht. En daarmee natuurlijk ook de spa’s, welnnesscentra en kuuroorden. Laat je verwennen en kom volledig tot rust in één van de vele wellnessfaciliteiten in Wallis. Sommige campings beschikken zelf over een wellnessarea zodat je het campingterrein niet eens af hoeft om tot je dosis ontspanning te komen.

Al met al is Wallis een heerlijke kampeerregio waar voldoende te beleven is voor jong en oud. Het is dan ook niet zo raar dat de campings in Wallis het ieder jaar drukker krijgen.

Meer weten over Wallis?