Campings Espace Mittelland

De campings in Espace Mittelland liggen in het westelijke gedeelte van Zwitserland en verspreidt over 5 regio’s: Bern, Solothurn, Fribourg, Neuchâtel en Jura. Tijdens een kampeervakantie in West-Zwitserland kun je echt alle kanten op en wie hier gaat kamperen ontdekt al snel waarom de regio zo populair is onder vakantiegangers.

Kamperen in Espace Mittelland

Tussen het middelgebergte van de Jura in het noordwesten en de machtige Alpen in het zuiden is het heerlijk toeven op de campings in Espace Mittelland. De regio wordt niet voor niets liefkozend het vriendelijke hart van Zwitserland genoemd. Pittoreske dorpen en steden, wonderschone meren en hoge bergtoppen wisselen elkaar in West-Zwitserland in een razend tempo af. Je hoeft je dan ook geen moment te vervelen tijdens je kampeervakantie op de campings hier!

Campings Espace Mittelland

De campings in Espace Mittelland zijn net zo divers als de regio zelf. Je vindt ze verspreid over het gehele gebied en er is dan ook voor ieder wel wat wils. Je vindt in Espace Mittelland bijvoorbeeld campings die direct aan (of vlakbij) de skipistes zijn gesitueerd, maar bijvoorbeeld ook campings die in de nabijheid van de stad Bern liggen. Erg populair zijn de campings in Espace Mittelland die vlakbij de bekende meren liggen. Het meer van Neuchâtel, het meer van Biel, de Zuger See en de twee enorme meren bij Interlaken: de Thuner See en de Brienzer See zijn stuk voor stuk mateloos populaire vakantiebestemmingen.

Bij de meeste campings in West-Zwitserland kun je een staanplaats huren voor je eigen camper, tent of caravan. Er zijn echter ook wel campings in Espace Mittelland te vinden waar je een accommodatie van de camping kunt huren. Qua luxe en voorzieningen vind je in Espace Mittelland zowel basic campings, als super-de-luxe campings met eigen wellness centra’s en tal van andere faciliteiten.

Vakantie in West-Zwitserland

Tijdens je vakantie in Espace Mittelland staat één ding vast: je gaat je nooit en te nimmer een moment vervelen tijdens je kampeervakantie. Voor jong en oud valt er voldoende te zien en te beleven op de campings hier.

Bij een vakantie naar Zwitserland denkt men al gauw aan wintersport en dat is natuurlijk niet zonder reden. Ook in Espace Mittelland vind je diverse plekken waar je perfect kunt skiën, snowboarden en langlaufen. Er zijn zelfs een aantal campings direct aan de pistes gesitueerd zodat je direct met de lange latten de piste op kunt stappen.

In een bergachtige omgeving als West-Zwitserland is het ook niet gek dat je veel actieve kampeerders tegen zult komen in deze regio. Wanneer er geen sneeuw ligt loont het gebied zich uitstekend voor tal van outdoor activiteiten zoals mountainbiken, kanoën, raften, bergbeklimmen, wandelen, fietsen, parasailen en paragliden.

Ook liefhebbers van cultuur en historie komen aan hun trekken in Espace Mittelland. De regio kent een rijke geschiedenis en dit zie je overal in terug. Zowel in de kleine bergdorpjes als in de grotere steden als Bern, Neuchâtel en Biel (Bienne op z’n Frans) kom je tal van verwijzingen naar het verleden tegen. Sommige steden zijn zo indrukwekkend dat zij (deels) zijn opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Zeker het bezoeken waard dus tijdens je verblijf op de campings in Espace Mittelland!

Wie op zoek is naar een veelzijdige kampeervakantie in Zwitserland kan haast niet anders dan Espace Mittelland overwegen. De campings bieden voor ieder type kampeerder wel wat wils en de mogelijkheden in deze regio zijn eindeloos. Het is dan ook niet zo vreemd dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de gezellige campings in West-Zwitserland!

Meer weten over Espace Mittelland?