Campings Ticino

De campings in Ticino (Tessin) liggen in het uiterste zuidoosten van Zwitserland op de grens met Italië. Aan de zuidkant van de Alpen is het heerlijk toeven, vooral rondom de grote meren: Lago Maggiore en Lago di Lugano. Op de campings in Ticino kun je letterlijk en figuurlijk alle kanten op en je hoeft je dan ook geen seconde te vervelen tijdens je kampeervakantie hier.

Kamperen in Ticino

Wie gaat kamperen in Ticino verblijft in een regio waar voornamelijk Italiaans wordt gesproken. Niet zo gek, want zowel aan de westkant als aan de oostkant van het kanton ligt Italië. Mogelijkheden zijn er te over in Ticino. Je kunt bijvoorbeeld genieten van de strandjes en de natuur rondom de meren, sportieve activiteiten beoefenen en eeuwenoude stadjes en dorpjes bezoeken tijdens je kampeervakantie in Ticino.

Campings Ticino

De campings in Ticino liggen mooi verspreid over het kanton, al zul je de meeste campings rondom de meren vinden. Een aantal campings in Ticino zijn zelfs direct aan het meer van Maggiore of het meer van Lugano gesitueerd.

Je kunt doorgaans een staanplaats huren voor je eigen kampeermiddel bij de campings in Ticino. Er zijn echter ook campings waar je een accommodatie van de camping kunt betrekken. Zo ben je van alle gemakken voorzien tijdens je kampeervakantie in Ticino.

Qua luxe lopen de campings in Ticino behoorlijk uiteen: van luxe campings met zeer uitgebreide faciliteiten tot campings met ‘slechts’ de basisvoorzieningen. Iedereen zal dan ook altijd wel een camping in Ticino vinden die goed aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Ticino

Je vakantie in Ticino kun je zo druk of rustig maken als je zelf wilt. Lekker luieren op de strandjes rondom de meren of juist watersporten beoefenen zoals zeilen en (wind)surfen.

Op sommige plekken in Ticino vind je bescheiden wintersportgebieden, maar de echte wintersporters trekken natuurlijk naar andere delen van Zwitserland zoals Graubünden, Espace Mittelland of Sankt Gallen.

In de zomermaanden is Ticino erg in trek bij wandelaars, bergbeklimmers, mountainbikers en klifduikers. Vooral de rotswanden bij Ponte Brolla zijn geliefde plekken voor deze laatste groep vakantiegangers. Andere activiteiten die je kunt beoefenen in Ticino: raften, kanoën, paardrijden, parasailen, paragliden en tal van andere sportieve outdoor activiteiten.

De hoofdstad van Ticino is Bellinzona. Deze stad is absoluut het bezoeken waard tijdens je verblijf op de campings in Ticino. De 3 wereldberoemde kastelen van Bellinzona staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO en verder zijn er nog talloze musea en kerken die je kunt bezoeken.

Andere interessante plaatsen die je kunt bezoeken in Ticino zijn Corippo (kleinste dorp van Zwitersland met slechts 17 inwoners), Morcote (aan de oever van het meer van Lugano) en Lugano zelf.

Al met al is Ticino een erg fijne kampeerregio. Je kunt er alle kanten op en zult je geen seconde vervelen op de campings hier. Niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar terugkeren naar deze zuidelijkste regio van Zwitserland!

Meer weten over Ticino?